Yeni muhtarlık yasası masaya yatırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

442 Sayılı Köy Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı üzerine fikir alışverişinde bulunma üzere İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin başkanlığında önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya; İl İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Suna Üstüner, Muhtarlar Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Bekir Aktürk ve yönetimi, Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut katıldı.

İSTANBUL MUHTAR DERNEKLERİ FEDERASYONU OLARAK DURUŞUMUZ NET

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İçişleri Bakanlığı nezdinde 2 kez Ankara’da yapılan toplantının zamanı kısıtlı olduğunu, muhtarlık kurumu için çıkacak kanunla ilgili muhtar ve STK temsilcilerinin 3 günlük çalıştay yaparak eksik olan konuların detaylarını gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Aykut, “Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu İcra Komisyonunun 12 maddelik çalışma rapor sonucu belge ile hazırladığımızı, son günlerde kamuoyunun paylaşılan muhtarlık seçiminin belediye seçiminde ayrılması noktasındaki çalışma yanlış bir çalışma. Bu konuda Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu olarak duruşumuz net. Muhtarlık kurumumuza değer kazandıracak demokratik seçimle göreve gelen muhtarlarımız halkımıza daha etkin hizmet vermemize katkı sunacak bir yasal düzenleme olması dileğiyle muhtarlık kanununa emek vererek hazırlanması dolayısı ile emeği geçen başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve temsilcilerine, çalışmaya katkı sunan muhtar, STK temsilcilerine ve Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Heyet ayrıca Ankara programında TÜMFED Anadolu Bölge Başkanı Soner Eker, TÜMFED Siyasi İşler Başkanı Zeki Dağ, TÜMFED Başkanı Yardımcısı Hasgül Bakır ile birlikte katilim sağlayarak muhtarlık kurumu için istişareler bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.