Sarıyer’in 9 minibüs hattı kapanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından alınan karar neticesinde, Sarıyer’in 9 minibüs hattının artık çalışmayacağı duyuruldu. Minibüslerin yerine ise İETT otobüslerinin sefer sayıları arttırılacak.

İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından Sarıyer’de aktif olarak çalışan 9 minibüs hattının artık çalışmayacağı bilgisi açıklandı. Sarıyer’in mahalleri arasında ulaşımı hızlandıran ve çok sayıda vatandaşın yararlandığı minibüs hatlarının artık çalışmayacak olmasının mağduriyetleri de beraberinde getireceği tahmin ediliyor. Sarıyer Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar, artık faal olarak çalışmayacak minibüs hatlarının yerine yeteri kadar İETT otobüsü konulmaması durumunda Sarıyer’de ulaşımın felç olacağını söylüyor.

İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) kararında şu ifadelere yer verildi:

“Değerli mahalle sakinlerimiz; İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından alınan karar neticesi ile Sarıyer ilçemizde faal olarak çalışan 9 minibüs hattı artık çalışmayacaktır. Minibüslerin yerine İETT otobüsleri sefer sayıları sıklaştırılarak faaliyetlerini arttıracaktır. Tabi bu kararın alınmasında en büyük etken minibüsten taksiye dönüşen plakaların fazla olması ve yakıt fiyatlarından dolayı minibüs esnafımızın zor durumda kalmasıdır. Alınan kararın Sarıyerimiz için hayırlı olmasını dilerim.

Çalışmayacak Minibüs Hatları:

  • Sarıyer-Kocataş-Kaymakamlık
  • Gümüşdere-Zekeriyaköy-Sarıyer-Kaymakamlık
  • Kilyos-Sarıyer-Kaymakamlık
  • Rumelikavağı-Sarıyer-Kaymakamlık
  • Baltalimanı-Sarıyer-Havantepe
  • Bahçeköy-Sarıyer

Bilgilerinize arz olunur.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 20 Eylül 2023, 12:56

    sarıyer bahçeköy hattı minübüsleri seferleri kalktı şimdi soruyorum sarıyerden firuzan kemal demironaran okuluna öğrenciler nasıl gidecek konu ile ilgili başvurmadığımız birim kalmadı maalesef bu hattı kaldıranlar çözüm bulamadı ormanın içine okul yapılırken yol sorununda çözülmesi gekemektedir sizden bu konun takipçisi olursanız sevinirim iyi çalışmalar

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.