Hedeflerine ‘Elips Akademi’ ile ulaştılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in güçlü eğitim kurumlarından Özel Elips Akademi öğrencilerini hedeflerine ulaştırmaya devam ediyor. Özel Elips Akademi Genel Koordinatörü Seçkin Gezer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanan Ezgi Arslan ve Çapa Tıp Fakültesi’ni kazanan Gözde Toker ile sınavda gösterdikleri başarı ve Elips Akademi’de aldıkları eğitim üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Özel Elips Akademi Genel Koordinatörü Seçkin Gezer, Özel Elips Akademi Koçluk Sistemi ile başarıyı yakalayan iki öğrenciyle gerçekleştirdiği söyleşide sorduğu sorulara dikkat çeken yanıtlar aldı. İşte Özemir’in öğrencilere yönelttiği sorular ve aldığı yanıtlarla Özel Elips Akademi’yle ilgili merak edilenler…

NEDEN ELİPS KOLEJİ’Nİ TERCİH ETTİNİZ?

Ezgi Arslan: Öncelikle evime ulaşımı yakın olduğu için tercih etmiştim. Daha sonra ‘iyi ki buraya gelmişim’ dedim. Ne zaman moralim bozulsa Seçkin hocamızın yanına geldim ve motivasyonumu geri kazanmamı sağladı.

Gözde Toker: Okuluma yakındı ve gelip görüşmek istedim. Öğrencinin halinden anladığınız için bizi motive ettiniz. Yeri geldi motivasyonumuz çok düştü. Elips Akademi çok kaliteli bulduğum bir akademi. Gelmek isteyenlere de öneriyorum.

ÖDEV TAKİP SİSTEMİ SİZİN İÇİN NASIL FAYDALI OLDU?

Ezgi Arslan: Öğrenciler plan ve program yapmanın çok zor olduğunu söyler. Ben de arkadaşlarımla her Pazartesi okulda bir ders çalışma programı yapmaya çalışırdım. Elips Akademi’ye gelince ders çalışma planlamamızı siz yaptınız. Önümde bir çizelgem vardı. Bu çizelgede hangi konuları bitireceğim ve hangi konular üstüne ders çalışacağım yazıyordu. Ayrıca deneme sınavında hangi konular üzerine zaman ayıracağım ve hangi dersi ne kadar sürede çözmem gerektiğiyle ilgili ayrıntılar da yer alıyordu. Elips Akademi’nin en güzel özelliklerinden biri de bu koçluk sistemiydi. Koçluk sisteminin çok faydasını gördüm. Sürekli bir analiz içerisindeydik.

Gözde Toker: Bir etüt merkezi ararken asıl hedefim bana koçluk yapılmasıydı. Masanın başında oturunca ‘hangi konulardan soru çözmeliyiz, bunu bugün yaparsak yarın ne yapmalıyız ve bu konu yetişecek mi’ şeklinde telş içindeydik. Elips Akademi’de ders çalışma için genel planı yapıp daha derine indiğimizde ve elimizde bununla ilgili bir çizelge olunca o gün ne yapacağımızı planlayabiliyorduk. O çizelgede yapıp üstünü çizdikçe ve yapacaklarımızın da azaldığını gördükçe beni motive ediyordu. Öğrencinin elinde o hafta ne yapacağının programının bulunması testlerde daha çok doğru çıkarılmasından daha önemlidir.

KİŞİYE ÖZEL HAZIRLADIĞIMIZ SORU KİTAPÇIĞININ SİZE KATKISI NE OLDU?

Ezgi Arslan: Öğrenciler genelde ‘bu konuyu biliyorum, bunun üzerine soru çözeyim’ diye düşünürler. Dolayısıyla hedefleri haftada 2 bin soru çözmek ise bunun 300-500 sorusunu sevdiği konuyu çözerek geçiriyor. Ama bunun hiçbir yararı yok. Asıl yararı olan ise yapamadığı konular üzerine sorular çözmesidir. Kişiye özel soru kitapçığı sayesinde zorlandığım konular üzerine soru çözdüm. Dolayısıyla yapabildiğimiz konular üzerinde dönüp durmadık ve hallettiğimiz konuları kapatıp bir kenara koyduk. Denemelerde de eksiklerimizi gördük. Bu kitap bana hiç bilmediğim ve hiç yorum yapamadığım soruları çözmem için çok güzel yardımcı oldu.

Gözde Toker: Öğrenciler bir deneme sınavından çıkınca yaptıkları doğru ve yanlış sayısına göre değerlendirme yapıyorlar. Ama genel olarak hangi konulardan yanlış yapıyorlar buna dikkat etmiyordur. Ben de çok fazla etmiyordum. Matematik dersi Fen Bilgisi’ne göre daha kötüydü ama hangi konular olduğunu bilmiyorduk. Elips Akademi’nin kişiye özel kitabı sayesinde bu konuları bizim yerimize siz tespit etmiş oldunuz. Kişiye özel soru bankasında her test zor geliyor. Çünkü bilemediğiniz ve yapamadığınız sorulardan oluşuyor. Moral bozmadan devam edince o kitap çok faydalı. Çünkü yapamadığınız her tarz soru o kitapta karşınıza çıkıyor. Yapamadıkça soruyor, sordukça da yapıyorsunuz. Süreç güzel bir şekilde gidiyor…

“LOCKED İN” PROGRAMLARI SİZE NELER KATTI?

Ezgi Arslan: Okul çıkışında Elips Akademi’ye geliyorduk. Kafamızda çözeceğimiz soru sayısı için bir hedef belirliyorduk. Ardından çalışmaya başlıyorsunuz ve saatleriniz burada geçiriyorsunuz. Yanınızda birçok arkadaşınız var ve hep birlikte motive olarak o programa uyuyorsunuz. Arada eğlenceli molalarımız oluyordu. Birlikte güzel şeyler izliyor, yemek yiyor ve sohbet ediyorduk. Burada adeta kilitleniyor ve zorunlu olarak ders çalışıyorduk.

Gözde Toker: Faydalı oluyordu. Bazı haftalar hangi gün çok soru çözdüğüme bakıyordum ve en çok soru çözülen “locked in” günleri oluyordu. Çünkü evde çalışırken daha çok uykum geliyordu. Bu programa da kesinlikle katılmalılar…

SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİN SOSYAL HAYATI NASIL OLMALIDIR?

Ezgi Arslan: Hedefine ulaşmak isteyen öğrencilerde ‘hem başarılı olayım, hem de sosyal hayatım yanımda olsun’ diye bir düşünce vardı. Yanlış! Çünkü başarılı olmak istiyorsanız o yönde çalışmalısınız. Sınava hazırlanırken son 1 sene boyunca sosyal hayatımı bir kenara bıraktım. Bu demek değil ki ‘yemeden-içmeden sürekli ders çalışıp hiçbir arkadaşınızla görüşmeyin!’… Biz burada yeri geldi piknik yaptık, film izledik ve sohbet ettik. Bu açıdan çok keyifliydi.

Gözde Toker: Gerçekten hedefinizi tutturmak istiyorsanız ve hedefiniz yüksekse sosyal hayatınızı biraz askıya almalısınız. Sinemaya filan bile hiç gitmedik. Sosyal hayatın aktivitelerini yapmadık, okuldan çıkıp eve giderken sadece sahilde şöyle bir yürüyorduk. Zaten aklımda deneme ve ödev yapmak vardı. Onlara yetişelim telaşındaydık. Elips Akademi’ye güvenin, çok yardımcı oluyorlar.

TEL: 0212 269 22 21

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.