Neden Prof. Dr. Devrim Elvan?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 belediye seçimlerine yaklaşık 100 gün kaldı. Ancak siyasi partilerin adayları henüz netleşmiş değil. Bu ay sonuna kadar AK Parti’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı belli olacak. Kulislerde Hüseyin Coşkun, Şems Çakıroğlu ve Halil İbrahim Kurşun’un adı geçiyor. Büyük ihtimal bu 3 isimden biri Sarıyer’in belediye başkan adayı olacak. Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre Hüseyin Coşkun diğerlerine göre bir adım daha önde görülüyor.

İYİ Parti’de ise sürpriz bir isim öne çıkmazsa aday mevcut ilçe başkanı İbrahim Temur olacak.

Peki 16 belediye başkan aday adayının bulunduğu CHP’de durum ne?

Siyasi rekabetin en çok yaşandığı parti kuşkusuz CHP. CHP elbette seçimin favori partisi. Zira 3 dönem boyunca Sarıyer’i yöneten bir parti elbette Sarıyer’i kaybetmek istemiyor. Ancak CHP’de iddialı sayılabilecek aday adayı sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. Bazı aday adayları hiçbir iddiası olmasa da başkan yardımcılığı ya da meclis üyeliği kapmak için aday adayı olmuş gibi görünüyor. Partide 120’nin üzerinde de meclis üyesi aday adayı var. Bunlardan sadece 37’si listeye yazılabilecek.

Peki aday adaylarından hangileri öne çıkıyor?

Açık konuşmak gerekirse CHP, yanlış bir aday seçimiyle Sarıyer’i altın tepside AK Parti’ye sunabilir. Belirlenecek adayın seçimi kazandıracak nitelikte olması gerekiyor. Bu kişinin diğer 15 aday adayının itiraz edemeyeceği, dürüst, vizyon sahibi, eğitimli, Sarıyerli ve genç biri olması gerekiyor. Sarıyer siyasetinin karanlık yollarından geçmemiş olması önemli. İsmi sakız haline gelmemiş ve yıpranmamış olması çok önemli. Sarıyer siyasetinde herkes için oturmuş bir algı vardır, bu algı genelde olumsuz olarak şekillenmiştir. Bu yüzden neredeyse her aday adayı için kullanılabilecek bir olumsuz algı bulmak mümkün. Geçmişi temiz dahi olsa sürekli her seçimde isminin anılması bile o kişi için olumsuz bir durumdur. Zira bu kişilerin toplumda heyecan yaratması mümkün olmaz.

Tüm bu unsurları dikkate aldığımızda aday adayları arasında Prof. Dr. Devrim Elvan ismi öne çıkıyor. Gerek avukat gerekse Orman Yüksek Mühendisi olması, henüz 47 yaşında olması gibi nedenler onu farklı kılıyor. Bugüne kadar yıpranmamış olması, siyasetin kirli yollarından geçmemiş olması ve tertemiz bir siyasi hayata sahip olması onu öne çıkarıyor. Kendisi hem Sarıyerli hem partili hem de dosyası projelerle dolu.

İşte Sarıyer’in istediği ve beklediği aday tam da budur. Siyasete genç, eğitimli, dürüst, vizyon sahibi insanlar neden girmiyor diye yeri geldiğinde hepimiz şikayet ediyorduk. İşte şimdi Sarıyer için bir fırsat doğdu. Cumhuriyet Halk Partisi, halkın beklediği böylesi bir değerini göz ardı etmemeli. Sarıyer’de Devrim Elvan gibi vizyon sahibi genç isimlere sahip çıkılmalı. Kimsenin hakkında olumsuz tek kelime konuşamayacağı, Sarıyer’de hangi mahalleye giderse gitsin karşılık bulacağı bu isme Sarıyer emanet edilmeli. Prof. Dr. Devrim Elvan’ın adaylığında CHP’nin Sarıyer’de seçimi kaybetme riski olmaz…

BEKİR BATU YAZDI;

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Çok haklısınız. En doğru dürüst eğitimli kariyerli genç dinamik yıpranmamış. Tüm Sarıyeri kucaklayacak vizyon sahibi Osman Devrim ELVAN . İnşallah o olacak Sariyer ona O Sarıyere yakışacak..🧿👍🏼🗳️✅

  2. 22 Aralık 2023, 18:52

    Çok doğru tanıtım. Evet tuzağa düşürmezlere en isabetli seçim olur.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.