Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, Büyükdere’deki Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi’nin geçirdiği tadilat ve yapılan düzenlemelerinin ardından 25 Şubat Cuma günü açılacağını duyurdu.

Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya konuşan Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, “İstanbul’un en güzel kilisesi Büyükdere’mizdedir. Dolayısıyla bizler de bu kilisemize gereken tüm özveriyi gösteriyoruz. Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi, yaklaşık 1 buçuk senedir tadilat ve düzenlemeler yapıldığı için kapalıydı. Tavanında yer alan tüm resimler baştan aşağıya değiştirildi. Çevre düzenlemesi yapıldı” dedi.

AÇILIŞ 25 ŞUBAT’TA OLACAK

Murat Süme, Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi’nde yapılan tüm düzenlemelerin tamamlandığını ve açılışa Sarıyer’den çok sayıda kişiyi davet ettiklerini söyledi. Süme; “Açılışımıza Türkiye Ermenileri Patriği II.Sahag Maşalyan katılacak. Kilisenin açılışı 25 Şubat Cuma günü saat 11:00’de gerçekleştirilecek. Açılışımıza çok sayıda davetli de yer alacak. Yarım saatlik ayinin ardından hazırladığımız kokteylde misafirlerimizi ağırlayacağız” ifadelerine yer verdi.

“TAVANDAKİ TÜM RESİMLER 4 SENEDE YAPILDI”

İstanbul’un güzel semtlerinden biri olan Sarıyer’in Büyükdere Mahallesi’nde yer alan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi hakkında bilgiler veren Murat Süme, tavandaki resimleri anlatarak şunları söyledi; “Daha önce kilisenin tavanında eski resimler vardı. Bu resimlerin tamamını değiştirdik. Heykeltıraş ressam Erol Sarafyan 4 sene boyunca aralıksız çalıştı. Atölyede bu süre zarfında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla da yaklaşık 40 resim yaptı. Bunların tamamıyla da kilisenin tavanına yeni bir düzenleme yaptık. Bu resimlerde Hz. İsa’nın doğumundan bu yana yaşanan mucizevi anların hikayelendirmesi yer alıyor. Bu resimleri büyük bir özenle heykeltıraş ressam Erol Sarafyan hiçbir ücret talep etmeden yaptı. Kendisine de bu özverili çalışması için bir kez daha gazeteniz aracılığıyla teşekkür ediyorum.”

“İBB KİLİSE BAHÇESİNİ ÇİÇEKLENDİRDİ”

Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi’nin kapılarını Sarıyer Gazetesi için açan Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kilisenin bahçesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bahçenin yapılan çalışmayla güzelleştiğini ve Büyükdere’ye yakışır bir düzenleme olduğunun da altını çizen Süme; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve çalışmayı yapan ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.