Ayla Erdim’in öncülüğünde “Yüz Akımız 100 Kadın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın hayata geçirdiği “Cumhuriyetimizin Yüzü” sergisindeydik. Kitabın kahramanları olan kadınlar ‘Cumhuriyetin Yüzü’ sergisini birlikte gezdiler.

Hayata imza atan, geleceğe ilham olan kadınlarımızı kaleme alan iş insanı ve yazar Ayla Erdim, ‘Yüz Akımız 100 Kadın’ adlı kitabıyla ses getirmeye devam ediyor. Kendi alanlarında güçlü, başarılı kadın hikayelerinin yer aldığı bu kitap, genç kuşağa rehber oluyor.

BlueChipEvent yönetimi Elmas Özler’in misafirliğinde; bir çok etkinliklerle çalışmalarına devam eden Ayla Erdim ve değerli çalışmaları ile kitaba konu olan kadınlar, birlikte gezdikleri sergi sonunda, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ sözleriyle gelecek kuşak gençlerin de sergiyi gezmesini içtenlikle tavsiye ettiler.

2 Haziran’a kadar devam edecek olan “Cumhuriyetin Yüzü” sergisi, 1922-1942 yıllarına odaklanan ve Erken Cumhuriyet Dönemi’ndeki eşsiz toplumsal dönüşümü, çağdaş ulus kültürünün oluşumunu, edebiyat, plastik sanatlar, müzik, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinleri ve toplumsal yaşam perspektiflerinden ortaya koyuyor.  Sergi için,  Ayla Erdim “Ülkemizin tarihine çok boyutlu olarak tanıklık ettiğimiz Cumhuriyetin Yüzü sergisi görülmesi gereken gezilmesi gereken bir sergi” dedi.

Türkiye’nin birçok şehrinden katılım sağlayan kadınlar ‘aldıkları ilhamla üretmeye devam edeceklerini ve çalışma alanları ile ilgili bilgileri gençlerle paylaşacaklarını’ belirttiler.

Sergiye katılan kadınlar Emine Erdem, Cahide Erel, Aysel Bilgin, Aslı Dede, Renan Tan Tavukçuoğlu, Nedret Gürdal, Ayten Ardel, Semra Saniye Mert, Saadet Suyolcuoğlu Gülser Özkan, Ayşegül Taşkıran, Sıddıka Semahat Demir, Yeşim Kaya, Nuray Toprak.

‘Yüz Akımız 100 Kadın’ın devamı gelecek

Cumhuriyetimizin 100. Yılında yaptığı çalışmalarla ülkesine fark yaratan kadınların bir araya geldiği “Yüz akımız 100 kadın” projesi ve kitabı okuyuculara ışık olmaya ve etkinlikte bir araya gelerek ilham olmaya devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.