TBMM, 35 milyona 69 lüks makam aracı kiraladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 69 adet lüks makam aracı kiralamak için açtığı ihale sonuçlandı. SARİYERGAZETESİ.COM’un yaptığı araştırmaya göre ihaleyi, 35 milyon 507 bin lira bedelle KAYA Seyahat Turizm Şirketi kazandı. Araçlar meclis çatısı altında 31 ay boyunca kullanılacak.

TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı, meclis çatısı altında kullanılması amacıyla 24 Şubat 2021 tarihinde 69 adet makam aracı kiralamak için ihale düzenledi. 29 ve 40 araç için ayrı ayrı özellikler istenen ihalede araçlar için ayrıca sürücü istenmedi. Çankaya’daki TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı Personel Binası 1. Kat‘ta yapılan ihalenin sözleşmesinde, istenilen araçların özellikleri detaylı bir şekilde açıklandı.

ARAÇLAR 31 AY KULLANILACAK

1 Mayıs 2021 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında kullanılacak araçların sayısı 69 olarak belirlendi. İhale şartnamesine göre, sürücüsüz olarak kiralanacak araçların 29’unda farklı, kalan 40’ında ise farklı özellikler talep edildi. Buna göre, 29 aracın 1960 motor hacmi, yedi vites, otomatik klima, yokuş kalkış desteği, 475 litre bagaj kapasitesi gibi özelliklerin yanı sıra araç içi orijinal halısı ve kauçuk taban paspasları bulunması istendi.

LÜKS ARAÇLARDA YOK YOK

TBMM’ye kiralanacak 40 araç için ise sıfır kilometre, 190 beygir, elektronik fren güç dağıtım sistemi, elektrikli arka cam ve manuel arka yan cam perdeleri, yol bilgisayarı, deri döşeme, 8 inç sürücü ekranı, elektronik patinaj önleme sistemi, elektronik istikrar programı, elektronik motor çekiş kontrolü gibi özellikler talep edildi. Bu araçların lastiklerinin her 40 bin kilometrede bir değiştirilmesi de istendi.

İHALEYİ 35 MİLYON’A KAYA SEYAHAT ALDI

Yaklaşık maliyeti 39 milyon 957 bin lira olarak belirlenen ihaleyi, 35 milyon 507 bin 200 lira bedelle Kaya Seyahat Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kazandı. İhalede en yüksek teklif ise 49 milyon 659 bin lira oldu. Kaya Seyahat Turizm Şirketi ile TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı ile Çarşamba günü dün 24 Mart 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. Lüks araçlar ihale kapsamında 31 ay boyunca TBMM bünyesinde hizmet verecek.

sariyergazetesi.com/ Bekir Batu- özel haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.