Sarıyer’e hobi bahçeleri geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Avukat- Orman Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Devrim Elvan, Sarıyer için hazırladığı önemli bir projeyi daha gün yüzüne çıkardı. Prof. Dr. Elvan, Sarıyer’in köyden mahalleye dönen bölgelerinde vatandaşların organik bahçe olarak kullanabilmeleri için hobi bahçeleri yapmayı planladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayarak tüm dikkatleri üzerine çeken 47 yaşındaki Avukat- Orman Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Devrim Elvan, Sarıyer’de bugüne kadar hiç gündeme gelmemiş dev projelerini açıklamaya devam ediyor. CHP’den aday olup Sarıyer Belediye Başkanlığı görevine gelmesi halinde tapu meselesinden, balıkçılar çarşısı sorununa, otopark sıkıntısından çevre düzenlemesine kadar toplumun tüm beklentilerine yönelik projeler hazırlayan Prof. Dr. Elvan, bu kez de köyden mahalleye dönen semtlerle ilgili sürpriz bir projesini gündeme taşıdı.

PROF. DR. ELVAN; “HOBİ BAHÇELERİ KURACAĞIZ”

Sarıyer’de köyden mahalleye dönmüş Uskumruköy, Kısırkaya, Gümüşdere, Demirciköy, Zekeriyaköy, Bahçeköy, Rumeli Feneri ve Garipçe gibi semtlerde uygun olan noktalarda hobi bahçeleri kuracaklarını söyleyen Prof. Dr. Devrim Elvan konuyla ilgili şunları söyledi; ” Sarıyer doğası ve imkanları itibariyle hobi bahçeleri yapımına çok uygun. Türkiye’de ve İstanbul’da bazı belediyelerde bunun örnekleri mevcut. Sarıyer’de özellikle kırsaldan mahalleye çevrilen yerlerde, şartlara uygun araziler tespit edilerek hobi bahçeleri yapmak istiyoruz. Her birisi yaklaşık 100 metreden oluşan ve içinde ahşap kulübelerin de olduğu hobi bahçeleri kurmayı amaçlıyoruz. Buralarda kuracağımız hobi bahçeleri sayesinde insanlarımız hem doğayla iç içe olma şansı bulacaklar hem de Sarıyerli çocuklarımızın toprakla üretim yapmayı öğrenecekler. Burada sebze yetiştirebilecek, özellikle hafta sonlarında stressiz bir ortamda keyifli bir gün geçirmiş olacaklar. Kurulacak hobi bahçeleri sembolik bir bedelle 1 yıllığına kiraya verilecek ve aynı aile sadece bir yıl bu hizmetten yararlanacak. Amacımız aile sayısını arttırarak Sarıyer’de herkesin bu imkanlardan dönüşümlü olarak yararlanmasını sağlamak. Özellikle apartman dairesinde yaşayan ve bahçesiz binalarda yaşayan çocuklu ailelere öncelik vereceğiz. Bu sayede aileler de huzurlu bir ortamda doğayla iç içe olma fırsatı yakalayacaklar. Bu hizmetten şartlara uygun tüm ailelerin yararlanmasını istiyoruz. Sarıyer’de hobi bahçesi kurmak çok maliyetli olmadığı için, hobi bahçesi kurmaya uygun kırsal mahallelerimizde en az 4-5 farklı yerde bu bahçelerimizi kurmak istiyoruz. Belediyemize ait yerler yetersiz kalırsa Milli Emlak’tan kiralayacağımız hazineye ait arazilerde de hobi bahçelerini kurmayı amaçlıyoruz ” diye konuştu.

HOBİ BAHÇESİ KİRALAMA ŞARTLARI NELERDİR?

Belediyeler tarafından gerçekleştirilen “Hobi Bahçesi” kiralamak için bazı şartlar bulunuyor.

-Bahçeler şahıslara özel tahsis edilir.

-İkinci şahıslar bahçeyi kullanamazlar.

-İkinci şahıslar bahçeyi kiraya veremezler ve devredemez.

-Hobi bahçelerini 1 ay kullanmayanlar veya nadir işlem yapanların sözleşmeleri iptal edilir.

-Kiracılardan hak sahibi olanlar için sabıka kaydı istenir.

-Hobi bahçelerinde gece konaklaması yasaktır.

-Hobi bahçelerinde; alkol alınması yasaktır.

-Ekim ve dikimi yasak olan ürünlerin ekimi ve dikimi yapılmamalıdır.

– Bahçede bulunan ürünlere zarar verilmemelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 19 Eylül 2023, 15:08

    İşte Sarıyer’in beklediği Belediye Başkanı yeşil alanları imara açıp peşkeş çekmek yerine Vatandaşın halkın hizmetine sunan gerçekten halkın menfaatini düşünen bir Belediye Başkanı Adayı…

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.