Ekrem İmamoğlu’dan, Platform Turizm’e 69 milyonluk bir ihale daha!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği günlerde kiralık araçlarını Yenikapı’da teşhir ettiği, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Platform Turizm’e 69 milyon liralık yeni bir ihale daha verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından “pazarlık usulü” ile yapılan ihaleye özel olarak davet edilen şirket, tek başına verdiği teklifle işin sahibi oldu.

CHP’li Ekrem İmamoğlu döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki ihaleler yine eski şirketlere verilmeye devam ediyor. İmamoğlu, göreve geldiği günlerde belediyedeki israf ve savurganlığı kamuoyuna göstermek için Yenikapı’da kiralık araçları sergilemiş ve AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Platform Turizm‘e verilen yüzlerce milyonluk ihaleleri sert sözlerle eleştirmişti.

İMAMOĞLU’DAN PLATFORM’A 69 MİLYONLUK YENİ İHALE

Ancak İmamoğlu döneminde de belediye Platform Turizm’den bir türlü vazgeçemedi. AK Parti dönemlerinde Büyükşehir Belediyesi’nden yüzlerce milyonluk araç kiralama işi alan Platform Turizm, CHP’li İmamoğlu döneminde de ihaleleri kapmaya devam etti. Şirket son olarak belediyenin 4 aylık araç kiralama işini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından açılan ve 22 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen araç kiralama ihalesini 69 milyon 293 bin lira bedelle yine Platform Turizm aldı. Söz konusu şirket 21-B maddesi kapsamında pazarlık usulü olarak yapılan ihaleye bizzat İBB’nin özel davetlisi olarak çağrıldı. Şirketin, rakipsiz olarak girdiği ihalede sunduğu tek geçerli teklif kabul edildi.

BAŞKANLAR DEĞİŞTİ, ŞİRKETLER DEĞİŞMEDİ!

28 Nisan 2021 tarihinde imzalanan ihale sözleşmesine göre, Platform Turizm 1 Mayıs ve 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında 4 ay boyunca İBB’ye kiralık araç tahsis edecek ve karşılığında belediyeden 69 milyon 293 bin lira alacak.

Yaklaşık maliyeti 92 milyon 552 bin lira olan son ihaleyi de alan şirket, bu işle birlikte CHP’li İmamoğlu döneminde de yüzlerce milyonluk ihale almış oldu. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başkanlar ve partiler değişse de ihalelerin aynı şirketlerde kalmaya geleneği değişmemiş oldu.

Ak Parti’ye ve Yeni Şafak’ın sahipleri Albayrak ailesine yakınlığıyla bilinen Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aynı zamanda İstanbul ve Türkiye genelinde pek çok ilçe belediyesinden de araç kiralama ihaleleri almasıyla tanınıyor.

İŞTE “O” İHALENİN BELGELERİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.