İmamoğlu’dan PUSULA’ya 112 milyonluk jest!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği toplamı 112 milyonu bulan “Çözüm Merkezi İşletim Hizmet Alımı” ihalesini peş peşe 3 kez PUSULA isimli şirket aldı. İBB’nin 21-B pazarlık usulü yöntemiyle yaptığı ihale, her seferinde özel olarak davet edilen ve karşısına hiçbir rakip dahi çıkmayan bu şanslı şirketin oldu.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ihaleler tıplı AK Parti döneminde olduğu gibi yine belli adreslere verilmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından her iki ayda bir yapılan “Çözüm Merkezi İşletim Hizmet Alımı İşi” ihalesini son 3 kez hep aynı şirket aldı. PUSULA Call Center İletişim A.Ş’nin son aldığı ihale, sözleşmesi 29 Temmuz’da imzalanan 42 milyon 969 bin 817 liralık iş oldu.

ÖZEL DAVET VAR, RAKİP YOK!

İBB’nin çok sevdiği talihli şirketin aldığı tüm ihalelerde hiçbir rakip teklif verilmemesi ve ihalenin hep aynı yöntemle yapılması dikkat çekti. Kamu İhale Yasası’nın 21-B maddesine göre pazarlık usulü yöntemiyle yapılan ihalelere sürekli aynı şirketin davet edildiği görüldü. Doğal afetler, salgınlar gibi olağanüstü şartlarda yapılması öngörülen bu ihale yöntemiyle son 3 ihalede bu şirketin oldu. Merkezi Ankara Çankaya Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı 97/26 adresinde bulunan şirket, tüm ihalelere rakipsiz girdi ve kendisinden başka bu işlere teklif sunan olmadı. Böylece toplamı 112 milyonu bulan 3 ihale de tereyağından kıl çeker gibi PUSULA Call Center İletişim A.Ş’nin oldu.

İMAMOĞLU’NUN PUSULASI ŞAŞMIYOR

İSTANBULKULİSİ.COM Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘nun yaptığı özel araştırmaya göre; PUSULA Call Center İletişim Şirketi’nin İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü’den aldığı ilk ihale, hizmet süresi 1 Nisan-31 Mayıs 2022 tarihlerini kapsayan 33 milyon 819 bin liralık ihale oldu. İhalenin sözleşmesi 31 Mart’ta imzalanırken, ihaleye bu şirketten başka geçerli teklif sunan olmadı. Şirketin aldığı ikinci ihale ise hizmet süresi 1 Haziran ve 31 Temmuz tarihleri arasını kapsayan 35 milyon 58 bin liralık ihale oldu. Rakipsiz olarak gerçekleştirilen bu ihalenin sözleşmesi ise 31 Mayıs’ta imzalandı. PUSULA’nın aldığı son iş ise 42 milyon 969 bin 817 liralık ihale oldu. Sözleşmesi 29 Temmuz’da imzalanan ihalede hizmet süresi 1 Ağustos-30 Eylül 2022 olarak belirtildi. Bu son ihalede de şirket işin rakipsiz ve rekabetsiz bir şekilde sahibi oldu. PUSULA’nın aldığı toplamı 112 milyonu bulan ihalelerin tamamı 21-B maddesine göre pazarlık usulüyle yapılması gözlerden kaçmadı.

İŞTE O İHALELERİN BELGELERİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.