Sarıyer halkından zam isyanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de zamlı faturalara tepki olarak gösteri düzenlendi. Fahiş zamlı elektrik ve doğalgaz faturaları nedeniyle Sarıyer Merkez’deki İDO Vapur İskelesi önünde toplanan kalabalık, ellerindeki dövizlerle sık sık sloganlar attı. Hükümeti protesto eden kalabalık, zamların geri alınmasını istedi.

Sarıyer meydanında artan hayat pahalılığına, zamlara karşı bir araya gelen yurttaşlar basın açıklaması yaptı. Soygunu durduracağız, zamlar geri alınsın, enerji şirketleri kamulaştırılsın” pankartı açan yurttaşlar sık sık “Derhal kamulaştırma”, “İnsanca yaşamak diyoruz” sloganları attı. Yurttaşların taleplerini dile getirdiği açıklamayı kitle adına Eray Özgüner okudu.

Özgüner açıklamasında şunları söyledi; “Enerji üretiminde özelleştirme ve serbestleştirme politikalarının bedelini bugün halk olarak biz ödüyoruz. Sözde ucuz, kaliteli ve kesintisiz elektriğe ulaşacakken bugün karanlığa mahkum ediliyoruz. Tasarruf ve verimlilik için gün ışımadan evden çıkıyor, gün kararınca eve giriyoruz. Yetmez gibi evde karanlıkta, battaniyelere sarılı oturuyoruz. İşte AKP’nin memleketi nasıl karanlığa sürüklediğinin en net göstergelerinden birisi daha. Üç-beş yandaş kurtulsun diye tüm halkı karanlığa mahkum ediyorlar. Enerji ve doğal gaz üretimi ve dağıtımı derhal kamulaştırılmalıdır. Temel hizmetler kamu yararı gözetilerek adil ve demokratik bir planlama ile üretilmeli ve dağıtılmalıdır.

Bugün bu eylemle bir kez daha iktidara sesleniyoruz!

Zamlar geri alınsın!
Enerji üretimi ve dağıtımı kamulaştırılsın.
Her konuta aylık 230Kwh saat elektrik, 140 M3 doğalgaz parasız verilsin!
Faturalardaki vergiler kaldırılsın!
Enerji şirketlerinin borçları tahsil edilsin!
Faturaları ödenemeyenlerin elektrik ve doğalgazlarının kesilmesi yasaklansın!
Enerji işçilerine güvenceli iş hakkı sağlansın. İşten çıkarılan işçiler geri alınsın!
Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak insanca bir yaşamı hak ediyoruz. İnsanca bir yaşam için tüm geçinemeyenlerin sözü sokaklarda yankılanmaya devam edecek!
Çevredeki yurttaşların da destek verdiği eylem açıklamanın ardından sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.