Pazarda vatandaşa “fiyatları” sorduk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Merkez’de Çarşamba günleri kurulan semt pazarında vatandaşlara git gide artan pahalılığı ve fiyatların kendilerini nasıl etkilediğini sorduk. İşte çarpıcı yanıtlar…

Sarıyer Gazetesi muhabirleri, Sarıyer Merkez’deki semt pazarındaydı… Her geçen gün artan fiyatlar sokağı ve vatandaşların mutfak alışverişini nasıl etkiledi sordular. Ekonomik anlamda her geçen gün zorlaşan yaşam şartları Sarıyer’deki pazarda sebze –meyve fiyatlarına yansımış durumda… Domatesin kilosu 15 tl’den satılırken, kabağın kilosu 10 tl… Sadece 5 adet mısır ise 25 tl’den satılıyor.

Sarıyer semt pazarında sokağın nabzını tutan gazetemiz muhabirlerine konuşan vatandaşlar pahalılığın kendilerini tam anlamıyla olumsuz etkilediğini dile getirdi. Geçim dertlerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken vatandaşlar, bu duruma bir an evvel çözüm bulunmasını bekliyor.

“PAZAR FİYATLARI ÇOK PAHALI!”

Ahmet Orak: Pazar fiyatları çok pahalı! Ne meyve ne de sebze alınmayacak durumda… Eskiye nazaran pazar fiyatları bizi yüzde 100 etkiledi.

“MALİYETLER DÜŞMEDEN FİYATLAR DÜŞMEZ”

Feyzullah Alp: Esnafım ve ticaretle uğraşıyorum. Eskiden fiyatlar daha ucuzdu. Alım gücü düştü. Eskiden mazot 2-3 liraydı şimdi 24 lira. Eskiden ben haftalık 100 liralık mazot atıyordum şimdi iki günde bir 500 liralık mazot atıyorum. Maliyetler baya yükseldi. Dolayısıyla maliyetler düşmeden de hiçbir şeyin fiyatı düşmez.

“ASGARİ ÜCRET YÜKSELDİKÇE, FİYATLAR DAHA ÇOK YÜKSELDİ…”

Müge Eker: Asgari ücret yükseldikçe fiyatlar daha çok yükseldi. Geçim çok zorlaştı. Şu anda 2-3 çocuklu ve asgari ücretle geçinen aileler gerçekten çok zor durumda… Fakirliğe doğru gidiyoruz diyebilirim. Alım gücü çok zor! 3-4 kişilik ailelerin geçimini sağlayabilecek bir alım gücü yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.