Talip Yıldız: “Maden’de hizmet zamanı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in tanınan ve sevilen esnaflarından Talip Yıldız, yaklaşık 45 yıldır yaşadığı Maden Mahallesi’ne muhtar adayı oldu. Sarıyer Gazetesi’ni ziyaret eden Yıldız; “Maden’in tüm sorunlarını bizzat yaşayıp, bilen bir kişiyim. Tüm sorunların çözülmesi için bu göreve talibim. Halkımızın gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Maden’de hizmet zamanı” diye konuştu.

Sarıyer’in en büyük mahallerinden yaklaşık 15 bin nüfuslu Maden’de muhtar adaylarının çalışması devam ediyor. Çok sayıda muhtar adayının bulunduğu mahalle için, Sarıyer’in tanınan ve sevilen esnaflarından Talip Yıldız da muhtarlık için kolları sıvadı.Yaklaşık 45 yıldır Maden’de oturan ve mahallesindeki tüm sıkıntıları bizzat yaşayan Yıldız, muhtarlığı kazanması halinde yapacağı projeleri ve çalışmaları gazetemize anlattı. Muhtar adayı olarak mahallesinde kapı kapı ziyaretler yapan ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Yıldız, halktan gördüğü destek nedeniyle herkese teşekkür etti. Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay sordu, muhtar adayı Talip Yıldız cevapladı;

Sizi tanıyabilir miyiz? Talip Yıldız kimdir?

1965’te Ardahan’da doğdum. Yaklaşık 45 yıldır Maden Mahallesi’nde yaşıyorum. 37 yıldır Sarıyer’de gıda ve ambalaj sektörü üzerine esnaf olarak çalışıyorum. Emekliyim ve 1 çocuk babasıyım.

Muhtar olmaya neden karar verdiniz?

Mahallenin eksiklerini, sorunlarını bire bir tespit edip gören biriyim. Mahallemiz muhtarlığına işimiz düştüğünde maalesef muhatap birisini bulamıyoruz. Mahallemizde komşularımızın da böyle bir isteği olunca mahallemize hizmet için aday olmaya karar verdim. Halkımızdan kısa sürede yoğun ilgi görmeye başladık. Bize gösterilen ilgiden dolayı şimdiden her birine teşekkür ederim.

Maden Mahallesi’nde gördüğünüz eksiklikler ve çözüm önerileriniz nelerdir?

En başta ciddi bir şekilde trafik sorunu var. İkinci sırayı mülkiyet sorunu alıyor. Özdereiçi Caddesi’nde (Bayburt-Kars Mahallesi) yaşayan vatandaşlarımız ulaşım sorunu yaşıyor. Evlerine ve iş yerlerine giden vatandaşlarımızın özellikle akşam saatlerinde duraklarda uzun süre bekliyor. Özellikle kış aylarında bu sorunun çözümü için belediyeden ulaşım desteği isteyeceğiz. Bunun çözüme kavuşması için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Facebook, instagram gibi sosyal medya platformlarından mahallemiz adına önemli duyuruları yapacağız. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına daha hızlı ve çabuk ulaşım sağlayacağız. Whatsapp, Telegram gibi iletişim kanallarıyla vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşacağız. Mahallemizde pazar yeri eksikliği var. Mehmet Şam Lisesi’nde okuyan binlerce öğrencilerimiz için belediye ve ilgili kurumlardan ulaşım desteği isteyeceğiz.

Mahallemizin kaldırım, kanalizasyon vs. gibi alt yapı sorunlarına eğileceğiz. Mahallemiz rampa ve dik bir mahalle olduğu için asfalt konusunda özellikle buzlanmaya karşı önlemler alınması için belediyeyle iletişim halinde olacağız. Sokak hayvanlarımıza yaz ve kış aylarında barınma, su, mama gibi desteği sağlayarak sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına kavuşturacağız. Askıda ekmek projesiyle evine ekmek almakta zorlanan komşularımıza destek olmayı amaçlıyoruz. Mahallemizde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı tek tek ziyaret ederek onurlarını ve gururlarını kırmadan yardımlardan faydalandırmak istiyoruz. Mahallenin her meselesini yakından takip edeceğim. Yapamayacağım bir iş olsa bile yetkililere ulaşmak ve sorunun çözülmesi için ilgilileri harekete geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Ben ve aza ekibim tüm soruları biliyor ve onları çözmeye geliyoruz. Mahallemizin sorunlarının çözümü için telefonlarımız 7/24 açık olacak. Sarıyer Belediyesi ve tüm yetkili kurumlarla işbirliği içerisinde olacağız. Ayırca Madenspor’a ve spor kulüplerimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Sporla ilgilenen gençlerimizle ilgileneceğiz. Mahallemizde yaşayan 15 bin kişiye eşit hizmet götüreceğiz. Kısacası Maden Mahallesi’nde yeni nesil muhtarlığı başlatacağız.

SARİYERGAZETESİ.COM/ RUKİYE AY

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.