Sarıyer’de engelleri aşan etkinlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Merkez’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yaratan bir etkinlik düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sarıyer Merkez’de dikkat çeken bir farkındalık programı düzenlendi. Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu Müdürü Müjdat Kalkan ve öğretmenleri, Sarıyer İlkokulu öğrencileri ve öğrencilerin anne babaları katıldı.

“Engelleri aşalım, fidanları toprakla buluşturalım” sloganıyla hazırlanan fidanlar Sarıyer Merkez’deki esnafa dağıtıldı. Sarıyer Merkez’de Şehit Mithat Yılmaz Caddesi boyunca esnafı ziyaret eden engelli çocuklar fidanları hediye ettiler. Büyük bir ilgiyle karşılanan minikler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir araya geldikleri bu etkinlikten oldukça mutlu oldular. “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ve “Engelleri aşalım hayatı birlikte paylaşalım” pankartlarıyla yürüyerek fidan dağıtımında bulundular.

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Sarıyer Gazetesi’ne konuşan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar; “En büyük engel sevgisizliktir. Sarıyer’de engellilere karşı olan üst düzeyde hassasiyeti daha da üst düzeye çıkarmak için çabamız var. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Fidanlıklar Bölge Müdürlüğü’müzden aldığımız fidanların dağıtımını yaptık. Toprakla buluşturabilecek olanlara dağıtımını yaptık. Sloganımız da var: “Engelleri aşalım fidanları toprakla buluşturalım” diyoruz. Yanımızda Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu ve Sarıyer İlkokulu’ndan öğrencilerimiz var” diye konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda engelli çocuklar herkesle eşit bir yaşam sürebilmeyi dilediler. Fidan dağıtımının bitmesinin ardından Sarıyer’de farkındalık yaratmak için düzenlenen program sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.