Sarıyer Edebiyat Günleri devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin en önemli edebiyat etkinlikleri arasında yer alan Sarıyer Edebiyat Günleri’nin onuncusu tüm hızıyla devam ediyor. Söyleşiler, paneller, imza günleri, sergiler ve atölyelerin sürdüğü programda Şiir Teknesi ve Şiir Hatları ile Boğaz’ı dizeler eşliğinde gezen konuklar, kitap stantlarını da ziyaret ediyor.

Usta isimlere ev sahipliği yapan Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri dolu dolu programıyla devam ediyor. İstanbulluların akın ettiği etkinliğin ikinci günü Aytül Akal’ın konuşmacı olduğu “Herkesin Bir Süper Gücü Var” söyleşisiyle başladı. Ardından ise M. Barış Muslu “ Sağlıklı Olmak İçin Travmalarına Format At” isimli söyleşisiyle etkinliğe konuk oldu. Edebiyatseverlerin akın ettiği festivalde çok sayıda usta isim sevenleriyle bir araya gelerek, kitaplarını okurları için imzaladı. Edebiyat Günleri’ne katılan minikler de kendileri için kurulan masal çadırında Melda Küsmez, Ayfer Bekiroğlu ve Mehtap Çıvgın’dan birbirinden renkli masalları dinledi. Çocuklar kurulan müzik çadırı ve oyun alanlarında eğlenceye doydu. Etkinlik; usta yazar Sunay Akın’ın gösterisinin ardından Müfit Can Saçıntı ve Suat Erdem’in konuk olduğu Şiir Teknesi ile sona erdi.

ÇOCUĞUM MASAL İSTEYİNCE YAZAR OLDUM

Aytül Akal, 7-11 yaş arası çocuklar için gerçekleştirdiği söyleşide, yazar olma serüvenini anlattı. Yazarlık yolculuğunun çocuğunun masal sevgisiyle başladığını söyleyen Akal, “Ben masalı çok severim. Çocuğum da bir gün benden kertenkele masalı okumamı istedi. Öyle bir masal yoktu. Yıllarca çocuğum hangi kahramanı konu alan masal istediyse ben de onu anlattım. Sonra bir baktım yıllardır yazar olacağım ama ne yazacağımı bilmiyorum derken bir sürü masal yazmışım. İşte ben yazmaya böyle başladım” dedi. Söyleşi sonrası çocuklar birbirinden eğlenceli müzikler eşliğinde dans ederek keyifli bir gün geçirdi.

HASTALIKLARINIZDAN MUCİZEVÎ BİR ŞEKİLDE KURTULABİLİRSİNİZ

“Sağlıklı Olmak İçin Travmalarına Format At” söyleşiyle sahneye çıkan M. Barış Muslu ise, “İnsan beynini temizlemediği sürece mutlu olamaz. Hastalıkların yüzde 99’u travmalarla kendi beyniniz tarafından yükleniyor. Amacım insanların sağlığına kavuşması. Kimseye meydan okumak değil. Dilimize kadar işlemiş, herkesin farkında olduğu bir durum bu. Rahatsızlıklarımızın çok önemli bir bölümü bizzat beynimizle ilgili. Hangi anlarda tetiklendiğinizi bulursanız ve o anların beyninizde temizlemenin bir yöntemini bulursanız mucizevî bir şekilde bunlardan kurtulabilirsiniz” diye konuştu.

SEVENLERİYLE BULUŞTULAR

Programda; Zümra Atalay, Meltem Güdemezoğlu, Esra Karagülle, Ali Bağmen, Ali Ekber Kaya, Ayça Bağmen Kaya, Ayşenur Bağmen, Bayram Sarı, Berna Bay Ünsallı, Burçe Bahadır, Cenk Yüksel, Melissa Mey, Öykü Yurtyapan, Verda Çakan, Yeşim Zuhal, Adnan Serçe, Bahri Vardarlar, Dilek Ünal, Duygu Ladikli, Erdoğan Sarıgül, Gülser Han, İbrahim Çalışkan, Nagihan Borlu Tüzün, Nezahat Polat Bora, Nil Oflaz, Niyazi Yaşar ve Mehmet Doğan Karakuş sevenleriyle buluştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.