Sarıyer’de ANKET SKANDALI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’den bir anket şirketinin Sarıyer’de bazı vatandaşları telefonla arayıp CHP’nin birkaç aday adayı hakkında sorular sorması tepkilere neden oldu. Ankette sorulan isimler arasında aday adayı dahi olmayan Tonguç Çoban isminin de yer alması partililer arasında tepkiyle karşılandı.

31 Mart 2024 belediye seçimlerine sayılı aylar kala siyasi partiler adaylarını belirlemeye çalışıyor. Ancak Sarıyer’de anket kirliliği yaşanıyor. Bazı anket şirketleri sahada çalışma yaparken, İzmir’den Sarıyerli vatandaşları arayan bir anket şirketi büyük tepkiye neden oldu. CHP’nin Sarıyer’de 16 aday adayı olmasına rağmen sadece bir kaç isim üzerinde sorular soran anketörlerin sordukları isimler arasında aday adayı dahi olmayan Tonguç Çoban isminin de yer alması büyük rahatsızlık yarattı. Mevcut belediye başkanı Şükrü Genç hakkında memnuniyet araştırması da yapan şirketin sorduğu isimlerden Tonguç Çoban parti içinde rahatsızlığa neden oldu. “Kim bu Tonguç Çoban?” sorularına neden olan kişinin İBB’de görevli bir bürokrat olduğu öğrenildi. Yanlı anketin neden olduğu rahatsızlık Sarıyer siyasetinin gündemine oturdu. Sarıyerli vatandaşların anket için 0232 335 13 42 nolu telefondan arandığı öğrenildi. Yanlı anketin kimler tarafından, niçin yaptırıldığı tartışma konusu oldu.

KİM BU TONGUÇ ÇOBAN?

Tonguç Çoban 1967 yılında Artvin’de doğdu. Anne ve babasının öğretmen olması nedeniyle ilkokulu Giresunda, ortaokulu ve liseyi Samsun’da okudu. 1990’da Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılına kadar DİSK eğitim-araştırma dairesi müdürlüğü, uluslararası ilişkiler danışmanlığı ve başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006 yılından sonra araştırma sektöründe yönetici olarak çalıştı. Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Genel Müdürlüğü de yapan Çoban, Şişli Belediyesi’nin eski başkanlarından Mustafa Sarıgül’ün danışmanlığını yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Şişli ve İBB Meclis üyesi seçildi. CHP İstanbul Yerel Yönetimler Danışmanı Tonguç Çoban, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şirketlerinden Halkekmek A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesi oldu. Çoban, geçen dönem CHP’den İBB ve Şişli ilçesinden belediye meclis üyeliği yapmıştı.

SARİYERGAZETESİ.COM/ ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.