Surp Hripsimyantz Kilisesi’nde Paskalya Bayramı kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Restore edildikten 2 yıl sonra yeniden kapılarını açan Büyükdere’deki Surp Hripsimyantz Kilisesi’nde yeniden Paskalya Bayramı coşkusu yaşandı.

Surp Hripsimyantz Ermeni Kilisesi Mezarlığı ve Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, Paskalya Bayramı dolayısıyla programlarına katılanlara teşekkür ederek “2 yıl boyunca süren tadilatlarımızın ardından kilisemizin kapılarını tekrar açmanın mutluluğunu yaşarken bugün burada hep birlikte paskalya bayramını kutlamanın sevincini yaşıyoruz” dedi. Ortodoks Ermeni cemaati Büyükdere’de bulunan Surp Hripsimyantz Kilisesi’nde Paskalya Bayramı Büyükdere Surp Hripsimyantz kilisesinde dini ayinler ve yemek eşliğinde vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Azınlıklar Komisyonu Temsilcisi Ergin Köroğlu’nun da katılımcılar arasında olduğu törene sadece Sarıyer halkı değil İstanbul’un pek çok semtinden vatandaşlarda katıldı.

Büyük Oruç (Medz Bahk) nedir?

40 gün boyunca sürer. Hayvansal gıda muhteviyatı olan yiyecekler yenmez. 40 gün boyunca sadece zeytin yağlı yiyecekler tüketilir.  Oruç boyunca kiliselerde düzenlenen arevakal yemeklerinin ardından oruç bitiminde paskalya bayramı kutlanır. Çörekler yenir, renkli yumurtalar boyanır ve yumurta tokuşturulur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.