Sarıyer’de Mavi Vatan Türk Balıkçılığı Çalıştayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mavi Vatan Türk Balıkçılığı Çalıştayı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ev sahipliğini yaptığı bir programla belediye binasında başarıyla gerçekleştirildi.

Mavi Vatan Türk Balıkçılığı Çalıştayı, Sarıyer’de keyifli bir organizasyonla gerçekleştirildi. Dem-bir ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Mavi Vatan Türk Balıkçılığı Çalıştayı’nın modoretörlüğünü Emekli Tüm Amiral Cihat Yaycı ve Tüdav Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk gerçekleştirdi.

Programa katılan isimler arasında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, İstanbul Valisi Yardımcıları, Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Su Ürünleri Daire Başkanı Melih Er, Sürkoop Başkanı Ramazan Özkaya, İl ve İlçe Su Ürünleri Birimleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, siyasiler, Boğaz’ın tek kadın balıkçısı Rumelikavaklı Necla Yazıcı, Sarıyerli balıkçı reisleri, Kooperatif Başkanları yer aldı.

BALIKÇILARIN SORUNLARI VE GELECEĞİ KONUŞULDU

Sarıyer’de düzenlenen Mavi Vatan Türk Balıkçılığı Çalıştayı’nda balıkçıların sorunları ele alındı. Denizlerimizin durumunun da değerlendirildiği çalıştayda balıkçılığın geleceği de konuşuldu. Balıkçılığın geleceğine yönelik tüm etkinliklere katılıp faaliyetlerde yer alan Rumelikavağı’nın sevilen kadın balıkçısı Necla Yazıcı, Sarıyer’de düzenlenen Mavi Vatan Türk Balıkçılığı Çalıştayı’nda da yer aldı. Sarıyer Gazetesi’ne çok keyifli geçen çalıştayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yazıcı; “Yapılan emekler boşa çıkmasın. Tüm balıkçılık camiasına hayırlı ve uğurlu olsun. Gelecek sezonun kazalardan, belalardan uzak ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Ayrıca buradan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk hocama teşekkürlerimi sunmak isterim. Her çalıştayda olduğu gibi “Boğaz’ın tek kadın balıkçısı” diyerek beni gururlandırdığı için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.