İyi kalpler için hep birlikte bisiklet sürün

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalp Haftaları; Türk Kalp Vakfı’nın “Kalp damar hastalıklarına karşı farkındalık yaratma” çalışmalarının başında gelen, devlet takviminde de yer alan ve kalp sağlığı adına her yıl bir dizi etkinliğin yapıldığı önemli bir sağlık organizasyonudur. Türk Kalp Vakfı 36.sını gerçekleştirdiği Kalp Haftaları kapsamında, ölüm oranı çok yüksek olan kalp damar hastalıklarına karşı farkındalık yaratma çalışmaları ile halkımızı, bilgilendirme ve bilinçlendirmektedir.

Türk Kalp Vakfı’nın 36. Kalp Haftası kapsamında, en büyük önleyici faaliyetlerden olan sporunun kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle her yıl gerçekleştirdiği ve kalp damar hastalıklarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla bu önemli sağlık sorununa yer vermek için örnek olarak yaptığı etkinliklerden biri olan bisiklet etkinliği ile halkın; kalp sağlığı ile ilgili bilgi, bilinç ve farkındalıklarının arttırılması amaçlanmaktadır.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, sporun kalp sağlığına büyük fayda sağladığı, bu hastalıkla mücadelede en önemli koruyucu etkenlerden birinin spor olduğunun altını çizerken, riskli hastalıkları olan kişilerin mutlaka doktor kontrolünde, danışılarak ve yaşa uygun olarak spor yapılması gerektiğini, yürüyüş, yüzme ve bisiklet sürmenin de herkesin, her yaşta yapabileceği sporlardan biri olduğunu vurguladı.

Türk Kalp Vakfı’nın, 36. Kalp Haftası kapsamında, halkın, kalp damar hastalıklarına karşı farkındalıklarını artırmak ve bu önemli sağlık sorununa yer vermek için örnek olarak yaptığı etkinliklerden olan Bisikletliler Derneği işbirliği, telefon aksesuarları üreticisi Intouch sponsorluğunda ve Kadıköy Belediyesi destekleri ile 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 11.30’da Kadıköy Kalamış Parkı – Caddebostan Sahil Yolu Bostancı–Kadıköy güzergahında gerçekleştirdiği bisiklet etkinliğine çok sayıda bisiklet sever katıldı.

İstanbul dışında eş zamanlı olarak 25 il ve ilçede gerçekleşen etkinlikte bisikletseverler, iyi ve sağlıklı kalpler için pedal çevirdiler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.