Kuşum Aydın: “Eğlence hayatının 1 numarasıyım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reyting rekorları kıran televizyon programlarıyla ekranların sevilen ismi olan ve şarkılarıyla da dillerden düşmeyen Kuşum Aydın, Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Sarıyer’e aşık olduğunu ifade eden Kuşum Aydın, “Sahne çalışmalarım tüm hızıyla devam ediyor. Çünkü eğlence hayatının 1 numarasıyım. Zaten bunu herkes biliyor” diye konuştu.

Reyting rekorları kıran televizyon programlarına imza attınız. Şöhretli yaşamın avantajları kadar dezavantajları da oldu mu?

Evet, çok televizyon programı yaptım. Hatta şöyle söyleyeyim 20 yıla yakın televizyonda program yaptım. Tabi ki bunların bedeli vardı. Bedelini şöyle ödedim, örneğin birçok dostumu göremedim, konuşamadım. Çünkü sabahın köründe televizyon programı için hayata başlayıp neredeyse akşama kadar televizyonla ilgilenip uyuyordum. Dostlarıma arkadaşlarıma vakit ayıramıyordum. Hayatım sadece televizyon ve sahneydi. Avantajları tabi ki var “şöhret” oluyorsun. Seni gören herkes sana sarılmak ve seninle fotoğraf çektirmek için sana olan hayranlığını gösteriyor. Her işin olduğu gibi bizim işin de avantajları ve dezavantajları var. Ama tabi televizyonda program yapmak çok güzel ve çok keyifli günlerdi. İnşallah güzel bir proje olursa televizyonda yine bir program yapmak isterim.

Eğlence sektörü nereye gidiyor? Televizyon dünyasının dününe bugününe baktığınızda neler söylersiniz?

Eğlence sektörü tabi ki yaşam koşullarıyla alakalı olarak o da etkileniyor. Halkımız ne kadar çok keyifli ve ne kadar çok ekonomik olarak güçlü bir durumda olursak eğlenceye o kadar çok para ayırır. Ama ekonomik şartlar azaldıkça ve güçleştikçe eğlence sektörü de bundan yara alıyor. Ama biz tabi ki 1990’lardan itibaren eğlence dünyasının en şaşaalı, en kalabalık ve en çok rağbet gören dönemlerini yaşadığımız için çok keyifli günler yaşadık. “Eğlence sektörü nereye gidiyor” diye sorarsanız da şunu söyleyebilirim ki eğlence sektörü gün be gün yara alıyor. İnşallah halkımızın para ayırabileceği keyifli günlerde eğlence sektörü şenlenir.

Yeni çalışmanız var mı? Şimdilerde neler yapıyorsunuz?

Tabi ki yeni çalışmalarım ve projelerim var. Geçen sene Ayla Çelik imzalı bir single çıkardık. Bu sene yine sözü müziği Ayla Çelik’e ait bir şarkıyla yine bir single çıkararak sevenlerimle buluşacağım. Sahne çalışmalarım tüm hızıyla devam ediyor. Hemen hemen her hafta sonu sahnedeyim. Çünkü eğlence hayatının bir numarasıyım. Zaten bunu artık herkes biliyor. Maalesef yerimize de eğlence hayatını bırakabilecek bir isim çıkmadı. Hemen hemen toplasanız iki ya da üç kişiyiz bu konuda. Yerimize de kimse gelmiyor.

Magazinde birçok haberiniz yer alıyor. Ünlü bir isim olarak magazin haberlerini ne kadar okursunuz?

Bu işlerin içinde olup da magazinle ilgili olmamak mümkün değil… Tabi ki magazinle ilgili artık sosyal medyadan da gazetelerden birçok haberi takip ediyoruz. Ben de bir magazin figürü ve magazinlerin içinde haber olan bir kişi olarak magazin olmadan bu hayatın olabileceğine de inanmayanlardan biriyim. O yüzden magazini seviyorum.

Sahnede yorumladığınız aşk şarkılarını neye göre seçiyorsunuz?

Sahnede aşk şarkılarını genelde şöyle söylerim, söylemeden önce de hep anonslarımı yaparım. “Mutlaka sevenler birbiriyle göz göze gelsin, gerekirse dans etsin, gerekirse el ele tutuşsun. Kimse kimseyle ilgilenmesin ve kimse kimseye bakmasın. Herkes sevdiğine eşine güzel sözler söylesin” diye başlarım aşk şarkılarıma ve sahne için aşk şarkılarının da hep en kalbe dokunanlarını seçerim. Çünkü Türkiye’de repertuar konusunda en çok iddialı olup başka sanatçılara da repertuar hazırlayan biriyim.

Genç yeteneklere tavsiyeleriniz nelerdir?

Zaman o kadar değişiyor ki gençlere bizim tavsiyelerimiz boşuna geliyor olabilir. Çünkü nesil nesil her şey değişiyor. Şöyle bir örnek verelim, ben bir gün tıraş olmadan televizyon programına çıkınca şikayetler yağar kıyametler kopardı. Şimdi herkes sakal içinde dolaşıyor. Onun için tavsiyeleri şöyle verebilirim. Biz sahneye jilet gibi kostümlerle çıkmaya alıştık. Onlar şimdi blucinle, tişörtlerle ve lastik ayakkabılarla sahne alıyorlar. Devir değişti, görsellikler değişti… Ama şöyle bir tavsiye edebilirim, yılmasınlar, sabırlı olsunlar ve çok çalışsınlar. Bu işin başka yolu yok. Büyüklerinin sözlerini de dinlesinler. Olmayacak bir şeye de zorla koşmanın bir anlamı yok.

Yeni senede hedefleriniz arasında neler olacak?

Yeni senede hedefim önce ailemin ve sevdiklerimin sağlığıdır. Ondan sonra da tabi ki sahne hayatımın devam etmesi ve mutlu güzel bir hayat… Müzik adına bir şeyler yapacağım. İnşallah sevilir. Yine böyle 2000’li yıllarda “Kuşum’un” patladığı gibi bir şarkım olur ve geniş kitlelere yansır. Mutlu olurum. İnşallah her şey güzel olur.

Sarıyer ilçesini seviyor musunuz? Sizin için ne ifade ediyor nasıl tanımlarsınız?

Bir Sarıyerliye Sarıyer’i nasıl buluyorsunuz demek ancak şöyle açıklanabilir. Sarıyer benim memleketim, benim güzel yerim ve gözüm gönlümün açıldığı yerdir. Sarıyerli olmaktan, Sarıyer’in havasını solumaktan çok mutluyum. Sarıyer’i bilen bilir, Sarıyer anlatılmaz yaşanır. Sarıyer’de sokağa çıkarsınız eski günlerdeki gibi esnaflara günaydın dersiniz. Yine eski günlerdeki gibi karşılığını “günaydın” olarak alırsınız. Sarıyer bambaşkadır… Sarıyer’de yaşamak ayrıcalıktır. Futbol takımından taşına toprağına Sarıyer’e aşığız ve Sarıyer’i seviyoruz. Sarıyer’de olmaktan çok mutluyuz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.