Sarıyer’de Gaziler Günü kutlamaları coşkuyla gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları, gazilerimize olan minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olarak gerçekleştirildi.

Sarıyer’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Sarıyer Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu.

GAZİLER ANILARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Çelenk sunma töreninin ardından Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program gerçekleştirildi. Programda, Sarıyerli gaziler öğrencilerle bir araya geldi. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle öğrencilerle bir araya gelen gaziler anılarını paylaştı. Çelenk sunma töreninde konuşan Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, gazilerimizin vatan için yaptıkları fedakarlıkları unutmayacaklarını söyledi. Gaziler Günü’nün önemine değinen Kalaylı, gazilerimize minnet ve şükranlarını ifade etti.

Programda konuşan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar ise, gazilerimize minnet ve şükranlarını sundu. Gazilerin, vatan için canlarını ortaya koyan kahramanlar olduğunu belirten Özcanlar, gazilerimizin yaşatılması gerektiğini vurguladı. Programa katılan gazilerimiz, anılarını öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler, gazilerimizin anlattıklarını dikkatlice dinledi. Gaziler, öğrencilerinin ilgisinden ve hatırlanmaktan memnun olduklarını ifade ettiler.

GAZİLER ONURUNA YEMEK DÜZENLENDİ

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri gün boyunca sürerken, günün sonunda Sarıyer Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde gazilerin onuruna yemek düzenlendi. Programa Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı ve eşi Nilgün Kalaylı ile ilçe protokolü katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.