Pınar ve Rumeli Hisarı’nda tapu müracaatları fiyat arttırılacağı için 1 Haziran itibariyle beklemeye alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in 2 mahallesi Pınar ve Rumeli Hisarı’nda tapu bekleyen vatandaşlar, yine bürokrasi girdabının içine düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bakırköy’deki Ek Hizmet Binası’nda bulunan Emlak Şube Müdürlüğü’ne tapu müracaatı yapan vatandaşların evrakları; 1 Haziran 2023 itibariyle fiyat arttırımı yapılacağı gerekçesiyle askıya alındı.

***

Öte yandan Sarıyer Kaymakamlığı da, İBB arazileri üzerindeki ipoteklere rağmen Pınar Mahallesi’nde bir hak sahibine tapu veren Sarıyer Tapu Müdürü Merve Ölmez hakkında idari soruşturma başlattı. İBB arazileri üzerinde, 40 milyonluk borcun yanı sıra 16 tane şerh-ipotek bulunduğu öğrenildi.

Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Sarıyer’in tapu sürecini ve mücadelesini yakından takip etmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin; Pınar Mahallesi’nde 102 dönümlük 983 ada 1 parsel ile 215 dönümlük 983 ada 59 parselin yanı sıra Rumeli Hisarı Mahallesi’ndeki 976 ada 1 parselde yer alan 94 bin 468 metrekarelik arazinin satışıyla ilgili yürüttüğü süreç 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle askıya alındı. Tapu işlemleri için resmi müracaatların alındığı İBB Bakırköy Ek Hizmet Binası’ndaki Emlak Şube Müdürlüğü’nün, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren işlemleri askıya aldığı belirtildi. Gerekçe olarak, Milli Emlak Tebliği nedeniyle söz konusu tarih itibariyle yasal olarak fiyat arttırımı yapılacağı ve yeni zamlı tarifenin belirlenmesinden sonra taksitlendirme tutarlarının netleşeceği ve sonrasında işlemlere devam edileceği öğrenildi. 1 Haziran öncesi yapılan başvurularda fiyatların belli olması nedeniyle her hangi bir sıkıntı olmadığı belirtilirken, 1 Haziran sonrasında ise Emlak Şube Müdürlüğü’nün başvuruları almayı sürdürdüğü ancak fiyatlandırma yapamadığı için müracaatların meclisten yeni fiyatlar gelinceye kadar beklemede tutulacağı öğrenildi. Sarıyer Gazetesi’ne konuşan bazı vatandaşlar, kendilerinin İBB’deki başvurularının alındığını ancak 1 Haziran itibariyle yeni fiyatlandırma yapılacağı için taksitlendirme tutarlarının netleşmediğini, bu yüzden de beklemelerinin istendiğini söyledi.

TAPU MÜDÜRÜ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan Sarıyer Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre; Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Sarıyer Tapu Müdürü Merve Ölmez hakkında idari soruşturma başlattı.Gerekçe olarak da İBB’ye ait Pınar Mahallesi’nde arazide bir hak sahibine tapu verilmesi. Zira İBB’ye ait Pınar Mahallesi’deki parsellerde tam 16 tane ipotek ve şerh bulunduğu ve bu nedenle yasal olarak böyle bir tapu verme işleminin hukuken yapılamayacak olması. İşte bu gerekçeyle Sarıyer Tapu Müdürü Ölmez hakkında idari soruşturma açıldığı ifade edildi. Sarıyer Gazetesi’ne konuşan kaynaklar; İBB’nin Pınar Mahallesi’ndeki parselinin üzerinde 40 milyonluk ipotek olduğu ve bunun yanı sıra çok sayıda şerhin de yer aldığını söyledi. İBB’nin üzerinde bunca ipotek ve şerh bulunan bir parseli, temiz hale getirmeden vatandaşlara satamayacağının göz ardı edildiğine dikkat çekildi.

Sarıyer Gazetesi olarak Sarıyer’deki tapu mücadelelerini ve yaşanan süreçleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz..

BEKİR BATU/ ÖZEL DOSYA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.