AK Partili Tuzla Belediyesinden 88 milyonluk garip ihale!

AK Partili Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 31 Mart belediye seçimleri sonrası CHP’ye kaptırdığı koltuğunu bırakmadan hemen önce görev süresi bitmesine rağmen tam 5 ayrı ihale sözleşmesi imzaladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Partili Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 31 Mart belediye seçimleri sonrası CHP’ye kaptırdığı koltuğunu bırakmadan hemen önce görev süresi bitmesine rağmen tam 5 ayrı ihale sözleşmesi imzaladı. Seçim sonrası 2 Nisan’da imzalanan ihale sözleşmelerinin toplamı tam 88 milyon 867 bin 682 liraSarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu; tartışma yaratan “o” ihale sözleşmelerinin tüm belgelerini yayınlıyor;

AK Partili Tuzla Belediyesi, 31 Mart 2024 belediye seçimlerinde CHP’ye geçti. 32 yıldır AK Parti’de olan Tuzla’da son seçimleri CHP’nin adayı Eren Ali Bingöl kazandı. AK Parti’nin adayı mevcut Başkan Şadi Yazıcı ise rakibinden 20 bin fark yedi. CHP adayı Eren Ali Bingöl 84 bin 94 oy ( yüzde 50.92), AK Parti adayı Şadi Yazıcı ise 64 bin 524 oy (yüzde 39.07) alabildi. 31 Mart’ta yapılan seçimden sonra Tuzla’da devir teslim töreni gecikmeli olarak 4 Nisan’da yapıldı. Ancak bu süre içinde 2 Nisan tarihinde imzalanan 5 ayrı ihale sözleşmesi tartışma konusu oldu. Seçimden sonra belediyeyi kaybeden Şadi Yazıcı tarafından imzalanan ihale sözleşmeleri AK Parti ve CHP cephesinde polemik konusu oldu.

Sarıyer Gazetesi işte toplamı 88 milyon 867 bin 682 lira olan o ihalelerin belgelerini ve detaylarını yayınlıyor, tartışmalara belgelerle son noktayı koyuyor…

62 MİLYONLU İHALE RAHA PEYZAJ ŞİRKETİ’NE GİTTİ

Hemen belirtelim Tuzla Belediyesi’ndeki tartışma yaratan tüm ihaleler Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapıldı. Destek Hizmetleri’nce yapılan “Peyzaj sahaları tanzim işleri” ihalesinde işin süresi 210 gün olarak belirtildi. 3 tekliften sadece birinin geçerli kabul edildiği ihaleyi 62 milyon 458 bin 202 lira bedelle Sancaktepe merkezli RAHA PEYZAJ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ rakipsiz ve rekabetsiz bir şekilde aldı. Sözleşmesi 2 Nisan’da imzalandı.

İŞTE O İHALE SÖZLEŞMESİ’NİN BELGESİ

UÇAK PLASTİK ŞİRKETİ’NE 22 MİLYONLUK ÇİFTE İHALE

Tuzla Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan “Evsel Atık Toplama Ekipman Satın Alımı” ihalesini 16 milyon 312 bin 700 lira bedelle UÇAK PLASTİK KALIP METAL İTHALAT İHR. SANAYİ VE TİC. A.Ş. aldı. 90 günlük hizmet süresi bulunan ihale işin süresi 3 Nisan 2024-3 Temmuz 2024 olarak belirtildi. Merkezi Düzce Gümüşova olan şirket aynı gün, belediyeden bir ihale sözleşmesi daha imzalatarak 2 işin sahibi olmayı başardı.

İŞTE O İHALE SÖZLEŞMESİ’NİN BELGESİ

Yine Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Sıfır Atık Toplama Ekipmanı Satın Alımı” ihalesinde ise hizmet süresi 90 gün olarak belirlendi. 3 tekliften 2’sinin geçerli sayıldığı ihaleyi 5 milyon 886 bin 280 lira bedelle merkezi Düzce Gümüşova’da bulunan UÇAK PLASTİK KALIP METAL İTHALAT İHR. SANAYİ VE TİC. A.Ş. kazandı. 2 Nisan’da ihale sözleşmeleri imzalatan Uçak Plastik şirketi, seçim kaybeden Tuzla Belediyesi’nden toplam 22 milyon 198 bin 980 liralık iş almayı başardı.

İŞTE O İHALE SÖZLEŞMESİ’NİN BELGESİ

2 MİLYON 943 BİN LİRALIK HOŞ GELDİN BEBEK SETİ

Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Hoş Geldin Bebek Hediye Seti” alım ihalesini ise Sancaktepe Merkezli ERİZA ORGANİZASYON TURİZM EĞİTİM GIDA VE REKLAM HİZMETLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ kazandı. 2 milyon 943 bin liralık ihalede hizmet süresi 2 Nisan-1 Mayıs 2024 arası olarak belirlendi. 5 şirketten 4’ünün teklifinin geçerli sayıldığı ihalenin sözleşmesi 2 Nisan’da imzalandı.

İŞTE O İHALE SÖZLEŞMESİ’NİN BELGESİ

1 MİLYON 267 BİN LİRALIK TUZLA KART İHALESİ LODOS BİLGİSAYAR’IN

“Tuzla Kart” ihalesini 1 milyon 267 bin 500 lira bedelle merkezi Pendik’te bulunan LODOS BİLGİSAYAR YAZILIM DONANIM VE DANIŞMANLIK TURİZM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ aldı. Pazarlık usulü (21/F) maddesine göre yapılan ihalede 2 geçerli teklif sunuldu. İşin süresi ise sadece 9 gün (2 Nisan-11 Nisan 2024) olarak belirlendi. İhale sözleşmesi ise yine seçim sonrasına denk gelen 2 Nisan 2024’te imzalandı. 

İŞTE O İHALE SÖZLEŞMESİ’NİN BELGESİ

SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU/ ÖZEL DOSYA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.