Rumeli Hisarı’nda üzerinde yüzlerce binanın bulunduğu 94 bin metrekarelik arazi satılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, bu ay meclis gündemine aldığı kararla Sarıyer Rumeli Hisarı Mahallesi’nde bulunan ve üzerinde yüzlerce binanın bulunduğu 94 bin 468 metrekarelik araziyi satmaya hazırlanıyor. 976 ada 1 parsel numaralı arazide Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de evi bulunuyor.

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Rumeli Hisarı’nın kaderini değiştirecek dev bir satışı gündeme taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ekim ayı meclis gündemine getirdiği 28 numaralı önergeye göre Rumeli Hisarı Mahallesi’nde yer alan dev bir parselin satılması amaçlanıyor. FSM köprüsü gişelerinin hemen sol tarafında Rumeli Hisarı sınırlarında kalan 7 pafta, 976 ada, 1 parsel numaralı arazinin Emlak Müdürlüğü’nden gelen teklifle satılması amaçlanıyor. Söz konusu arazide Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de evi bulunuyor.

94 DÖNÜMLÜK ARAZİDE YÜZLERCE BİNA BULUNUYOR

Satılması için meclis gündemine getirilen arazi Rumeli Hisarı Mahallesi’nin neredeyse yüzde 25’ini kapsıyor. Arazi tam 94 bin 468 metrekare büyüklüğünde. Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlüğü kayıtlarına göre arazi askeri güvenlik ve kamulaştırma alanı sınırları içinde yer alıyor. Üzerinde halen yüzlerce bina, binlerce kişi bulunan arazi TEM otoyolu FSM gişesinin kenarında yer alıyor. Parselin imar durumu ise; “Yüksek yoğunluklu konut alanı, parklar, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri, sağlık tesis alanları, yüksek öğretin tesisleri ve kampüs alanları, ilköğretim tesis alanları” olarak gösteriliyor.

İBB Meclisinden arazinin satılabilmesi yönünde karar çıkarsa önümüzdeki süreçte bölgede takdir komisyonu belirlenecek ve oldukça hareketli bir döneme girilecek.

SARİYERGAZETESİ.COM- ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.