Sarıyer’de Muhtarlar Günü kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Sarıyer Merkez’de tören düzenlendi. Törende konuşan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak; “Muhtarlık demokrasinin vazgeçilmezidir” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Sarıyer Merkez’de düzenlenen törenle kutlandı. Sarıyer Merkez’deki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan tören çelenk sunma töreniyle devam etti. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak günün anlam ve önemini içeren konuşmasında şunları söyledi;

“19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”

19 Ekim 1829 tarihinde ikinci Mahmut tarafından yayınlanan fermanla Üsküdar, Eyüp ve Galata katılımlarından sonra 2 Aralık 1833 tarihinde Anadolu’da Kastamonu Taşköprü’de Muhtarlık müessesi kurulmuştur. Muhtar iyi bir sırdaş, iyi bir dost, iyi bir arkadaştır. Bildiği mevzuları kimseyle paylaşmaz. Devlet ve millet arasındaki köprüdür. Muhtarlık halkın devlet kapısıdır ve halkın her yaşamında vardır, doğumundan ölümüne kadar. Ülkemizde 53 bin köy ve mahalle muhtarlığı İstanbul’da 963, Sarıyer’de 38 mahalle muhtarımız vardır. Muhtarlık demokrasinin vazgeçilmezidir. Muhtar her siyasi partiye eşit mesafede ve her partiden oy alarak seçilen mahallenin önder kişileridir. Mahallenin sosyal yapısını en iyi tanıyan ve bilen kişidir. Muhtarlarımız terörün her türlüsüne karşıdır ve karşı olmaya da devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı güçle vatanı ve ülkesini milleti için canını hiç sakınmadan verir, vatana ihanet edenlere karşı dik durur. Onlara ihanet fırsatı vermez. Taşıdığı mühürdeki Ay-Yıldız Türkiye Cumhuriyeti’ni ifade eder. Bizler Sarıyer muhtarları olarak bu Ay-Yıldızlı mührü saygın bir şekilde taşımayı hedef edinmişizdir. Muhtar mahalle ve köyde vatandaşın gören gözü, duyan kulağı olup devletin kurumlarıyla vatandaş arasında köprü vazifesi görür ve üretir.”

KAYMAKAM ÖZER’DEN ANLAMLI ZİYARET

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak’a anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Özer’in Darüşşafaka’daki muhtarlık binasında yaptığı ziyarette muhtarların toplumsal yaşamdaki ve mahallelerdeki görevlerine dikkat çekilerek sohbet edildi. Sarıyer’deki tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü, Hüseyin Sarıuçak’ın nezdinde kutlayan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, göreve geldiği günden bu yana Sarıyerli muhtarların mahalleleri için özveriyle çalıştıklarını ifade ederek bu anlamlı günde bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.