Grand Tarabya Oteli 800 milyon dolara mı satılıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en gözde otellerinden biri olarak kabul edilen ve geçmişte pek çok Yeşilçam filmine ev sahipliği yapan Grand Tarabya Oteli kapılarını müşterilerine kapattı. Otelin 800 milyon dolara satılması için isteklilerle görüşmelerin yapıldığı konuşuluyor.

SARİYERGAZETESİ.COM- BEKİR BATU – ÖZEL HABER

Emekli Sandığı’nın mülkiyetindeyken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2006 yılında 143 milyon dolara Bayraktar Holding’e satılan Büyük Tarabya Oteli, 2013 yılında yaklaşık 350 milyon dolarlık yatırımla yenilenmişti. Gran Tarabya Otel ismini alan otel köklü geçmişiyle herkesin yakından tanıdığı bir marka oldu. Ancak otel geçtiğimiz aylardan itibaren müşterilere hizmet vermeyi durdurdu, personeli de izne gönderdi. Otelin kapısı da tüm girişlere kapatıldı.

SATIŞ İÇİN İSTENEN RAKAM 800 MİLYON DOLAR

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya ulaşan özel bilgilere göre, Grand Tarabya Oteli’nin sahibi Bayraktar Holding’in patronu İzzet Bayraktar oteli satışa çıkardı. Emlak piyasasında konuşanlara göre otel için istenen rakam 800 milyon dolar… Otelin satışıyla ilgili görüşmelerin yapıldığı gelen bilgiler arasında… Özellikle Katarlı ve Arap kökenli bazı yatırımcıların otele büyük ilgi gösterdiği belirtiliyor.

168 DELÜX, 79 SUİT, 1 KRAL, 30 REZİDANS

2013 yılında yenilenen otel, muhteşem boğaz manzarasının yanı sıra 168 delüx, 79 suit, 1 kral dairesi ve 30 adet rezidansa sahip. Yaklaşık 350 milyon dolarlık yatırımla güçlendirilip baştan aşağı yenilenen otel, birbirinden ünlü Yeşilçam filmlerine sahne olmuştu.

Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip olan otel, Tokatlıyan Oteli olarak bulunan arazide inşaa edilmişdi. 1900’lü yılların başlarında, mimar Alexandre Vallaury tarafından Tarabya’daki Petala Oteli’nin yerine yapıldığı tahmin edilen Tokatlıyan Oteli’nin sahipleri, Tokat’dan İstanbul’a göçen Ermeni bir aile olan Tokatlıyan’lardı. Şuanki Grand Tarabya Oteli işte bu eski otelin bulunduğu noktada yapılmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.