Temiz Toplum, Temiz Okul, Çare Sensin Projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temiz Toplum Derneği Sarıyer İlçe Başkanı Edip Cengiz alt yapı çalışmalarını tamamladığı ve bu kapsamda gerek kaymakamlık, gerek emniyet müdürlüğü, gerek belediye, gerek İlçe milli eğitim müdürlüğü, gerekse mahalle muhtarlıkları ile koordineli bir şekilde çok hassas ve bir o kadar da ciddi bir sorunun üzerine gitmeye başladı.

Temiz Toplum Derneği Sarıyer İlçe Başkanı Edip Cengiz, toplumu, aileyi, gençlerimizi ve okullarımızı son derece olumsuz etkileyen madde bağımlılığı konusunu gündemine alarak, çözüm odaklı girişimler ve işler yapmaya başladıklarını dile getirdi. Cengiz, “Yıllar geçtikçe madde bağımlılığı her geçen zaman diliminde sayı olarak ilerlemekte, genişlemekte ve toplumda kangren haline gelen bir konu olmuştur. “TEMİZ TOPLUM, TEMİZ OKUL, ÇARE SENSİN’’ projemiz Sarıyer’de birçok kesimden destek almaya devam etmektedir. Gerek Sarıyer Kaymakamımız Sayın Mehmet Özer, Gerek Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcanlar Bey ve okul müdürlerimiz, gerek mahalle muhtarlarımız tarafından üzerinde önemle durulan gençlerimiz ile ilgili proje çalışmamız her geçen gün destek buluyor” dedi.

Konu ile ilgili Sarıyer Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulanan Temiz Toplum Derneği Sarıyer İlçe Başkanı Edip Cengiz; TÜİK verilerine göre, okul çağındaki gençlerin uyuşturucu kullanım oranının her geçen yıl arttığını söyleyerek, “Kaymakamlığımız koordinatörlüğünde ilçemizde faaliyet gösteren 17 lisede uygulamayı planladığımız bu proje sayesinde bir dizi eğitimler, seminerler, geziler, kapalı devre yayınlar ve sosyal etkinlikler düzenlenecektir. Farklı kurum, kuruluş ve konuya duyarlı kişiler bu konu hakkında toplumu zaman zaman bilinçlenmek için etkinlikler düzenliyorlar. Madde bağımlılığı ile ilgili Belediyemizin geçen yılki çalıştayı da son derece önemli bir gündem oldu. Çalıştay sunumunda verilen bilgiler bizleri maalesef çok üzdü. Çıkan veriler çok önemli ama bir o kadar da ürkütücü. Üzülerek belirteyim ki binlerce gencimiz çok hatalı yollarda yürüyor. Kendi geleceklerini tehlikeye atmakla kalmıyor, ülkemizin de geleceğini olumsuz yönde etkiliyorlar. Bu durumun iyileşmesi ile ilgili çok şeyler yapabiliriz ve yapmak için de adımlar atıyoruz. Bu sayede madde ve davranış bağımlılıklarının önlenmesine yönelik olarak, gençler ve çocuklar başta olmak üzere, risk altındaki gruplara, onların ailelerine, okul ve iş arkadaşları gibi yakın sosyal çevrelerine yönelik, farkındalık yaratma ve davranış düzeyinde değişiklik meydana getirmeye katkıda bulunacağız. Ayrıca alanında uzman kişiler tarafından 17 lisedeki okul müdürlerimize, rehber öğretmenlerimize ve okullarda görev yapan diğer öğretmenlerimize farkındalık eğitimlerinin verileceğini açıklayabilirim. Bu adımlar sonucunda madde bağımlılığı konusunu gündemde tutarak ailelerin çocuklarına sahip çıkmalarını sağlayabiliriz. Gençleri madde bağımlısı olmaktan uzak tutmak adına çok hassas şeyler yapmamız gerekiyor” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.