Şükrü Genç; “Sarıyer’de bir kişinin değil, halkın dediği olacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç, yerel seçime neden bağımsız belediye başkan adayı olarak girdiğini anlattı. “Bizler yüreğimize hiçbir zaman umutsuzluğu, imkânsızlığı ve mutsuzluğu yakıştırmadık, yakıştırmayacağız” sözleriyle Sarıyer sokaklarında seçim kampanyasını yürüten Şükrü Genç, “Bizim en büyük projemiz; Sarıyerliler’in birlik, beraberlik, dayanışma, hoşgörü, barış ve huzur içinde yaşamasıdır” dedi.

SARIYER KAZANACAK, SARIYERLİ KAZANACAK

“Sarıyer kazanacak, Sarıyerli kazanacak” sloganıyla yola çıkan Şükrü Genç; “Sarıyer’de kaybı gördüm. STK’lar ve halk yürü dedi, yürüdüm” şeklinde konuştu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bağımsız adaylığa giden ve kendisini partisinden istifa etmeye götüren tüm süreci detaylarıyla anlattı.

NEYİ VE KİMİ AŞAMADINIZ?

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, seçimlere neden Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak girdiğini detaylarıyla açıkladı. Genç; “Ben kişisel ihtiraslarım için değil, kazanamayacak bir aday atandığı için aday oldum. Anketlerde Sarıyerli Erol Aydın, Cengiz Alp gibi öne çıkan isimler varken, listenin en sonunda olan adayı dayattılar. Anketlerle oynadılar. Süreçte genel başkan bana ‘aşamadık” kelimesini kullandı. Neydi bu aşılamayan? Sayın Genel Başkan kimi, neyi, nasıl ve neden aşamadı?” diye konuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 130 milyon borçla devraldığı belediyeyi, bugün 2 milyar Türk lirası mal varlığına ulaştırmayı başardığını; 15 yıl içinde tapu mücadelesi, eğitimde fırsat eşitsizliği, engelli çocuk ve ailelerine destek merkezi, kadın voleybol takımı, aşevi, sağlık kurumları, sosyal yaşam merkezleri, Sarıyer akademi, kreşler, kültür ve sanatta merkezleri gibi birçok alanda halk için önemli hizmetleri hayata geçirdiğini söyledi.

SON ANA KADAR ENDİŞELERİMİ PARTİMLE PAYLAŞTIM

Bağımsız Belediye Başkan Adaylığı kararı vermeden önce “Son ana kadar endişelerimi partimle paylaştım, gelin bu kararı değiştirin dedim” ama olmadı diyen Şükrü Genç, “Elimizdeki veriler seçimin kaybedileceği yönünde olunca Sarıyerlilerle süreci masaya yatırdık ve bağımsız adaylık konusu gündemimize geldi. Halkın talebi bu yönde olunca ben de bir kez daha Sarıyerliler için aday oldum” dedi.


KAZANIMLARIMIZI KORUMAK, DAHA İLERİYE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ

“Endişem var! Atanan adayla seçimi, Sarıyer’deki kazanımlarımızı kaybediyoruz” diyerek adaylık sürecine değinen Başkan Şükrü Genç, “Benim ve çalışma arkadaşlarımın 15 yıllık emeğine, 16 Sarıyerli aday adayı arkadaşıma yapılan haksızlığı ve bu haksızlıktan doğan büyük yanlışlığı dile getirdim. Son ana kadar umutla bekledim. Partimin her kademesinden yöneticilere durumu özetledim. Süreler verildi, konuşacağız denildi. Ama süreç döndü dolaştı “Aşamadık” kelimesinde tıkandı. Neydi bu aşılamayan? Sayın Genel Başkan kimi, neyi, nasıl ve neden aşamadı? Bu sorular cevapsız kaldı. Ben de kişisel ihtiraslarım için değil, kazanamayacak bir aday atandığı için aday oldum. Anketlerde Sarıyerli Erol Aydın, Cengiz Alp gibi öne çıkan isimler varken, listenin en sonunda olan adayı dayattılar. Anketlerle oynadılar. Asıl kişisel ihtiras sahibi olanlar, Sarıyer’i kaybetme pahasına bu atamayı yapanlardır. Seçimi kazanacağına ve tüm kazanımlarımızı daha ileriye taşıyacağına inandığım bir arkadaşım aday yapılsaydı, bugün elinden tutar, içim rahat bir şekilde birlikte yürürdüm.

ANKARA’DAN YAPILAN ATAMAYI SARIYERLİ KABUL ETMEZ

“Bu endişeleri taşımayan veya umursamayan, sokağın sesini önemsemeyen, Sarıyer’i ruhunda yaşamayan kişilerin, Ankara’dan yapacağı atamayı Sarıyerli kabul etmez ve etmedi de! İşte böyle bir durumda bize düşen her zaman olduğu gibi halkımızla konuşmaktı. Sivil toplum kuruluşlarımızla, mahalle derneklerimizle, çalışma arkadaşlarımla, muhtarlarımızla, kanaat önderlerimizle, aday adayı arkadaşlarımızla, çocuklarla, kadınlarla herkesle konuştuk. Devam ediyoruz dedik! Biz kaybedilecek bir seçimi kazanacağız. Elimizde verilerimiz bunu açıkça gösteriyor. Bağımsız başkan adayı olarak meclis üyesi listesi dahi oluşturmadım. Seçilecek meclis üyesi arkadaşlarımızla süreci birlikte yöneteceğiz. Değerli Sarıyerliler, dostlarım, yol arkadaşlarım; Sarıyer’imizin sorunlarını iş olarak değil, yaşam biçimi olarak kabul ettim ve attığım her adımı size sordum, sizinle kararlar aldım, uyguladım. Çalışma arkadaşlarımla birlikte bugüne kadar size hiç mahcup olmadık. Onurluyum, gururluyum” dedi.

SARIYER’DE HİÇBİR ZAMAN YALNIZ YÜRÜMEDİK

En büyük projesinin “Sarıyerlilerin birliği, beraberliği, dayanışma, hoşgörü, barış ve huzur içinde yaşaması olduğunun altını çizen Başkan Genç, Sarıyerlilerin güveni ve kararıyla 15 yılda yaptığı başarılı çalışmaları özetlerken şunları söyledi; “Bize el uzatan herkesi bileğinden sıkıca kavradık. Yere düşeni kaldırdık. İmkânı olmayana fırsat eşitliği sunduk. Yuvası için mücadele edene yoldaş olduk. Evladının geleceği için çabalayana kılavuzluk yaptık. Tüm bunları yaparken kimseye, ama hiç kimseye; dilini, inancını, memleketini, siyasi görüşünü sormadık. Belediye başkanı olduğum gün parti rozetimi çıkardım. İnşaat mühendisi rozetimle tüm Sarıyerlilerin hizmetinde oldum. Çünkü bizim için öncelik yaşamın ve insanın kendisiydi. Biz hep bu anlayışla baktık.

 PLANLAMAYLA BAŞARDIK

Çok ağır ve çok zor koşullarla başladık. Bizden öncesinin yanlışlarını düzeltip, eksiklerini tamamlarken, yarının planlamasını yapmanın sorumluluğunu taşıdık. Sarıyer Belediyesi, 135 milyon toplam varlığı, 130 milyon borcu olan, belediye binası su baskınlarına karşı kum torbaları ile korunan bir durumdaydı. Liyakatli kadromuzla yatırımlarımızın tamamını, ürettiğimiz artı değeri Sarıyerli için kullandık. Bugüne kadar geçirdiğimiz 410 soruşturmadan alnımızın akıyla çıkmamız şeffaf yönetim anlayışımızın en önemli kanıtıdır. Büyük yatırımların yanı sıra bu sürede Sarıyer Belediyesi ilk kez geliri giderinden yüksek olan bütçe gösterdi ve 20 milyar değerinde mal varlığına ulaştı. Planlamamızın ilk maddesi belediye ana hizmet binası inşa etmekti ve yaptık. Sadece ilk 5 yılda geride kalan 25 yılın toplamından daha fazla yatırım yaptığımız asfalt, duvar, kanal, merdiven gibi altyapı çalışmaları rutin bir belediye hizmeti değil, mahallelerimizin devamlılığına imza attık. Göç projelerine karşı durduk, kandırmaca dönüşümlere Derbent ve Armutlu’da olduğu gibi izin vermedik. Seçimi aldığımız gün belediye meclisimizden karar çıkardık. 2981 sayılı yasaya istinaden 11 mahallemizde tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi için birlikte ıslah imar planı çalışmasını başlattık. Talebimiz meclise dahi indirilmeden geri gönderildi, Sarıyer halkı görmezden gelindi. Mahkeme kararı ile meclise indirilmesini sağladık ki buna rağmen sonuç alamadık. Ama Sarıyerlilerle birlikte yılmadık! Vazgeçmedik! Israrcı olduk! İBB mülklerinin hak sahiplerine satışı için İBB meclisinden karar çıkartmayı başardık. 40 yıllık tapu sorununu çözdük.

BİR MÜCADELEDE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN VERİYORUZ

Eğitimde fırsat eşitsizliğine karşı büyük bir mücadele başlattık. Anne karnından başlayan eğitim destek sürecini yetişkin bireylere dönüşene kadar süren bir yapıya dönüştürdük. Eğitim kurumlarımızda 170 öğretmenin görev yapıyor olmasıyla gurur duyuyoruz. Çocuğum iyi eğitim alsın ben de çalışmak zorundayım diyen annelerin sesine kulak verdik ve 3- 6 yaş arası çocuklarımız için okul öncesi eğitim imkânı sunan gündüz bakımevi şubelerini hayata geçirdik. Göreve geldiğimizde tek bir şubesi bulunmayan gündüz bakımevlerini 11 şubeye ulaştırdık. Binlerce evladımızı mezun ettik. Ayakları yere basan, özgüven sahibi çocuklar yetiştirmek üzere mahallelerde Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) şubelerini açtık. Dershanelerin kapatılması sonrası Sarıyerli gençlerin sesini duyarak Sarıyer Akademi’yi kurduk ve bugün Türkiye Akademi markası ile binlerce gencin Türkiye’nin en iyi üniversite ve liselere yerleşmesine imkân sağlıyoruz. Eski başkanlık binasını güvenli hale getirerek çocuklar ve gençler başta olmak üzere okumayı seven Sarıyerliler için kütüphaneye dönüştürdük. Aynı zamanda dijital altyapısı bulunan kütüphanemiz her gün yüzlerce kullanıcıyı ağırlıyor.

YAŞAMDAKİ HERKES İÇİN VARIZ, VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Engelli bir çocuğun doğumuyla beraber ailelerimiz; ekonomik, sosyal, psikolojik gibi birçok sorunla karşı karşıya kalır. Özellikle anneler en zorlu dönemleri yönetmeye çalışırlar. Biz o annelerin feryadını duyduk. Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM) böyle doğdu. Çocukları eğitim alıyor, anneler sosyal yaşama katılıyor. Binlerce Sarıyerli engelli yurttaşımız ve ailesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde uzun yıllar sonra belki de ilk defa tatil yapma imkânı buldu. Onlar yaşama katıldıkça bizler mutlu olduk.

KIZLARIMIZ SULTANLAR LİGİ’NDE MARKA DEĞERİ

Sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığımız Sarıyer Belediyesi Kadın Voleybol takımımız bugün dünyanın en zorlu liginde mücadele ediyor. Bizden yetişen oyuncular Türk Milli takımızda forma giyerken, onlar kadar kıymetli olan bir diğer yönü ise altyapıda 400’ün üstünde Sarıyerli kız çocuğumuz ablaları gibi olmak için mücadele ediyor. Yaz Spor Okulları ile her yıl 3 bin çocuk eğitim alıyor. Bugüne kadar 33 bin çocuğa ulaştık. Yeni dönemde eğitimi yıl boyunca yapacağız. Spor kulübümüzün altyapısı 9 branşta, 734 sporcu yetiştiriyoruz. SARFİT markası altında hizmete açtığımız spor tesislerimiz 2 şubesinde yıl boyunca 8 bin Sarıyerliye spor imkânı sunuyor. Su sporları merkezimiz boğazda yüzme, dalış, kürek, kano gibi branşlarda hem teorik hem de pratik eğitimler veriyor.

KÜLTÜR VE SANATTA MARKA İLÇE SARIYER

Sarıyer Merkez’de 100 kişilik salonu ile oldukça yetersiz kalan kültür merkezi ile alt katında 50 kişinin zor sığdığı evlendirme dairesinden bugün 3 yeni kültür merkezi ve modern bir evlendirme dairesine ulaştık. Geniş fuaye alanları, teknolojik altyapıyla donatılmış modern binalarda oyunlar sergileniyor, sergiler düzenleniyor ve binlerce izleyiciye ulaşıyoruz. Hafta sonları binlerce Sarıyerli mutlu anlarını Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nde taçlandırıyor. Sarıyer Edebiyat Günleri, Sarıyer TiyatrOda Festivali, Nazım Hikmet anma etkinlikleri gibi ulusal çapta etkinliklerin ev sahibi bir Sarıyer var.

SARIYER, İSTANBUL’UN YEŞİL YÜZÜ

2009 yılında 92 olan park sayısını 189’a, 208 bin metrekare yeşil alanı 471 bin metrekareye, 0,74 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarını da 1,40 metrekareye çıkardık. Geri dönüşüm ürünleri toplama konusunda en başarılı ilçe olduk. 1.sınıf Atık Getirme Merkezi’ni hizmete açtık.”

SARIYER’E DEĞER KATAN PROJELER

Sarıyerlilerin, “Sarıyer için yürü, yürüyelim dediler ve yola çıktık” diyerek sözlerine devam eden Başkan Genç’in önümüzdeki 5 yılda hayata geçireceği projeler şunlar:

 Yerinde ve adaletli dönüşüm
 İstinye Öğrenci Yurdu Kütüphane Ve Sosyal Tesis
 Kilyos Turban Konaklama Ve Kongre Merkezi
 Uskumruköy Huzurevi
 Sarıyer Boğaz Müzesi
 Zekeriyaköy Rekreasyon Ve Spor Merkezi
 İstinye-Poligon Kapalı Spor Salonu
 Ferahevler Spor Kompleksi
 Sarıyer Arena
 Kireçburnu Spor Salonu
 Zekeriyaköy – Arıköy Spor Ve Sosyal Tesis Projesi
 Ayazağa Sabit Pazar Alanı
 Su Ürünleri Çarşısı
 Geleneksel Deniz Ürünleri Mutfağı Atölyesi
 Balıkçılık Mesleki Eğitim Kursu
 7 yeni Çocuk Gündüz Bakımevi
 Çocuk oyun grupları
 Sarıyer Akademi büyüyecek
 5 yeni SAGEM şubesi
 İhtiyaç sahibi öğrencilere beslenme çantası desteği
 Uskumruköy’e İlköğretim Okulu
 Halk Kart desteği devam edecek
 3 yeni sosyal tesis
 Yeşil Dönüşüm Ve İklim Eylem Planı
 İşaret dili eğitimleri

 Engelsiz erişim yollarının artırılması
 Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Gündüz Bakımevi
 Sarıyer Çarşısı açılacak
 Mikrokredi’de hedef 5 bin kadın
 Afet Eğitim Merkezi
 Smart Sarıyer
 Tehlikeli yollara sesli uyarı sistemi
 Eski eser restorasyon çalışmaları
 Kuru Mama Üretim Tesisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.