Sarıyer’de muhtarlardan önemli seferberlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Muhtarlar Derneği, ülkemizde birçok ilde arka arkaya meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili yardım seferberliği başlattı. Vatandaşlar Sarıyer’de bağlı bulundukları muhtarlıklara, yangın bölgesine ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini bırakabilecek.

Sarıyer Muhtarlar Derneği öncülüğünde yangından etkilenen bölgelere muhtarlıklar üzerinden yardım çalışması başlatıldı. Vatandaşlar bu önemli seferberliğe katılmak için bağlı bulundukları muhtarlıkları arayarak yangın bölgelerine gönderilmek üzere bağışlarda bulunabilecekler. Giyim (ısıya dayanıklı giysiler), kişisel bakım ihtiyaçları, barınma ihtiyacı için malzemeler, afet alanında kullanılmak için gereken araç-gereçler (tırmık vs. gibi), ısı geçirmez eldiven, koruyucu gözlük, pil, powerbank, el feneri, basınçlı hortum gibi tedarik edebildikleri tüm yardım malzemelerini afet bölgesine ulaştırılması için yaşadıkları mahallenin muhtarlığına bağışlayabilirler. Bu hafta Perşembe gününe kadar tüm muhtarlıklarda toplanan yardım malzemeleri eğer yeterli düzeyde olursa Perşembe gecesi Ümraniye’den kalkacak olan tırla afet bölgesine doğru yola çıkılacak.

SARIUÇAK’TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Sarıyer Gazetesi’ne konuşan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer’den başlattıkları bu yardım seferberliğine vatandaşların duyarlılık göstermesini beklediklerini ifade ederek şunları söyledi;

“Günlerdir ülkemizin birçok yerinde aldığımız yangın haberleriyle üzüntümüz büyüyor. Tüm muhtarlarımızın adına Sarıyer’den ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En kısa zamanda yangınların son bulmasını diliyorum. Yanan akciğerlerimizin artık yanmasının önlenmesini istiyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.