Tuğgül Küçükoğlu: “Oyunculuk ve spor disiplin ister”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

19 yaşındayım ve iç mimarlık okuyorum. Bol bol spor yapıyorum. Oyunculukta ise spor hayatım devam ederken yollarım Tunay Menajerlikle kesişti ve şirketin sahibi Tunay Gözden’den uzun süre oyunculuk eğitimleri alarak başladım.

Bugüne kadar sporla alakalı neler yaptınız? Spor ne gibi kazançlar getirdi?

Spor hayatına 3 yaşında binicilikle başladım. Sonra tekvando daha sonrasında da buz pateni, aikido, voleybol, modern dans, bale ve jimnastik yaptım. Sporcu ahlakı kazandım, sağlıklı yaşamayı ve sporla mutlu olmayı öğrendim. Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadım. O kadar çok getirisi var ki, işin en güzel yanı hiçbir götürü de olmaması!

Spor disiplin ister, peki oyunculukta disiplin ne kadar önemli?

Aynı disiplin bence oyunculuk için de geçerlidir. Eğitim sürecinden sonra da set disiplinine sahip olmanız uyku ve yeme içme düzeniniz önemli.

Başarılı bir sporcuyken oyunculuğa nasıl geçtiniz?

Evet, hayatımın büyük kısmı spordu ama yaptığım diğer şeyler de vardı. Gitar çalmayı öğrendim aynı zamanda 3 yıl sahne tozu tiyatrosunda eğitim aldım ve 2 sene kamera önü eğitimi de aldım. Oyunculuğa merakım zaten vardı, Tunay Menajerlikle de tanışınca her şey çok daha yakın ve çok daha güzel geldi. Gerçekten bu işi sevdiğimi ve devam ettirmem gerektiğini fark ettim.

Oyunculukta beklentileriniz nelerdir?

Beklentilerim öncelikle popülerlikten ziyade ileride “iyi bir oyuncu” denilmesini sağlamaktır. Evet, ben oyuncu koçum Tunay Gözden hocamdan çok iyi bir eğitim aldım. Ancak eğitim bitmiyor. Kendimi daha da geliştirmek istiyorum.

Lastik kız olarak bir anda tanındınız, peki lastik kız oyunculukta ne kadar esnek?

Lastik kız, ülkemizin örf ve değerlerinin izin verdiği ölçüde oyunculuğumda ve karakter seçimlerinde olabildiğince esnerim.

Spor eğitmenliği yapıyorsunuz. Yeni kişileri yetiştirmek manevi anlamda size nasıl bir tatmin sağlıyor?

Öğretmenlik duygusunu hissetmek ve gerçekten hak ederek emeğinle saygı görmek çok güzel bir his. Babam yaşındaki ebeveynlerin bana genç yaşımda hoca olarak değer vermesi ve danışması ilgi göstermesi benim için onur verici. 19 yaşında biri için o kadar onur verici ve o kadar güzel ki insana ‘Ben güzel şeyler başarmışım’ dedirtiyor. Hele öğrencilerin sevgi dolu sarılışı ve manevi olarak beni çizdikleri resimler o minik kalpler o kadar değerli ki. Defalarca beni mutluluktan anlattıkları doğrudur.

Peki, gazetemiz aracılığıyla Sarıyer’e iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Sarıyer İstanbul’un nadide bir semti ve benim de çok sevdiğim tarihi dokusuna hayran kaldığım, sık sık gelip huzur bulduğum bir yer ve böyle güzel bir semtin nadide gazetesine röportaj fırsatını verdiğiniz için size çok teşekkür ederim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.