Reşitpaşa Derneği’nden kompozisyon yarışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reşitpaşa Güzelleştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Reşitpaşa’da okuyan 4. ve 5. sınıf öğrencileri için “Nasıl bir mahallede yaşamak istersin?” konulu kompozisyon yarışması gerçekleştiriyor.

Reşitpaşa’daki okullarda okuyan 4. ve 5. sınıf öğrencileri yazdıkları kompozisyonlarla Reşitpaşa Güzelleştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen yarışmada yarışacaklar. “Nasıl bir mahallede yaşamak istersin?” temalı kompozisyon yarışmasında, ilkokul öğrencilerinin ortak yaşam alanlarına sahip çıkması, mahalle bilincinin yerleşmesi ve çocukların hayallerini de içeriden kompozisyon sayesinde açık ve etkili anlatımla kendilerini ifade etmesi amaçlanıyor.

CİNİK; “MAHALLE BİLİNCİNİN OLUŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay’a konuşan Reşitpaşa Güzelleştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süreyya Cinik şunları söyledi; “Reşitpaşa’daki okullarda 4.ve 5. Sınıflarda okuyan çocuklar için bir kompozisyon yarışması düzenledik. İlk 3 dereceye giren öğrencilere tablet hediye edeceğiz. Yarışmada yer alacak tüm katılımcılara da dünya klasiklerini hediye edeceğiz. Kompozisyon konumuz da çocukların nasıl bir mahallede yaşamak istiyorlar temasıdır. Bu yarışmayla amacımız evinde bilgisayarı olmayan çocuğumuza emek sarf ederek bilgisayar sahibi olmasını amaçlıyoruz. EBA paketi de veriyoruz. Bu yarışmayla çocuklarda küçüklükten itibaren bir mahalle bilincinin oluşmasını hedefliyoruz.”

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI NELER?

Yarışmaya katılım koşulları ise şöyle;

  • Yarışma yalnız Reşitpaşa semti okullarında okuyanlar için geçerli
  • Tüm ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilir
  • Konu, A4 kağıtlara, tam 2 sayfa yazılacak
  • Tüm katılımcı öğrencilerin isimlerini, sınıflarını ve okul öğretmenlerini yazacakları kapalı zarfı
    Reşitpaşa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne, saat 17:00-19:30 saatleri aralığında Mareşal Cad. No: 27/A adresine elden teslim edilecek
  • Son teslim tarihi 15 Ekim 2021

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Kompozisyon yarışmasında değerlendirme, alanında uzman seçici kurul üyeleri tarafından yapılacak. Seçici kurul üyeleri kompozisyonları 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek.

ÖDÜLLENDİRME NASIL OLACAK?

Yarışmaya katılan tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecek. Dereceye giren ilk 3 öğrenciye tablet ve okuluna plaket, tüm katılımcılara kitap seti verilecek.

Yarışmanın jüri üyeleri Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Hukukçu-Yazar Güngör Eset Can, Yazar ve öğretmen Cafer Hergünsel, E. As. Savcı Hasan Saim Öztürk, Öğretmen Yıldız Özkan.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.