514 milyon liralık ek bütçe kimlere ödenecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi’nin yıl sonuna sadece 17 gün kala İBB’deki Ak Partililerin de oylarıyla meclisten geçirttiği 514 milyon liralık ek bütçenin kimlere, nasıl ödeneceği merak konusu oldu.  Sarıyer Belediye Meclisi’nde “hayır” oyu verip karara şerh koyan AK Parti, İBB’deki oylamada ise “evet” oyu verdi. Bu çelişkinin nedeni de ortaya çıktı. AK Partili belediyeler de yüzlerce milyonluk ek ödenek kapmış. Peki hangi belediyelere ne kadar ek bütçe çıktı? İşte İBB meclisindeki CHP ve AK Parti ittifakının detayları…

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, dün ilçe gündemini sarsacak bomba bir haberi daha yine ilk kez belgeleriyle gündeme taşıdı. Haberimizde 10 Kasım 2023 tarihinde Sarıyer Belediye Meclisi’nde, 13 Aralık 2023 tarihinde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan çifte kararla, Sarıyer Belediyesi’ne tam 514 milyon liralık ek bütçe çıkarıldığını yayınladık. Sarıyer Belediyesi’nin 1 milyar 692 milyonluk 2023 yılı bütçesini, yeni yıla sadece günler kala yetiremediğini ve bu yüzden ek bütçe kararı aldırdığını duyurmuştuk. 13 Aralık tarihinde İBB Meclisinden geçen kararla birlikte sadece 17 gün için istenen 514 milyon liranın nereye harcanacağı ise merak konusu oldu. Zira ortada belediyenin yürüttüğü ve ödeme bekleyen bu ölçekli projeleri de bulunmuyordu.

AK PARTİ SARIYER’DE “HAYIR”, İBB’DE “EVET” DEDİ

Olayın en garip tarafı ise AK Parti’nin Sarıyer’de ayrı, İBB Meclisi’nde ayrı oy kullanması oldu. Zira 10 Kasım 2023 tarihinde yapılan Sarıyer Belediye Meclisi’nde karara “hayır” oyu verip şerh koyan AK Partililer, konu İBB Meclisi’ne gelince “evet” oyu kullandı. Sarıyer’de hayır, İBB’de “evet” oyu veren AK Parti’nin neden çelişkili oy kullandığını ise yine Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu araştırdı. Oysa İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubu, kendi belediyelerine de yüzlerce milyonluk ek bütçe kararı çıkartmış. Böylece belediyelere yüzlerce milyonluk yılbaşı piyangosu vurdu.

İşte AK Parti ve CHP ittifakıyla ek bütçe alan belediyeler ve aldıkları dev ödenekler;

Sarıyer Belediyesi : 514 milyon lira

Pendik Belediyesi: 1 milyar 150 milyon lira

Sultanbeyli Belediyesi: 8 milyon 885 bin lira

Ataşehir Belediyesi: 70 milyon lira

Çekmeköy Belediyesi: 40 milyon lira

Gaziosmanpaşa Belediyesi: 10 milyon lira

Başakşehir Belediyesi: 308 milyon 992 bin lira

Bakırköy Belediyesi: 150 milyon lira

Maltepe Belediyesi: 50 milyon lira

Eyüpsultan Belediyesi: 400 milyon lira

Kağıthane Belediyesi : 550 milyon lira

Şile Belediyesi: 472 milyon 470 bin lira

Beşiktaş Belediyesi: 243 milyon lira

Esenler Belediyesi: 198 milyon 225 bin lira

SARİYERGAZETESİ.COM/ ÖZEL HABER

NOT: Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan haberimiz kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.