Yenilenen Hacı Kemalettin Camii dualarla açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rumeli Hisarı’nda yer alan Hacı Kemalettin Camii restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cuma namazı ile hizmete açıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihya edilen Hacı Kemalettin Camii, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açıldı. Rumeli Hisarı’ndaki açılış programı Cuma namazına müteakiben yapıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın açılış kurdelesini kestiği programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürü Hayrullah Çelebi, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Sarıyer Müftüsü Mehmet Muslu, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Soylu Demiralp, meclis üyeleri ve muhtarlar yer aldı. Cuma namazına yoğun katılımın oldu ve Hacı Kemalettin Camii dualarla açıldı.

Restorasyon çalışmasında neler yapıldı?

Hacı Kemalettin Camii ve dükkanları 1 Şubat 2019 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı. Camide taş, güçlendirme, ahşap ve minare işlerinin tamamı; çevre düzenlenmesi ve kalem işlerinin 14 Mayıs 2021 tarihinde restorasyonu tamamlandı. Sarıyer’de yer alan Hacı Kemalettin Camii’nin ilk kurucusu Hacı Kemalettin olup, ilk olarak 1649 yılında ahşap olarak yapıldı. Yangın geçirdikten sonra 1. Mahmud tarafından 1746’da kagir olarak yeniden inşa edilen camii yapı ana hatları ile 1746 mimarisini yansıtmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.