Hüseyin Sarıuçak: “Muhtarlık bir gönül, bir sevda işidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de 2002 yılında kurulan Darüşşafaka Mahallesi, muhtarlık görevini başarıyla sürdüren Hüseyin Sarıuçak ile örnek olmaya devam ediyor. 5 dönemdir mahalle sakinlerinin güven ve sevgileriyle seçilen Sarıuçak,  yaklaşan yerel seçimler öncesinde yeniden adaylığıyla ilgili Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay’ın sorularını yanıtladı.

Darüşşafaka’nın sevilen muhtarı Sarıuçak, “Muhtarlık bir gönül, bir sevda işidir. Mahalle sakinlerimizin sevgi ve güvenlerine layık olmak için çalışmalarımı ilk günkü heyecanla sürdüreceğim. Mahalle kültürünü yaşatmaya ve çözüm noktası olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

2002 yılında kurulan Darüşşafaka Mahallesi’nde 5 dönemdir muhtar olarak görevimi sürdürüyorum. Aynı zamanda İstanbul Muhtarlar Federasyonu İkinci Başkanı ve Sarıyer Muhtarlar Derneği Onursal Başkanı’yım. Ömür boyu Basın Kartı sahibi olarak da mesleğim olan gazeteciliğin her zaman gururunu yaşıyorum. Aynı zamanda Sosyal Bilgiler öğretmeniyim.

Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

Her zaman söylerim; muhtarlık bir gönül, bir sevda işidir… Ben de bu sevdayla kurulduğu günden bu yana yol yürüdüğüm mahalle sakinlerim için daha yaşanılabilir bir mahalle kurma heyecanı ve gayreti içerisinde oldum. Sarıyer’in sessiz, sakin ve huzurlu mahallelerinden birisi olan Darüşşafaka’da çalışmalarımızla örnek olmaya çalışıyorum. Mahallemiz her konuda örnek bir mahalledir. Sarıyer doğasıyla güzelliğini korumuş ender yerlerden birisidir. Gerçekten Boğaz’ın incisidir. Sarıyer’in güzelliklerini koruyarak ilçeyi daha iyi yerlere taşımak için muhtarlara da büyük görevler düşüyor.

Önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olacak mısınız?

Evet, mahallemin isteği üzerine yerel seçimlerde mahallem için Darüşşafaka Muhtarlığı’na yeniden adayım. Darüşşafaka’yı birlikte kurduk, birlikte yaşıyoruz ve birlikte yönetiyoruz. Mahalledeki sorun, talep ve beklentiler için çözüm noktası olmaya devam edeceğiz. Sarıyer’imizin örnek mahallesi Darüşşafaka için çalışmalarımı sürdüreceğim. Dün olduğu gibi yarın da mahallemizi birlikte yöneteceğiz. Muhtar olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem aday olacakları mahalleyi çok iyi tanımaları yönünde olacaktır. Muhtarlık için gerçekten gönüllü ve arzulu olması gerekir.

Darüşşafaka Mahallesi’ni ve yaptığınız çalışmalarınızı kısaca özetleyecek olursanız neler söylersiniz?

Mahallemizde yaklaşık olarak 11 bin kişi yaşamaktadır. Yaklaşık olarak 160 aile ihtiyaç sahibidir. Bu kapsamda tüm komşularımızın yardımına koşuyor ve taleplerini yerine getiriyoruz. Darüşşafaka Muhtarlığı olarak çözüm noktasıyız. Deprem toplanma alanlarının tuvalet ve su ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle yaşam alanları haline getirilmektedir. AFAD ekibi ve sonrasında doğabilecek yangın, yıkım ve diğer konularda destek ekibi eğitimi sağladık. Deprem bölgesi ile gönül köprüsü kurduk ve yaraların bir nebze sarılması için gıda, giyim ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Belediyemizden aldığımız otobüsle, Anıtkabir, Eskişehir, Edirne ve Bursa’ya kültür gezileri yaptık. Bu geziler komşularımızın kaynaşması ve birlik ruhunun oluşmasına katkı sağlayarak mahalle ruhunun gelişmesine destek oldu. Balabandere Caddesi, Armada Yonca Sitesi alt bölümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne 4 metre genişliğinde taş duvar yaptırarak heyelan tehlikesinin önüne geçtik. Vatandaşlarımıza kolaylık olması için mahallemize akbil dolum tesisi kazandırdık.

Hayvan sever yönünüzle de öne çıkıyor ve hayvan severlere destek oluyorsunuz. Ne tür çalışmalar yaptınız?

Sitemiz ve çevresinde evcil hayvanlar için gezi alanı yaptık ve su tankı yerleştirdik, oturma grupları koyduk ve kedi evleri dağıttık. Sarıyer Belediyesi ile sokak hayvanlarının rehabilitesi ve aşılarını yaptık. Kedi ve köpek maması desteği verdik. Zaten çok sayıda kedi evini muhtarlığımızın önüne koyarak can dostlarımızı besliyoruz. Mahallemizde çok sayıda hayvan sever yaşıyor. Bu hayvan sever dostlarımıza biz de kendi imkanlarımız ölçüsünde sahip çıkmak istedik.

Ulaşım konusunda tamamladığınız birçok çalışma da oldu. Hedeflediğiniz ve devam eden çalışmalarınız neler?

Evet, mahalle sakinlerimizin taleplerini dikkate alarak ulaşım konusunda da birçok adım attık. Metronun Darüşşafaka’ya çıkışını sağladık. İETT ile ilgili çalışmalarıma devam etmekle beraber 29GM1 otobüs hattıyla Hacıosman Metro’ya ring yapılmasını sağladık. Semt pazarına 12:00-17:00 saatleri arasında ring servisi koyduk. Metro çıkışının Gazeteciler Sitesi’ne uzatılması ve ring araçlarının arttırılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Mahallemi İstinye Lisesi Bahçesi’nde bulunan spor salonunu okul sonrası halka açılması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Doğa yürüyüşü için yürüyüş parkuru yapılmasını hedefliyoruz. Darüşşafaka Yaşam Evi’nin daha güzel bir hale getirilerek yaşanılır hale getirilmesini de önemsiyoruz. Mahallemizde mevsiminde sinek ve haşere ilaçlamaları yaptırıyoruz. Mahallemizde İlköğretim Okulu yapılması için çalışmalarımız devam ediyor.

Peki, mahallenizle ilgili taleplere yönelik nasıl bir iletişim ağınız var?

Darüşşafaka Muhtarı olarak mahalle kültürüne önem vererek 5 dönemi geride bıraktım. Bu süreçte muhtarlığımıza gelen tüm sorun, istek ve talepleri değerlendiriyorum. Konuları Sarıyer Kaymakamlığı, İstanbul Valiliği, Sarıyer Belediyesi ve İBB’ye iletiyorum. İlçemizin sorunlarının konuşulduğu tüm toplantılara  mutlaka mahallem adına katılıyorum. Tüm muhtarlarımızın sorun ve taleplerini iletebilecekleri Whatsapp grubumuz var. Öte yandan İSKİ ve BEDAŞ’a da arızaların anında giderilmesi konusunda cevap alabiliyoruz.

Darüşşafaka’nın örnek bir mahalle olduğunu söylediniz. Bunun daha da geliştirilerek sürdürülebilmesi için mahalle sakinlerinize mesajınız var mı?

Mahalle sakinleriyle diyaloğumuz çok iyi ve mahalleyi birlikte yönetiyoruz. En ufak bir şikayetlerini anında çözüme ulaştırmakla ilgili gerekli tüm çalışmalarımı yapıyorum. Çözüm odaklı çalışmalar yapıyoruz. Mahalle kültürümüzü her zaman yaşatma gayreti içerisindeyiz. Ben mahalleyi tekrar birlikte yönetmek konusunda yeniden adayım. Sorunlarımızı en iyi şekilde çözmeye çalışarak ve mutluluklarımızı paylaşarak, mahalle sakinlerimin sevgisi ve güveniyle yolumuza devam edeceğiz. Darüşşafaka Muhtarlığı mahalle sakinlerimiz için her zaman çözüm noktasıdır. Vatandaşlarımız için bundan sonra da herkese yardımcı olarak mahallemiz için güzel hizmetler üretmeye devam edeceğiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.