Ahmet Ümit Büyükada’da okurlarıyla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar Ahmet Ümit, Büyükada’da okurlarıyla buluştu. Adalar Belediyesi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Ahmet Ümit anlatıyor; Hal-i pür – melalimiz” başlıklı sohbete Adalılar büyük ilgi gösterdi.

Usta Yazar, ilk kez Büyükada’da  Adalılar ve okurlarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken “Kitabımın bitmesini Adalar’a borçluyum” dedi.

Okuruyla ülkemiz ve dünyayı, İstanbul’u, Adalar’ı, edebiyatı, hayatı konuşan Ümit, şiirle, öyküyle, romanla buluşmanın, yazmanın serüveni anlatırken; Dostoyevski, J. Steinbeck, W. Shakespeare, Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, Aziz Nesin’in aralarında olduğu edebiyatın büyük ustalarını bir bir andı. Ülke ve dünyanın yakın siyasi tarihini  anılarıyla birlikte anlatan Ümit, darbeleri lanetlerken dönemin güçlü mücadelelerini de hatırlattı.

“FARKLILIKLARIMIZLA BARIŞ İÇİNDE BİR ARADA…”

Ülkemiz ve dünya gündemini de değerlendiren Ümit, göç tartışmalarıyla ilgili olarak, “Irkçılık koronadan daha tehlikelidir” dedi ve çok dilli, çok dinli, çok kültürlü, çok sesli yaşamın güzelliğine, önemine dikkat çekti.

Güzel sohbeti için Ahmet Ümit’e teşekkür eden Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de, farklılıklarımızla bir arada, barış içinde yaşamanın önemini vurguladı. Yazar Ahmet Ümit, keyifli sohbetinin ardından yeni romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi üzerine  okurlardan gelen soruları da yanıtladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.