İGDAŞ ve AĞAÇ A.Ş’den 177 milyonluk araç kiralama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ ve AĞAÇ A.Ş, toplam 177 milyonluk araç kiralama hizmeti satın aldı. İGDAŞ’ın ihalesini, 106 milyon 748 bin lira bedelle Doğan Deniz Maza’nın sahibi olduğu Flora Sosyal ve Destek Hizmetleri alırken, AĞAÇ A.Ş’nin işini 70 milyon 528 bin lirayla Erdoğan Yabalak’ın patronu olduğu AKSOYMAN Tekstil isimli şirket kazandı.

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘nun yaptığı araştırmaya göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) ile AĞAÇ A.Ş (İstanbul Ağaç ve Peyzaj Eğitim Hizmetleri. Hay. Bah. İşl. San. Tic. A.Ş) toplamı 177 milyon lirayı aşan araç kiralama hizmet alımı gerçekleştirdi.

İGDAŞ’TAN 106 MİLYONLUK ARAÇ KİRALAMA

İGDAŞ’ın düzenlediği araç kiralama işinin hizmet süresi 1 Aralık 2020’den başlayıp 30 Kasım 2023’e kadar devam ediyor. Yaklaşık maliyeti 136 milyon 675 bin lira olarak belirlenen ihale öncesi tam 21 şirket şartname satın aldı. 6 şirketin teklif sunduğu ihalede sadece tek bir şirketin teklifi kabul edildi.  İhaleyi, merkezi Bakırköy’de bulunan Flora Sosyal ve Destek Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kazandı. Sunduğu tek teklifle ihalenin rakipsiz sahibi olan şirket, 2023 yılına kadar İGDAŞ’a araç kiralama hizmeti verecek ve karşılığında ise kurumdan tam 106 milyon 748 bin lira alacak. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 10 milyon lira sermayeyle kurulan şirketin sahibi Doğan Deniz Maza. Şirkette ayrıca Güven Sosyal ve Destek Hizmetleri’nin de ortaklığı bulunuyor. İhale kapsamında ; “237 Adet BİNEK TİPİ ( 5 KİŞİLİK ), 50 adet BİNEK TİPİ ( 7 KİŞİLİK ), 1 adet TEK KABİN KAMYONET, 21 adet ÇİFT KABİN KAMYONET, 8 adet DAMPERLİ KAMYONET, 2 adet ASANSÖRLÜ KAMYONET, 1 adet  VAN TİPİ KAMYONET kiralandı.

AĞAÇ A.Ş’DEN 70 MİLYONLUK ARAÇ KİRALAMA

İstanbul Ağaç A.Ş’nin düzenlediği  sürücüsüz araç ve iş makinesi kiralama hizmet alımı işi ise açık ihale olarak değil, Kamu İhale Kurumu’nun 21/B maddesiyle yani pazarlık usulü ile yapıldı. İhaleye AĞAÇ A.Ş’nin davet ettiği şirketler katıldı. 19 Ekim 2021 tarihinde yapılan ihalede yaklaşık maliyet 98 milyon lira olarak belirlendi. Hizmet süresi 6 ay olarak belirlenen hizmet alımı ihalesinde 4 şirket teklif sundu. İhaleyi 70 milyon 528 bin lira bedelle, merkezi Beykoz’da bulunan AKSOYMAN TEKSTİL Gıda İnşaat Otom. San. ve Tic. Ltd. Şti. aldı. 2 Kasım 2021 tarihinde imzalanan sözleşmeyle başlayan işin süresi 2 Mayıs 2022 yılına kadar sürecek. 2002 yılında 17 milyon 200 bin lira sermayeyle kurulan şirketin sahibi Erdoğan Yabalak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.