Edebiyat Günleri’nde Ayşe Kulin söyleşisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul boğazına karşı yeşilin kıyısında kurulan stantlardan kitap kokusunun yayıldığı Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin üçüncü günü miniklerin danslarıyla başladı. Tüm gün söyleşilerin, panellerin sürdüğü program yazarların okuyucularıyla buluştuğu imza etkinlikleri ile devam etti.

Edebiyatseverlerin akın ettiği etkinliğin üçüncü günü şarkıları ile çocukların kalbinde yer eden Onur Erol’un “Dinozoru Bulmaya Gidelim mi?” konseri ile başladı. Alanı dolduran yüzlerce minik şarkılara tek bir ağızdan eşlik ederek doyasıya dans ettiler. Gün, Yazar Ayşe Kulin’in “Cumhuriyet ve Vals” söyleşisi ile devam etti. Cumhuriyet dönemi ile ilgili keyifli sohbetin ardından moderatörlüğünü Gülşen İşeri’nin yaptığı “Yazarın Yolculuğu” söyleşisinin konuğu ise sanatçı Buğra Gülsoy oldu. Festivale katılan çok sayıda usta isim sevenleriyle bir araya gelerek, kitaplarını okurları için imzaladı. Edebiyat Günleri’ne katılan minikler kendileri için kurulan masal çadırında Nurşen Aydın, İnci Akyüz ve Gülşah Özdemir Koryürek’in birbirinden renkli masallarını dinlediler. Programa Kadıköy ve Beşiktaş’tan teknelerle gelen sanatseverler Grup Yol’a Düş’ün şarkıları ve Pelin Bindal’ın şiirleri ile yolculuk yapma fırsatı elde ettiler. Etkinliğin üçüncü günü Şenay Lambaoğlu’nun caz konseri ile sona erdi.

ÇOCUKLARIN SESİ KARŞI KIYIDAN DUYULDU

Eğitici ve neşeli çocuk şarkılarıyla tanınan Onur Erol, bestelediği oyunlu şarkılarıyla Sarıyerli çocuklarla buluştu. Konser Balta dansı ile sona erdi. Şarkılar ve danslarla geçen programın sonrasında konuşan Erol, “Çocukların sesi karşı kıyıdan duyuldu. Onların sevgisi çıkarsız ve çok samimi. Çocuklarla olmak her zaman mutluluk verici. Sevgilerini olduğu gibi gösteriyorlar. Edebiyat günlerinde yer almaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

CUMHURİYETİN İLK 10 YILINDA DOĞMUŞ OLMAK İSTERDİM

Mutlu bir ruh halinde sahnede olmayı çok istediğini belirterek “Cumhuriyet ve Vals” söyleşisine başlayan usta yazar Ayşe Kulin, “İsterdim ki yüzüncü yılını kutladığımız cumhuriyetimizin coşkusu yılın ilk gününden itibaren yaşansın, şükür ki bugün burada cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde sizlerle birlikteyim. Cumhuriyetin kuruluşunun ilk 10 yılında doğmuş olmayı çok isterdim. O coşkunun, mucizenin esmekte olan rüzgârını teneffüs etmek isterdim. Yanmış, yıkılmış toprakları tekrar bereketli haline getirmek, cahil insanları 10 yılda okuma yazma bilir hale getirmek bir mucizeydi” şeklinde konuştu.

SEVENLERİYLE BULUŞTULAR

Söyleşilerin ardından Ayşe Kulin ve Buğra Gülsoy’un yanı sıra Çiğdem Gündeş, Barış Terkoğlu, Deniz Tarsus, Turan Akıncı, Gönül Simpson, Barış Atalay, Ali Tanrısever, Erdoğan Aydın, Çağatay Küpçü, Oya Engin, Gülden Türkkan, Emre Özgüz, Gülşen Gülbeyaz’ın aralarında olduğu çok sayıda yazar kitaplarını sevenleri için imzaladılar.

default

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.