Santa Maria Kilisesi Rahibi Anton Bulai’den çok özel röportaj!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Büyükdere’deki İtalyan Katolik Santa Maria Kilisesi Rahibi P. Anton Bulai, 28 Ocak’ta kiliseye yapılan silahlı saldırının detaylarını, olayı ilk kez ülke ve dünya gündemine taşıyan Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya anlattı. Rahip Bulai; ” Kiliseye gelen saldırganların silahlarının ikisinin de tutukluk yapması ilahi bir mesajdır. Bu mesaj bizim için çok anlamlı olmuştur. Saldırı sırasında kilisede bulunan çocuklar yere yatıp ‘ölmek istemiyoruz’ diye ağlıyordu” şeklinde konuştu.

Sarıyer Büyükdere’de bulunan İtalyan Katolik Santa Maria Kilisesi 28 Ocak Pazar günü ayin sırasında silahlı 2 saldırgan tarafından basılmış, olayda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan isimli vatandaş hayatını kaybetmişti. Dünya ve ülke gündemini sarsan olayı, yabancı ve ulusal medya ilk kez Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘nun haberiyle öğrenmişti. Batu gün boyu televizyonlara olayın detaylarını canlı yayında aktarmıştı.

ÖLDÜRÜLEN CİHAN İÇİN KİLİSEDE ÖZEL BÖLÜM AÇILDI

Yaşanan üzücü olaydan sonra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kiliseye taziye ziyaretleri devam ediyor. Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, saldırı sırasında ayinde bulunan Rahip P. Anton Bulai’yi ziyaret etti. Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan’ın yaşamını yitirdiği kilise içindeki yerde özel bir bölüm oluşturuldu. Tuncer’in fotoğrafının da bulunduğu bölüme çiçekler konuldu ve gelenlerin yakıp dua etmeleri için mumlar dikildi. Kilise içinde gelenlerin üzüntülerini ifade etmeleri için ziyaretçi defteri açıldı, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Batu da deftere, yaşanan olaydan duyduğu acıyı anlatan bir yazı kaleme aldı.

RAHİP BULAI; “ÇOCUKLAR ÖLMEK İSTEMİYORUZ DİYE AĞLIYORDU”

Saldırının yaşandığı kiliseyi Gazeteci Bekir Batu‘ya gezdiren Rahip Bubai, duvarlardaki ve oturma sıralarındaki kurşun izlerini gösterdi. Rahip Bulai; ” O gün kiliseye giren saldırganlar önce bir kaç kez ateş açtılar ancak ikisinin de silahları tutukluk yaptı. Yerlerde çok sayıda mermiler vardı. Amaçları bizleri öldürmekti. Ancak tanrı bizi korudu. Onların her ikisinin de silahlarının tutukluk yapması ilahi bir mesajdır. Biz bunu ilahi bir mesaj olarak kabul ediyoruz. O gün Polonya Başkonsolosumuz iki kızıyla gelmişti. Çocuklar yerlere yatıp ‘ Ölmek istemiyoruz’ diyerek ağlıyorlardı” dedi.

BİZİ BÖLEMEDİLER, AKSİNE BAĞLARIMIZ DAHA DA GÜÇLENDİ

Daha önce hiçbir tehdit almadıklarını ve buna benzer hiçbir olay yaşamadıklarını söyleyen Rahip Bulai; “Bizi ayırmak, birbirimizle düşman yapmak istiyorlardı. Ancak aksine bizler hepimiz daha da kenetlendik. Çok sayıda kişi bizlerle acılarını paylaştı. Tanımadığımız insanlardan taziye mesajları alıyorum. Bizler Türklerle, müslümanlarla beraber huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Teröristler amaçlarına ulaşamayacaklar” diye konuştu.

Saldırıdan sonra yapılan Pazar ayinine daha öncekilerin çeyreği kadar katılım olduğunu söyleyen Bulai; “İnsanlara mesajlar attık, ayinimize katılın dedik. Her türlü güvenlik önlemi alındı dedik. Ancak yine de insanlarımız tedirgin ve korktular. Bu yüzden katılım öncekilerin çeyreği kadar olmadı” şeklinde konuştu.

Rahip Bulai, saldırıyı kısa sürede aydınlatan Türk polisine, savcılara ve tüm yetkililere de teşekkür etti.

  

   

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.