ali-yazici-buyukdere-soylesi
11:12

Ali Yazıcı: “Büyükdere’ye bir nebze fayda sağlayabildiysem ne mutlu bana”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı, son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Büyükdere Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili Sarıyer Gazetesi Muhabiri Armağan Gökmen’e konuştu. Muhtarlıkta 8 yılı geride bırakan Yazıcı; “İnsanların “muhtarım” demesi, bizi artık kendi ailelerinden biri olarak görmüş anlamına gelir. Biz de inşallah onların bu sevgisini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Özellikle 1 haftadır etkisini gösteren kar yağışı ile alakalı çalışmalar nasıl ilerliyor? Büyükdere Mahallesi olarak ne gibi önlemler aldınız?

Bölgemizde kar yağışı oldu ve dolayısıyla ufak çaplı sorunlar yaşandı. Ama bu sorunları devrilen direklerle ilgili BEDAŞ’tan, Sarıyer Belediyemizin yine devrilen ağaçlarla ilgili, yolların kapalı olması sebebiyle Fen İşleri ile ilgili ve tabi biriken çöpler oldu bu kardan sebep. Dolayısıyla bu sorunlar kısa zamanda ortadan kalktı.  Şu an için Büyükdere’mizde kapalı bir sokağımız kalmadı. Çöp kamyonlarımız sokaklara girip çöplerini alabiliyor ve vatandaşlarımız arabalarını çıkartıp şu anda işlerine gidebiliyor.

Bundan birkaç sene önce ‘Muhtarlıkta Kar Nöbeti’ adlı bir çalışmanız olmuştu. Bu çalışmalar hala devam ediyor mu? Bu sizin gönüllü olarak mı yoksa üst makamların isteğiyle başlattığınız bir çalışma mı?

Bizim muhtarlığımızda kar nöbetine kalmamızın sebebi tamamen kendi inisiyatifimizde. Bu üst makamlardan bize gelen bir görev dağılımı değil biz gönüllü olarak yapıyoruz bunu. Vatandaşlarımızı önemsemek adına bu çalışmayı yapıyoruz. Devrilen ağaç, yolda kalan araçlar vs. biz bunları tespit edip gerekli yerlere bilgilendirmeleri yapıyoruz.  Biz bunu göreve geldiğimizden beri 8 senedir yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

8 yıldan bugüne kadar Büyükdere’de ne gibi değişimler görüyorsunuz kendi adınıza?

Bizi buraya layık gören olmamızı sağlayan vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Bizi tabi “işimizi kusursuz yaparız” diye bir iddiamız yoktu. Elimizden geldiğince yanlarında olmak ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Benim bir vatandaşım aç ise çocuklarına yedirecek bir şey bulamıyorsa benim burada muhtarlık yapmamın bir anlamı yoktur. Bu düşünceyle her bir ihtiyaç için hayırseverlerimize ulaşıyoruz. Sağ olsunlar çok yardımcı oluyorlar.

8 yıldan beridir iyi ki yapmışım dediğiniz çalışmalara örnek verebilir misiniz?

Burası benim çocukluğumun geçtiği şimdi de çocuklarımı büyüttüğüm yer. Ben buraya en ufak fayda sağladıysam ben onun mutluluğunu yaşarım. Sıkıntı yaşayan kim varsa onun üzüntüsünü bende yaşarım. Örneğin Genç durumu olmayan kardeşlerimizin akbillerini hayırsever vatandaşlarımız sayesinde doldurup öğrencilerimize fayda sağlamaya çalışıyoruz.

Büyükdere’de bundan sonrası için neyi planlıyorsunuz herhangi bir değişiklik var mı kafanızda?

Göreve başladığımız zaman vatandaşlarımızın yararına niyetine yapmak istediklerimiz vardı. Vatandaşın sorunlarını deminde söylediğim gibi gerekli mercilere bildiriyoruz. Bu çalışmalarımızdan vatandaşlarımız ciddi anlamda yararlanmış oluyor. Gönüllü olarak ne olursa olsun ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ücretsiz gereken yardımı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın sevincine ortak oluyoruz.

Son olarak Büyükdere Mahallesi sakinlerine bir mesajınız var mı?

Biz artık bir aile olduk. Dolayısıyla insanların “muhtarım” diye söylemesi bizi artık kendi ailelerinden biri görmüş anlamına gelir. Biz de inşallah onların bu sevgisini sürdürmeye devam edeceğiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.