İBB, Pınar Mahallesi’nde 317 dönüm araziyi satıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pınar Mahallesi’nde 102 dönümlük 983 ada 1 parsel ile 215 dönümlük 983 ada 59 parselin satılması için konuyu Ekim ayı toplantısında belediye meclisine getirdi. Üzerinde binlerce evin bulunduğu toplam 317 dönümlük arazide halen on binlerce kişi yaşıyor. İBB satış yetkisini meclisten geçirirse bu kez arazi üzerindeki hak sahiplerine satılabilecek.

BEKİR BATU- ÖZEL DOSYA

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında Sarıyer’in iki mahallesi Rumeli Hisarı ile Pınar Mahallesi’ni yakından ilgilendiren önemli bir adım attı. İBB meclisi Rumeli Hisarı’nda 976 ada 1 parselde yer alan 94 bin 468 metrekarelik araziyle Pınar Mahallesi sınırları içinde yer alan 49 pafta, 983 ada 1 ile 59 parselin satılması için karar almaya hazırlanıyor. İki mahalleyle ilgili gündem maddesi Ekim ayı oturumunda 28 ve 29. sırada yer aldı. Emlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve başkanlık teklifi ile gündeme alınan satış yetkisi, şayet önümüzdeki günlerde İBB meclisinden geçerse bu kez arazilerin üzerindeki hak sahiplerine satılabilmesinin önü açılacak. Böylece mahallede yaşayan vatandaşların yıllardır bekledikleri tapularına kavuşabilmeleri sağlanabilecek.

TOPLAM 317 DÖNÜMLÜK ARAZİ SATILACAK!

Pınar Mahallesi’nin neredeyse tamamını kapsayan 49 pafta, 983 ada, 1 parsel ile 59 parselin toplam büyüklüğü tam 317 dönüm. Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlüğü kayıtlarına göre 1 parselin büyüklüğü 102 bin 196 metrekare. Geri görünüm ve etkilenme bölgesinde kalan arazide halen yüzlerce bina, binlerce kişi bulunuyor. Sarıyer Gazetesi‘nin yaptığı araştırmaya göre bölgede bina yüksekliği maksimum 15.5 yani 5 kat artı 50 cm çatı katı hakkı bulunuyor. TAKS 0.15, KAKS 0.75. Arazinin plandaki kullanım alanı ise Yüksek yoğunluklu konut alanı, parklar, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri, fuar, oyun alanları, ilköğretim tesis alanları, temel öğretim öncesi tesis alanları olarak belirtiliyor.

MECLİSTEN GEÇERSE HAK SAHİPLERİNE SATILABİLECEK

59 parsel numaralı arazi ise tam 215 bin 397 metrekare. Bu arazide bina yüksekliği bazı bölgelerde 15.5 iken bazı yerlerde ise 6.5 yani 2 kat artı 50 cm çatı katı olarak öngörülüyor. Ayrık nizam inşaat izni bulunan arazinin planlardaki kullanım amacı ise Mesleki Eğitim Tesis Alanları, yüksek yoğunluklu konut alanları, sağlık tesisleri alanları, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri, fuar, oyun alanları, idari tesis alanları, dini tesis alanları, ticaret alanları, temel eğitim öncesi tesis alanları olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi şuan komisyonlara havale edilen satış yetkisini, önümüzdeki aylarda oylama yapmak için yeniden meclis gündemine alacak ve buradan satış kararı çıkarsa sonrasında vatandaşa satış sürecine geçilebilecek. Böylece Pınar ve Rumeli Hisarı Mahallesi’ndeki İBB arazileri, üzerindeki hak sahiplerine belli ücretlerle satılabilecek.

SARİYERGAZETESİ.COM- ÖZEL DOSYA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.