Hakan Başpınar; “Sarıyer’de belediye yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Sarıyer Gazetesi ekibini makamında ağırladı, gündeme ilişkin konularda çok çarpıcı mesajlar verdi. Başpınar; “Sarıyer’de belediyecilik hizmetlerini eleştirmemiz için ortada bir belediye olması gerekiyor. Ancak ne yazık ki Sarıyer’de bir belediye yok, hizmet de yok“ diye konuştu.

MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar; Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Haber Müdürümüz Rukiye Ay, Reklam Müdürümüz Yasemin Cebeci, muhabirlerimiz Gizem Doğan ve Ayşenur Ekici’yi makamında ağırladı. Oldukça samimi bir ortamda geçen buluşmada, Sarıyer’in sorunları ve siyaset konuşuldu. MHP İlçe Başkanı Başpınar, gazetemiz aracılığıyla gerek Sarıyer siyaseti gerekse ülke siyasetine dair önemli mesajlar verdi.

Öte yandan Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu, 21 Ekim Gazeteciler Günü’ne denk gelen ziyaret sırasında partide gençlere verilen seminerde de “Gazetecilik” üzerine bir konuşma yaptı. Gazetecilik mesleğinin siyaset üstü bir meslek olmasına rağmen günümüzde siyasetin bir aracı haline geldiğini anlatan Batu gençlere; çok iyi üniversitelerde en iyi bölümleri kazanarak bu ülkeye büyük hizmetler etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ziyaret sırasında Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’ya konuşan MHP İlçe Başkanı Hakan Başpınar, sorularımıza şu yanıtları verdi;

Milliyetçi Halk Partisi Sarıyer ilçe başkanlığı olarak genel seçimlere nasıl hazırlanıyorsunuz?

Öncelikle bizi ziyarete geldiğiniz için teşekkür ederim, ayağınıza sağlık. 2023 seçimleri ile alakalı Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer ilçe başkanlığı olarak yaklaşık bir yıl önce biz hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız. Bir yıldır genel merkezimizin düzenlemiş olduğu adım adım Anadolu aydınlatma ve aydınlanma programları adı altında bu programın ilçe ilçe ayağında Sarıyer’in yaklaşık 38 mahallesi tamamını bir tur gezdik. Burada hemşeri dernekleri ve STK’larla buluşmalarımız oldu. Bölgemizdeki sanayi odalarıyla, ticaret odalarıyla alakalı faaliyetlerimiz oldu. Meclis başkan vekilimiz, bölge milletvekillerimizle birlikte bu çalışmaları yaklaşık bir yıldır bir program dahilinde devam ettiriyoruz. Bunun haricinde teşkilatlarımız ile alakalı tüm mahalle teşkilatlarımızı, mahalle yapılarımızı gözden geçiriyoruz. Tek tek üyelerimizi arıyoruz, mevcut aktif devam ediyorlar mı etmiyorlar mı? Onları ilçemize davet ediyoruz. Her mahalleyi ayrı ayrı günlerde mahalle günleri yapıyoruz mahalle teşkilatlarımızın aktif veya pasif olduğunu zaten yaptığımız arama kayıtlarıyla da bunları tespit etmiş oluyoruz. Bunun haricinde önümüze tekrar genel merkezimizin belirlediği, İstanbul İl başkanımız Sayın Birol Gür Bey’in talimatları doğrultusunda hazırlıklarımız var, bu hazırlıklarımız devam ediyor.  Yani bir sene önceden başladık, Karadeniz Vakfı’nda STK’larla bir program yaptık.  Ayazağa Kültür Merkezi’nde yaklaşık bin kişinin katıldığı, bölgedeki sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, muhtarlarımızın da davetli olduğu bir toplantı yaptık. Daha sonra Kâğıthane ilçe başkanlığımız ile ortak bir program yaptık, bu tarz programlarımız halen devam ediyor. Yani genel merkezimizin bize sunduğu takdimde onların talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Sarıyer’de 13,5 yıldır devam eden bir CHP dönemi var. Şükrü Genç’in son dönemi ve bugüne kadar geçen 13.5 yılı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben hep şunu söylüyorum şimdi Sarıyer Belediyesi’nin 13,5 yılını değerlendirdiğimizde iki projesi var. Birisi belediye binası, ikincisi ise nikah salonunun olduğu bina. İki tane bina yaptılar. Bunun haricinde de benim bildiğim herhangi bir faaliyetlerini görmedim. Belediyecilik hizmetlerine geldiğimiz zaman Sarıyer’in bütün sokaklarını görüyoruz zaten sorunlar 13 yıldır aynı. Değişen hiçbir şey yok aksine sorunlar eklenerek problemler büyümeye devam ediyor. Normalde bir sorun oluştuğunda en kısa zamanda bunu çözerseniz, sorun çözülmüş olur ama Sarıyer’de sorunlar çözülmüyor ve büyüyerek devam ediyor. Sarıyer Belediyesi’nin bütçesine bakıyoruz, bir kurumun çalışıp çalışmadığını anlayabilmek için yaptığı harcama kalemlerine bir bakmak lazım, nereye harcandı yani bir iş yapıyorsunuz ama çalışıyorsanız çalıştığınızın bir karnesi olması lazım. Bu karnede en basit şekilde ekonomik bütçe ile ölçülebilir. Ekonomik bütçeye bakıyoruz, bütçenin gider kalemlerine bakıyoruz şimdi Fen işlerini eleştireceğim. Sarıyer’de birçok yolda çöküntüler var, tekrardan asfaltlamalar yapılmış yollar yapılmış, üç gün sonra tekrar çökmüş. Bunun sorumlusu kim diyoruz, bakıyoruz Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesine bütçe yok, adam ne yapsın. Özel Kalem Müdürlüğü harcamalarının bu kadar yüksek olduğu başka bir belediye var mı, ben bilmiyorum. Sarıyer’de 13 yılda çözülmüş bir sorun göremiyorum aksine büyüyerek devam ediyor. İşlerine geldikleri gibi davranıyorlar. Yaptıkları en güzel şey organizasyonlar, konserler, heykel açılışları… Sanatsal faaliyetler elbette olacak ama bu faaliyetleri yönetebileceğiniz bir alanınızın olması lazım. Sarıyer’de kaç tane meydan var, insanların bu faaliyetlerini yapabileceği. Kireçburnu’ndaki parkta ufacık alanda faaliyet yapmaya çalışılıyor. O park zaten ufak bir park zaten, o faaliyetlerin parkta yapıldığı zaman trafik kilitleniyor, insanların yürüyüş alanı kısıtlanıyor. Aslında bu durum bir kısmı mutlu ederken bir kısım da mutsuz ediliyor. Sosyal faaliyetlerin yapılabileceği bir alan yok Sarıyer’de. Tam kapsamlı çocuklar için bir park yok, gençler için sporsal faaliyetler gösterebilecekleri alanlar yok, halbuki doğanın içindeyiz, cennet gibi bir yerdeyiz. Önümüz deniz, arkamız orman maalesef bunların hiç birini değerlendiremiyoruz.  Bahçelievler, Bağcılar gibi yerlerden gelip oraları değerlendiriyorlar, onların bizim bölgemizde piknik alanları var. Sarıyer Belediyesi’nin sınırlarındaki alanda belediyeye ait bir tane vatandaşın kullanabileceği ne bir piknik alanı ne de düğün organizasyon, davet yapılabilecek bir alan yok. Aslında Sarıyer Belediyesi üzerine konuşabilecek hiçbir şey yok, çünkü ortada belediye yok. Sarıyer’de belediye yok. Sarıyer halkı hizmet alamıyor. Ben şahsen belediyenin zaten belediye başkanımız tarafından idare edildiğini de düşünmüyorum, yönetildiğine de inanmıyorum. Hani bir el var ama kim yönetiyor belli değil. Nereye çalışıyor, nereye hizmet ediyor, kime hizmet ediyor ama Sarıyerliye hizmet etmediğine eminim.

Sarıyer Belediyesi’nin 2003 yılı bütçesi 1 milyar 692 milyon lira olarak açıklandı, aslında hizmet üretmek için oldukça büyük bir bütçe. Sizce belediye bu bütçeyi Sarıyer için sağlıklı bir şekilde kullanabilecek mi?

Belediye başkanımız Sayın Şükrü Genç’in şöyle bir taahhüttü vardı gerçekleştiremedi ama “Büyükşehir’i kazandığımızda Büyükşehir’i Sarıyer’de iliklerinize kadar hissedeceksiniz” demişti. Şimdi biz Büyükşehir’i Sarıyer’de nasıl hissettik; Sarıyer merkezden başlayan şu an bir ucu İstinye’de olan yeraltı boru değişimleriyle kapatılan yollarla hissettik, aylarca yapılamayan beceriksiz müteahhitlerin inşaat firmalarının oradaki işletmeleri çok zor durumda bıraktığını görerek hissettik. İşte Yeniköy, Tarabya, İstinye, buralarda esnaflarımızın perişan edilmesiyle Büyükşehir’i hissettik. Aylarca Sarıyerlilere ve esnafımıza işkence edildi. Beceriksizlikleri yüzünden Yeniköy’de birçok dükkân kapandı, aylarca yazın tam sezonda Hacıosman Bayırı yolu kapatıldı. Sarıyer’e dışarıdan gezmeye ve balık yemeye gelecek insanlar da perişan oldu, esnafımız iş yapamaz hale geldi. Sarıyer’in geçim kaynağı zaten turizm ve balıkçılık bu insanların her biri mağdur oldu. Çok ciddi bir kayba uğradı esnaflar.

Peki, Sarıyer’deki bu gidişat nasıl düzelecek?

Bu yönetim değişecek başka türlü düzelme şansı yok. 13 yıldır ortaya koydukları bir vizyon yok. Bunu tüm Sarıyerliler görüyor. Tekrar tekrar aynı hataları bir dönem değil iki dönem değil üçüncü dönem yapıyorlar. Bu yüzden Sarıyer’de bir değişim şart.

Sarıyer’in en önemli sorunları sizce nelerdir?

Sarıyer’in en büyük sorunu zihniyet. Şükrü Başkanın da beraber ve içinde olduğu zihniyet değişmeden hiçbir şey olmaz Sarıyer’de. Bu yönetimde bu arkadaşlarda vizyon yok. Bu arkadaşların en iyi bildiği şey kendi ifadeleriyle de “yemek, içmek, eğlenmek”.  Sarıyer Belediyesi’nin bir tane teknesi var yıllık kaç para kira ödeniyor, onu da bilmiyorum ama bir garibin hizmetinde görmedim.  Kendilerine özel keyif yapmak için kullandıkları bir tekne oldu. Belediyenin işi vatandaşa hizmet olmalı. Vatandaşa hizmet etmeyen her unsur Sarıyerliye verilen cezadır.  Bu bütçeler hepimizin cebinden çıkıyor.  Biz gidip Şükrü Genç’in veya yakınlarının keyif yaptığı  teknenin parasını ödemek zorunda değiliz. Onun için her şeyden önce kul hakkının ne olduğunu bilmek lazım, Türk milletine hizmet edebilecek ahlak ve inanca sahip bir zihniyet lazım ve bu zihniyeti de ne Büyükşehir’de ne de Sarıyer’de görmüyoruz. Yani Sarıyer’de en önemli sorun zihniyet. Zihniyet değişmezse sorunlar da çözülemez.

2024 yılında yapılacak yerel seçimlere MHP olarak yine ittifak çatısı altında mı gireceksiniz? Şayet öyle bir durum olursa Cumhur İttifakı’nın Sarıyer adayının MHP’den bir ismin olmasını ister misiniz? Böyle bir beklentiniz ya da talebiniz olur mu?

Tabi ki Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Sarıyer Belediyesi’nde temsil edilmeyi isteriz, belediyeyi yönetmeyi isteriz. Fakat bizim liderimiz “Önce ülkem, sonra partim” diyerek bizim önümüze bir vizyon koyduğu için biz hiçbir koşulda hiç kimseden bir talepte bulunmayız, kimseyle pazarlık etmeyiz. Bu genel merkezimizin takdirindedir. Eğer Cumhur ittifakı devam edecekse genel merkezimizin takdiri ile birlikte çalışılacak ilçeler belirlenir, bize de ne görev verilirse sorgulamadan laiki ile yerine getirmeye çalışırız.

Son olarak sizin söylemek istediğiniz var mı?

Teşekkür ediyorum, ben hiçbir zaman kendimi bir siyasetçi kimliğinde görmüyorum. Bizim inandığımız bir ideoloji var, inandığımız bir dava var. Bu davanın mücadelesini veriyoruz. Bunun temsilcileriyiz. Önce ülkem sonra milletim diyerek yola çıkmış burada yetiştirilmiş bir ilçe başkanıyım. Siyasi cümleler, siyasi esneklik bunlar bizim bünyemize aykırı. 45 yaşındayım işte gençlik yıllarımızda liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin bizim önümüze koyduğu lider ülke Türkiye 2023 vizyonu vardı o dönem, bir kızıl elma bir hedef vardı. O dönemlerde gençliğimizin verdiği heyecanla bazen sorgulardık 2023 ne olacak, biz o dönemler yüzde 1,5 oy alıyoruz yani yüzde 3,5 en fazla oy almışız, bu nasıl olacak derken bugün baktık ki geldiğimiz yer de 2023’e giriyoruz. 20 yıl geçmiş Devlet Bey yine her zamanki gibi haklı çıkmış. 2023 lider ülke Türkiye misyonu meğer bizim anladığımız gibi değilmiş. Nedir şuan Türk devletler birliği kuruldu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun eleştirdiği Ahlat’taki külliyenin yapılış amacı Türk devletler birliğinin yönetim mekanizması merkezi olmak amaçlı yapıldı.  Sayın Cumhurbaşkanımıza sanki Ahlat’ta yazlığa veya kışlığa ihtiyacı varmış gibi orayı eleştiriyor. Türk milletinden ne kadar bihaber olduğu buradan belli. Şimdi bakıyoruz Türkmenistan Rusça olan ana dilini Türkçeye çevirdi, Macaristan Türk birliğine girebilmek için başvuruda bulunuyor. 23 milyon metrekarelik bir alan var, biz şu an bu alana liderlik yapıyoruz. 23 milyon metrekarelik bir alanın abisiyiz ve o gün çok yakın.  Baktığımız zaman 23 milyon metrekarelik alanın içindeki devletler artık Türkiye Cumhuriyeti devletinin liderliği altında toplanıyor. Orada ki yer altı kaynakları, içilebilir su kaynakları birçok zenginliği yönetecek, idare edecek devlet Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bizim liderimizin 2023 lider ülke Türkiye demesinde ki bizim önümüze koyduğu bu hedef farkında olmasak da 2023’te biz bu hedefi yakalamışız. Yani inşallah 2023 Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Milletvekili seçimleri istediğimiz gibi olacak bundan endişemiz yok. Cumhurbaşkanımız tekrar Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçilecek, Milliyetçi Hareket Partisi de güçlü bir şekilde mecliste temsil edilecek, kesinlikle bundan bir endişemiz yok. Anketler vesaireler bunlar her dönem spekülasyon yaparlar.  İyi Parti’yi yüzde 25 gösterdiklerinde, Milliyetçi Hareket Patisi’ni bilerek yüzde 5 altı gösteriyorlardı geçen dönem. O zaman Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 11 küsur oy alırken İyi Parti 7 ve 9 bandında oy aldı. Bu anketlerin her birinin yalan olduğunu o gün de gördük bu günde inşallah göreceğiz. Anadolu’yu da geziyoruz çok güçlü mitingler yapıyor illerimiz. Sivas’a start verdi, ilk mitingimiz Sivas’taydı.  Sivas, Bursa, Erzurum buralardaki insan seli, coşku gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi’nin Anadolu’da gümbür gümbür geldiğini gösteriyor. Bizim üzerimize düşen de 2023 seçimlerine Sarıyer’i istediğimiz şekilde hazırlayabilmek, Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtirebilmek. Milliyetçi Hareket Partisini milletvekili sayısını arttırmak. Bütün mücadelemiz bu ve belediye seçimlerinin bizim için şu an önceliği yok bununla alakalı herhangi bir çalışmamız da yok. Genel seçimler bitmeden biz bu alanda hiçbir faaliyet sürdürmeyeceğiz. Teşekkür ediyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Gönüllerin baskani hakan baspinar

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.