İmamoğlu’dan Yenişafak’ın patronu Albayrak’ın damadına 187 milyonluk yeni ihale

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı tarafından terörle bağlantılı kişileri işe almakla suçlanan ve hakkında teftiş başlatılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dev ihaleleri yine iktidara yakın şirketlere vermeye devam ediyor. İmamoğlu, Yenişafak’ın sahipleri Albayrak ailesinin damadına ait Platform Turizm’e 187 milyonluk yeni bir ulaşım ihalesi daha verdi.

AK Parti ile CHP arasında kriz yaratan “terörist çalışanlar” polemiği gündemdeki sıcaklığını korurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki dev ihaleler yine iktidara yakın şirketlere gitmeye devam ediyor. İmamoğlu’nun göreve geldiği günlerde araçlarını Yenikapı’da teşhir ettiği Albayrak Ailesi’nin damadına ait Platform Turizm yine dev ihaleleri kapmayı sürdürüyor.

187 MİLYONLUK ARAÇ İHALESİ DE PLATFORM TURİZM’İN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 2022-2023 yılı personel taşıma hizmet alımı ihalesi 7 Aralık 2021 tarihinde yapıldı. Hizmet süresi 1 Ocak 2022 ve 31 Aralık 2023 tarihleri arası olan ihalede tek teklif Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden geldi. Böylece 408 hat ve 858 araç ile yapılacak taşıma hizmetini tam 187 milyon 179 bin 817 lira bedelle Platform Turizm aldı. Şirket ile İBB arasında 24 Aralık 2021 tarihinde ihale sözleşmesi imzalandı.

ALBAYRAK’IN DAMADININ ŞİRKETİ PLATFORM TURİZM

Yenişafak ve Kanal 7 gibi iktidara yakın medya kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Albayrak Holding’in patronu Nuri Albalbayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un şirketi olan Platform Turizm, geçtiğimiz aylarda da İBB’den yine 779 milyonluk araç kiralama ihalesi daha almıştı. İmamoğlu göreve geldikten sonra AKP dönemindeki araç saltanatını göstermek için Yenikapı’da belediye araçlarını sergiletmiş ve bu olay kamuoyunda AKP ve CHP arasında uzun süre sert polemiklere neden olmuştu. Ancak İmamoğlu başkanlık makamına oturduktan sonra, araçlarını sergilettiği Platform Turizm’e dev ihaleler vermeyi sürdürdü. 187 milyonluk son ihaleyle birlikte söz konusu şirketin İBB’den aldığı ihale miktarı milyarlarca liraya ulaşmış oldu.

İŞTE O İHALENİN BELGESİ

TIKLA OKU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.