Sarıyer’de 15 bina tahliye edilip yıkılacak! İşte “o” binaların listesi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı toplantısında İstanbulluları ve Sarıyer’i ilgilendiren çok kritik kararlar aldı. İstanbul’da 1.556 adet binanın depreme sıfır dayanıklı olduğu gerekçesiyle boşaltılmasını isteyen meclis, bu kapsamda Sarıyer’deki 5 mahallede bulunan 15 binanın da ivedi bir şekilde tahliye edilip yıkılmasını ve bu evlerde yaşayanlara kira yardımı yapılmasını kararlaştırdı. Riskli binalarda oturanlara kiracı ve ev sahipliğine göre 7 ile 9 bin lira kira yardımı yapılacak. Sarıyer Gazetesi, tahliye edilip yıkılmasına karar verilen halen yüzlerce kişinin yaşadığı Sarıyer’deki “o” binaların adreslerini açıklıyor!

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, ilçenin gündemini sarsacak sıcak gelişmeleri yine ilk kez yayınlamaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tam 1.556 adet binanın yüksek deprem riski taşıdığı gerekçesiyle ivedi bir şekilde tahliye edilip, yıkılmasına ve bu binalarda yaşayanlara kira yardımı yapılmasına karar verdi. Bu binalardan tam 15’i Sarıyer’de bulunuyor. İBB’nın “Hızlı tarama yöntemiyle” tespit ettiği riskli binalar; Sarıyer Merkez, Tarabya, Kireçburnu, Çayırbaşı ve Gümüşdere’de yer alıyor. Sarıyer Gazetesi 5 mahalledeki “o” binaların adreslerini yayınlıyor.

İŞTE BOŞALTILMASINA VE YIKIMINA KARAR VERİLEN “O” BİNALAR!

İMAMOĞLU’NA KİRA YARDIMI VE TAHLİYE YETKİSİ VERİLDİ!

Konuyla ilgili hazırlanan Hukuk- Kentsel Yenileme-Plan ve Bütçe Komisyonu Müşterek Raporu’nda İstanbul genelinde tam 1.556 adet binanın depreme sıfır dayanıklı olduğu, her an yıkılma tehlikesi yaşadığı ve yüksek risk altında olduğu ifade edildi. Kamu yararı gereği can ve mal güvenliği nedeniyle bu binaların ivedi bir şekilde tahliye edilmesi, boşaltılması, yıkılması ve yenilenmesi gerektiği belirtildi. Riskli binalardan tam 318 tanesinin kendi kendine çökme riskinin olduğuna da dikkat çekildi. İlçe ilçe tüm riskli binaların adresleriyle birlikte açıkça yazıldığı raporda, hızlı tarama yöntemiyle belirlenen bu binalarda yaşayanlara kira yardımı yapılması karara bağlandı. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve İBB Encümeni’ne yetki verilmesi komisyondan geçti.

KİRACILARA 7 BİN, MAL SAHİPLERİNE 9 BİN LİRA KİRA YARDIMI!

Bu binalarda yaşayan kiracılara, ev sahiplerine, emekli ev sahibi ve emekli kiracılara 7 ile 9 bin lira kira yardımı yapılmasına karar verildi. Kira yardımları; İBB yetkisindeki Riskli Alan ve Rezerv Yapı Alanı içinde kalanlar için değişiyor. Kiracılar, bina sahipleri, binada oturmayan bina sahipleri, emekli kiracı ve emekli ev sahiplerine göre de rakamlar değişkenlik gösteriyor.

KOMİSYON BAŞKANI MELENDİZ DALYAN İZGİ

Başkanlığını CHP Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi‘nin yaptığı Hukuk Komisyonu Raporunun komisyon görüşü sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı; “Teklif komisyonlarımızca incelenmiş olup, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkisindeki Riskli Alan ve Rezerv Yapı Alanı sınırları içinde kalan binalardaki kiracılara 12 ayı geçmemek üzere aylık 7.000 TL’ye kadar, emekli kiracılara 12 ayı geçmemek üzere aylık 9.000 TL’ye kadar, hak sahiplerine 48 ayı geçmemek üzere aylık 7.000 TL’ye kadar, emekli hak sahiplerine 48 ayı geçmemek üzere aylık 9.000 TL’ye kadar kira yardımı yapılmasına ve 6306 sayılı kanun ve bu kanuna bağlı uygulama yönetmelikleri uyarınca riskli bina ilan süreçleri başlamış ve/veya başlayacak olan ilgili 16.03.2023 tarih ve 211 sayılı İBB Meclis Kararı ve ilgili 11.10.2023 tarih ve 1047 sayılı İBB Meclis Kararına konu binalar ile ekte iletilen listedeki binalarda ve bu binaların yer aldığı parsellerde; riskli bina ilan sürecini başlatan veya birlikte dönüşüm talebi olan, mer’i imar planı koşullarına göre tek başına yapılaşamayan veya farklı parsellerde olsa dahi taşıyıcı sistemlerinin birbiriyle bağlantılı ya da ortak olması sebebi ile statik olarak birbirinden bağımsız değerlendirilemeyen binalardaki hak sahiplerine 18 ay boyunca aylık 7.000 TL, kiracılara 12 ay boyunca aylık 7.000 TL’ye, emekli hak sahiplerine 18 ay boyunca aylık 9.000 TL, emekli kiracılara 12 ay boyunca aylık 9.000 TL’ye kadar, söz konusu binalarda ikamet etmeyen hak sahiplerine ise 18 ayı geçmemek üzere aylık 4.500 TL’ye kadar, söz konusu kira yardımının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı taarafından verilen kira yardımına yapılacak artış oranında arttırılmasına ilişkin tüm iş ve işlemleri, bütçe ve süre yönünden değerlendirerek yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve/veya Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi komisyonlarımızca uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur”

SARİYERGAZETESİ.COM/BEKİR BATU/ÖZEL HABER

İŞTE KONUYA İLİŞKİN BELGELER!

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Ayazaga da yüzlerce bina var çürük neden sadece sahil bölgesi

  2. 18 Temmuz 2024, 11:53

    Sariyerin %70 i çürük bina dolu..Büyükdere ve merkezde çok fazla ev var… ayrıca Sarıyer lisesi dern.calistirdigi (eski beyazpark)çay bahçesi kaldırılıp halkın park yerinin halka verilmesi gerekiyor,o çete de artık defolsun gitsin.. Saygılar sunarım 🇹🇷 🌹

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.