İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Merkez’de Sarıdağ olarak bilinen bölgedeki toplam 33 dönümlük arazideki çok sayıda eve tebligat gönderdi. 683 adadaki 22, 23, 24 ve 57 parsellerdeki evlere gönderilen tebliğatta, bölgenin tahliye edileceği ve hak sahiplerinin mağdur olmaması için 15 gün içinde istenilen evraklarla birlikte İBB Mesken Şube Müdürlüğü‘ne başvurmaları istendi.

Sarıyer Merkez Mahallesi sınırları içinde kalan ve Sarıdağ olarak bilinen bölgedeki vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen tebligatlar yüzünden diken üstünde. İBB Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgedeki evlere tek tek elden teslim edilen tebligatlarda, söz konusu parsellerdeki evlerin tasfiye edileceği vurgulandı. 16 Ocak 2026 tarihli yazıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Mesken Şube Müdürü Aytaç Şahin‘in imzası yer aldı.
33 DÖNÜMLÜK 5 AYRI PARSELDEKİ TÜM EVLERE TEBLİGAT DAĞITILDI
İBB Zabıta ekipleri tarafından elden kapı kapı dağıtılan tebligatlar, 683 ada 22, 23, 24 ve 57 nolu parseller üzerindeki evlerde oturanlara verildi. 683 ada 22 parsel 4 bin 640 metrekare, 23 parsel 10 bin 120 metrekare, 24 parsel 4 bin 560 metrekare, 57 parsel ise tam 12 bin 699 metre. Toplam 33 dönümlük arazideki evlere gönderilen tebligatta, söz konusu parsellerle ilgili tasfiye ve tahsis yapılacağı, hak sahiplerin 775 sayılı Gecekondu Yasası kapsamında mağdur olmaması için 15 gün içinde Mesken Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi. Yazıda; vatandaşlardan tebligatta yazılan ilgili evrakları getirmeleri de istendi.

DERNEK YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇTİ
Sarıdağ sakinlerini rahatsız eden tebligatlar sonrası Sarıdağ Derneği Başkanı Yavuz Yiğit, dernek yöneticileri ve vatandaşlar harekete geçti. Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu‘yla görüşen dernek yetkilileri konuyla ilgili yardım istedi. Başkan Aksu da İBB yetkilileriyle görüşerek vatandaşların bu konuda mağdur edilmemesini istedi. Sarıdağ sakinleri bu konuyla ilgili kesin çözüm bulunmasını ve sorunun bir daha yaşanmamasına adına gereken tüm işlemlerin yapılmasını bekliyor.
SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU/ ÖZEL HABER
İŞTE VATANDAŞLARA GÖNDERİLEN O YAZI;






Şu milleti bir rahat bırakın. Seçimlerde yalakalık yaparsınız seçim biter vatandaşın kötülüğü için elinizden geleni yaparsınız