Milli Eğitim Bakanlığı’ndan GENAR’a 4 milyon 570 bin liralık anket ihalesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen GENAR Araştırma Şirketi’ne, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ihale jesti geldi. MEB’e bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihale kapsamında 1 adet etki analizi ve 6 adet araştırma raporu hazırlanması amaçlanıyor. Yaklaşık maliyeti 23 milyon 322 bin lira olarak belirlenen ihaleyi, 4 milyon 570 bin lira bedelle tek teklifi sunan GENAR aldı.

BEKİR BATU- ARAŞTIRMA DOSYASI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile iktidara yakınlığıyla bilinen kamuoyu araştırma şirketi GENAR arasında 28 Aralık 2021 tarihinde 4 milyon 570 bin liralık ihale sözleşmesi imzalandı. 29 Kasım 2021 tarihinde Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi Koordinatörlüğü’nce açılan ihalenin yaklaşık maliyeti 23 milyon 322 bin lira olarak belirlendi. Etki Analizi ve Araştırma Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı ihalesi kapsamında, 1 adet etki analizi ve 6 adet araştırma raporu hazırlanması istendi.

İHALE BEDELİ İLE YAKLAŞIK MALİYET ARASINDA 5 KAT FARK

Hizmet süresi 28 Aralık 2021 ve 28 Nisan 2022 arasında olan 120 gün süreli ihalede tek teklif GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim Hizmet Limited Şirketi tarafından sunuldu. 4 şirketin şartname satın aldığı ihaleye sadece GENAR girdi. GENAR sunduğu 4 milyon 570 bin lira bedelle işin sahibi oldu. İhalenin yaklaşık maliyeti ile sonuçlanan bedeli arasında 5 kat fark bulunması dikkat çekti.

GENAR’IN SAHİBİ İHSAN AKTAŞ

GENAR şirketi kamuoyunda iktidara yakın bir kamuoyu araştırma şirketi olarak tanınıyor. Merkezi Eyüpsultan Topçular Mahallesi’nde bulunan GENAR Araştırma Şirketi, 1997 yılında İstanbul Ticaret Odası’na kaydoldu. 500 bin lira sermaye ile kurulan şirketin sahibi İhsan Aktaş. Eski ismi Sıla Turizm İnşaat Taahhüt Organizasyonu Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi olan GENAR’ın eski ortakları şu isimlerden oluşuyor; Mustafa Şen, Faruk Aydın, Nazaket Uzun, İhsan Aktaş, Sinan Özkan.

İŞTE O İHALENİN BELGESİ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.