Yıldız Asyalı; “Oyunculuk zeka ve sanat duygusu gerektiren bir iş”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyunculuk hayatına küçük yaşlarda başlayarak başarıyı yakalayan ekranların sevilen ismi Yıldız Asyalı, Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Kanal 7 ekranlarında yayınlanan “Elif” dizisinde Rana karakterini oynayan Asyalı; “Umarım bundan sonrasında da gözleriyle oynayan başarılı oyuncularla bir arada çalışma imkanı bulabilirim” dedi.

İzleyiciler sizi küçük yaşlarda ekranlarda görmeye başladı ve rol aldığınız projeleri başarıyla tamamladınız. Başarınızın sırrı nedir?

Çocukken de isteyerek yapmak ve büyüdüğümde de istemediğim bir işi yapmamak diyebilirim. Eğer huzurlu çalışabildiğim, mesleğimi icra edebileceğim ortamlarda bulunma şansı yakaladıysam disiplin ve emeğimi sonuna kadar veririm. Çalışkanımdır açıkçası.

Ekranların sevilen dizisi Elif ekibinde canlandırdığınız karakteri nasıl tanımlıyorsunuz? Size neler kattı?

Canlandırdığım karakter hırsları olan bazen kötüye kullanan bir karakter. Daha önce böyle bir karakter oynamamıştım ama değişik olduğu için keyifliyim açıkçası. İzleyici de sanırım inanmış ki Rana pek sevilmiyor. Demek ki rolümün hakkını vermeyi başarmışım!

Bir oyuncu olarak rolünüze hazırlanırken genellikle neler yaparsınız?

Ezberimin olabilmesi için senaryoyu çalışırım, setteyken de yönetmenimiz, ekibimiz ve oyuncu arkadaşlarımın benimle kurduğu ve benim onlarla kurduğum iletişim ile sahnemize odaklanıp güzel bir çalışma gerçekleştiririz. Umarım bundan sonrasında da gözleriyle oynayan başarılı oyuncularla bir arada çalışma imkanı bulabilirim.

Müzisyen ve sunucu kimliğinizle de oldukça dikkat çekiyorsunuz. Birçok alanda başarılı olmanın yanı sıra sizin için hangi alan daha keyif verici oluyor?

Benim için her alan aynı keyifte, çünkü çocukluktan beri alışmışım. Monotonluk sevmiyorum hayatımda açıkçası. Değişken ve yenilikçi, kendini geliştirmeyi seven bir ikizler burcuyum.

Verdiğiniz kilolarla da magazin gündeminde sık sık yer aldınız. Kilo verme süreci sizin için zor muydu?

Değildi, çünkü hep hayat felsefesi yapmış durumdayım. Doğum sürecinde kilo aldım ama hep yürüyüş yapmayı sevdiğim için sonrasında da vermek zor olmadı.

Ünlü bir isim olarak magazin haberleri okur musunuz?

Okurum ve eğlenirim, zevk alırım sanırım her kadın gibi…

Yer aldığınız dizi veya filmler içerisinde en unutamadığınız proje hangisiydi?

12 yaşında Orhan Günşıray ile çektiğimiz, en iyi kısa film ödülü alan Gündoğumu adlı proje Eren Danışman yönetmişti. Muhabbet kuşumu da alıp bir hafta Darıca da çekmiştik. Kuşumuz hastaydı, sesli çektiğimiz için sesi giriyordu arada. Ben de keman sınavına hazırlanıyordum bir yandan okuyordum çünkü. Güzel bir çalışmaydı. O zaman videokaset vardı ve şuan evde filmi bulamıyorum çok üzgünüm.

Kızınız Ayşe Mira Vatansever büyürken size neler katıyor? Annelik duygusunu nasıl tanımlıyorsunuz?

Ayşecik Allah’ın bana verdiği en büyük hediye ve onu mutlu etmek için elimden geleni yapacağım…

Başarılı bir oyuncu olmak isteyenlere tavsiyeleriniz neler?

Oyunculuk zeka ve sanat duygusu gerektiren bir iş aslında tüm sanatları içinde barındırır. Her yönden kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum.

İlerleyen dönemlerde hedefleriniz ve projeleriniz arasında neler yer alıyor?

Müzikle ilgili sürpriz projelerimiz var pop müzik alanında ve klasik müziği de bırakmıyorum. Açıkçası bir yandan çeşitli senfoni orkestralarıyla da çalışmaktayım ve bir sinema filmi kapıda…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.