Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 kadının hikayesi herkesi büyülüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayata imza atan, geleceğe ilham olan kadınlarımızı kaleme alan iş insanı ve yazar Ayla Erdim,‘Yüz Akımız 100 Kadın’ adlı kitabıyla ses getirmeye devam ediyor. Kendi alanlarında güçlü, başarılı kadın hikayelerinin yer aldığı bu kitap, genç kuşağa rehber oluyor.

Cumhuriyetimizin yüzyılında çıkan bu projenin sahibi olarak Ayla Erdim “Ülkemizin her yerinden başarılarını ispat etmiş ve rol model olmuş kadınlarımızın hikayelerini genç kadınlarımıza, “sen de yapabilirsin” cesaretini vermek üzere yola çıktık. Okurken duygulandığım öyle çok hikâye var ki kitapta, ümitsiz olan gençlerimize rehber olmaya devam etsin dileğimdir.”

‘Yüz Akımız 100 Kadın’ın devamı gelecek’

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 kadınımızın hikayesi okuyuculara ışık olan, Kadınlarımızın parlayan güneş olduğunu ifade eden yazar Erdim, ikinci kitap için şimdiden çalışmalara başladı. Yeni başarı öykülerini için yazar Ayla Erdim, girişimci, fark yaratan kadınlarla buluşacağı kitabında ilham olmaya devam edecek. Öncü hikayelerinin yer aldığı “Yüz Akımız 100 Kadın” gerçekleştirilen etkinliklerle de fark yaratmayı sürdürüyor.

KİTAPTA YER ALAN BAŞARI HİKAYELERİNDEN SADECE BİRKAÇ ÖRNEK:

Kitapta ülkemizce tanınan bilen kadınlarımızın yanında gizli kahraman kadınlarımız da yer alıyor.
Aynur Çeşmeliler, köyde yaşam süren bir ailenin bireyi olarak yetişen, yaşadığı bölge fark yaratmak için iş hayatına atılan Tekirdağ Muratlı ilçesinde Kültür Merkezi, Kadın Kooperatifi kurarak öncülük eden birçok faaliyet alanındaki girişimciliği ile “Kadın isterse yapamayacağı iş yoktur. Kadın- Erkek eşit koşullarda birlikte olmak en büyük güçtür” diyor.

Aslı Aksoy, ODTÜ İşletme mezunu olduktan sonra, on üç yıllık profesyonel iş yaşamından sonra, hayallerini gerçekleştirmek için yola çıkan, beyaz yakalı bir çiftçi olarak Muğla’nın Yeşilçam köyündeki komşu kadınlarla organik üretim koşullarıyla, Kuşkonmaz üretmeye ve tutku, umut, emek, hayat tarzım, “Köyde birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarımdan her gün yepyeni şeyler öğrenmek en büyük kazancım” olduğunu söylüyor.

Ayşegül Taşkıran, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde özgür bir çocuk olarak doğup büyüyen, eğitim hayatını küçük ilçede geçen ve ders çalışmak için evin bodrum katındaki odunluğun duvarlarına hayallerini yazan, tüm güçlüklerin ardından kalkan bir kadın olarak, öğretim hayatının ardından aldığı diplomalarla ilçesine dönerek hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Defne yapraklarını satarak geçimi sağlayan ailesine rehber oldu. Atık defne dallarından biokütle yakıp yapımını gerçekleştirdiği Defne Pelet i üretti. Kendi girişimiyle, özsermayesi ile ilçesinde 100 hanenin geçimini sağlayan bir girişimci oldu.

AYLA ERDİM KİMDİR?

İstanbul doğumlu Ayla Erdim, Lisans ve Yüksek Lisansını İşletme Bölümünde tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Farklı zamanlarda İngiltere’de Brighton ve Cambridge’de eğitim aldı. Sosyal sorumluluk projelerinde daha da fayda sağlayabilmek için Marmara Üniversitesi, Psikolojik Rehberlik. ve Danışman. Bölümü ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Eğitim Psikolojisi Pedagoji Formasyonu eğitimlerine katıldı. Çalışma hayatına Esbank’ta finans-bankacılık sektöründe başlayan Erdim, 1998 yılında kurduğu Mavia Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık ve Site Gayrimenkul Değerleme firmalarının sahibi olarak profesyonel iş yaşamını yönetmeye devam ediyor.

Sivil toplum örgütlerinde gönüllü çalışıyor

Ayla Erdim, uzun zamandır içerisinde zihinsel engelli bireylerin; eğitimi, topluma uyumları ve iş edinme becerilerinin geliştirmesine yönelik faaliyetler yürütüyor. Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği’nin kurulmasına öncülük etti ve bu vesileyle birçok özel eğitim okulunun kurulmasını sağladı. Şimdi ise Başkan Vekilliğini yaptığı Tomurcuk Eğitim Kültür Kooperatifi ile birlikte çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Sosyal çalışmaları ve toplumsal faaliyetleri dolayısı ile almış olduğu burs ve ödülleri bulunmakta birlikte JCI Türkiye ve Hürriyet Gazetesi ile ‘İnsan Haklarına Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı’ kategorisinde onur ödülünü de alan Ayla Erdim yüzlerce ülkenin üyeleri ile dostluk geliştirme misyonunu taşıyan dernekte Senatör olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak gönüllü çalışan Ayla Erdim, İSİFED-İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu Yön Kurulu Başkan Yardımcılığı, KAGİDER Kadın Girişimciler Derneği üyeliği ve 1991 yılında kurulan RUYİAD (Rumeli Yönetici İş İnsanları Derneği) ile REV’in (Rumeli Eğitim Vakfı) Yönetim kurulu başkanlığını, yapmaya devam ediyor… Ülkemizden gerçek Başarı Öyküleri kitabında yaşam öyküsü bulunmakla birlikte ‘Bir Çocuktan Bin Çocuğa, ‘Yüz Akımız Yüz Kadın’ isimli iki yayını bulunmaktadır.

‘YÜZ AKIMIZ YÜZ KADIN’ YAZARLARIMIZ’

1. ASLI AKSOY
2. AHU KAHRAMAN YILDIRIM
3. ARZU PAKSOY ÇEKİRGE
4. ASLI DEDE
5. ASLI TANUĞUR SAMANCI
6. AV.DR.JÜLİDE IŞIL BAGATUR
7. AYLİN SATİN OLSUN
8. AYNUR ÇEŞMELİLER
9. AYSEL BİLGİN
10. AYSUN SÖKMEN
11. AYŞE AĞAÇ DAĞ
12. AYŞE KULİN
13. AYŞEGÜL ABACI
14. AYTEN ARDEL
15. BAHAR ERDİM HOBAN
16. BEDRİYE HÜLYA
17. BEGÜM ESRA AYTAN
18. BELGİN AKSOY
19. BERİL KOPARAL ERGÜN
20. BERRİN ARGUNHAN
21. BUKET AYDIN
22. BURCU KÖSEM
23. BURCU ÜZÜMCÜLER
24. BÜŞRA YAPICI
25. CAHİDE EREL
26. DC DR ŞENGÜL DEMİRAL
27. DOÇ DR .MİNE MUCUR
28. DOÇ.DR.AŞKIM NURDAN TÜMBEK TEKEOĞLU
29. DR BENAL TANRISEVER ŞİMŞEK
30. DR EBRU NURLUOĞLU
31. DR. GÜNET EROĞLU
32. ECEM TAŞIN
33. ELMAS ÖZLER
34. EMEL AKSOY GÜNDEMİR
35. EMİNE ÇINAR AKALIN
36. EMİNE ERDEM
37. FATMA AYDOĞDU
38. FAZİLET PATIR
39. FİGEN ÇAKMAK
40. FİLİZ AKKAŞ
41. GİZEM YASA
42. GÜLSER ÖZKAN
43. GÜLŞAH GÜRKAN
44. GÜN BİLGİN
45. HATİCE NESRİN TUNCER
46. İLKNUR GÜNTÜRKTÜN KALIPÇI
47. İLKNUR TERCAN
48. KADRİYE OLGAR
49. LALEHAN UYSAL
50. MEHTAP ŞENİZ ÇAHAN
51. MELİS BÜYÜKSAN
52. MELTEM KURTSAN
53. MERYEM SALMAN
54. MISRA ÖZ
55. MİNE EKİNCİ
56. MONİK İPEKEL
57. MUKADDER ÖZDEN
58. MUKADDES BAŞKAYA
59. MÜESSER KURT
60. MÜNTEHA ADALI
61. NARDANE KUŞÇU
62. NAZMİYE BAL
63. NEDRET GÜRDAL
64. NESLİHAN KUTLU MARAŞ
65. NUR GER
66. NURAN OĞUZ ÖZYILMAZ
67. NURAY TOPRAK
68. NURTEN ÖZTÜRK
69. ÖMÜR GEDİK
70. ÖZGE BULUT MARAŞLI
71. ÖZLEM ABACI
72. ÖZLEM MEKİK
73. PELİN ÇALIŞKANOĞLU EKŞİ
74. PROF DR LALE TOKGÖZOĞLU
75. PROF DR MERAL BEKSAÇ
76. PROF DR SIDDIKA SEMAHAT DEMİR
77. PROF DR. SEZA ÖZEN
78. PROF.DR. RANA SANYAL
79. PROF.DR. REZAN TOPALOĞLU
80. PROF.DR.FİLİZ KARAOSMANOĞLU
81. PROF.DR.MELAHAT DÖNMEZ KESİM
82. RABİA TEKİNCE
83. RENAN TAN TAVUKÇUOĞLU
84. SAADET SUYOLCUOĞLU
85. SEMRA ÇETİNKAYA
86. SEMRA DEMİRER
87. SEMRA İNCE
88. SEMRA SANİYE MERT
89. SERMİN CAKALIOĞLU
90. SEVDA TÜRKÜSEV
91. SEVGİNAR BAŞTEKİN
92. SEZEN SUNGUR SARAL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.