Lavanta tarımının yaygınlaştırılması için çalışıyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lavanta tarımı girişimcisi ve Lavandist markasının kurucusu Osman Tugay ile; stratejik iletişim, medya yönetimi ve halkla ilişkiler konularında 36 yıllık deneyime sahip Beze Group, farklılık yaratacak bir iş birliğine adım attılar. Projenin amacı lavanta tarımının yaygınlaşması için başta gençler olmak üzere herkesi bilgilendirmek. “Herkes için lavanta, herkes için Lavandist” sloganıyla yola çıkan markanın sahibi Osman Tugay, lavanta tarımı ile ilgili deneyimlerini ileride BEZE Group ile kurulması planlanan “Dijital Lavandist Okulu”nda paylaşacak.

Girişimci Osman Tugay, İstanbul’un Silivri ilçesinin Kurfallı köyünde yer alan çiftliğinin 13 dönümlük arazisinde yüksek yağ kalitesine sahip lavanta türleri yetiştiriyor. Distilasyon (damıtma) tesisinde de hem kendi yağlarını çıkardıklarını hem de üreticilere hizmet verdiklerini belirten Tugay, “Avrupa farmakopesine uygun yağımızdan dermatolojik testlerden geçmiş kozmetik ürünlerimiz var. Ürünlerimiz ‘Lavandist’ markası ile on-line olarak lavandist.com’dasatışa sunulmuştur” diyor.

Osman Tugay, işin başında lavanta tarımı yapmak ve lavanta hakkında bilgi sahibi olmak için yerli ve yabancı pek çok kaynağa ulaşmaya çalıştığını belirterek “Zaman zaman zorlandığım ve vakit kaybettiğim pek çok durumla da karşılaştım. Bu yüzden amacım kurmayı planladığımız ‘Dijital Lavandist Okulu’nda isteyen herkesin bilgilenmesi, böylece üretime katkıda bulunması ve elbette projesinin karşılığını alması” diyor.

Bilindiği üzere dijitalleşme ile desteklenen yeni nesil tarım, tarım 4,0 olarak da adlandırılıyor. “Dijital Lavandist Okulu”nun tıbbi ve aromatik bitkiler üreten diğer tarım firmalarına da örnek teşkil edeceğine inanan Tugay sözlerine şöyle devam ediyor: “Dijitalleşme dünyada ister istemez bir sosyal yapı oluşturuyor. Bu sosyal yapı dijital adımların eko sistemleri güçlendirmesi için hem bir baskı unsuru hem de bizler için yeni iş birliklerinin kapılarını aralıyor. Bu bağlamda, lavanta tarımı herkes için yapılan ve herkesin de kolaylıkla yapacağı bir noktaya evrilmeli. O yüzden sloganımız ‘Herkes için lavanta herkes için Lavandist.”

“Dijital Lavandist Okulu” projesini birlikte hayata geçirmekten onur duyacağını belirten Tugay, global pazardaki ülkelerde Dijital Dönüşüm Bakanlıkları kuruluyor ve şirketler artık CDO yani Chief DigitalOfficer pozisyonları açıyor: “Biz de elimizi taşın altına Beze Group’la birlikte koyup, lavantada yeni ufuklar açacağız.Gençlerin on-line üzerinden bilgilenerek lavanta konusunda Türkiye’yi çok daha iyi bir noktaya taşıyacaklarına güveniyorum. Yeter ki gençlere fırsat sunalım, yeter ki önlerini açalım”diyor.

Osman Tugay hakkında:

Şişli Terakki Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Osman Tugay, Toprak Dede olarak tanınan merhum Hayrettin Karaca’yla birlikte kurumsal hayata beyaz yaka olarak başladı. Yeni nesil tarım ile eskiden beri ilgilenen Osman Tugay,  lavanta ekimi ile beyaz yakadan girişimci kimliğine geçiş yaptı. Tugay, Lavandist markasının sahibidir.

Lavandist hakkında:

Lavandist, 2020 yılında endüstri mühendis Osman Tugay ve triko tasarımcısıeşi Şengül Tugay tarafından kuruldu. 13 dönümlük bir alanda yetiştirdikleri yüksek yağ kalitesine sahip lavantadanelde edilmiş hammadde,kozmetik ürünlere dönüştü. Osman-Şengül Tugay yetiştirdikleri lavantaların yanı sıra, Avrupa farmakopesine uygun olarak distilasyon tesisi de kurdular velavanta yağı damıtımının bu ünitede yapılmasını sağladılar. Yağ kalitesine en çok etki eden ve istenmeyen bir madde olan kâfurun, kullanılmasına Avrupa farmakopesi maksimum %1,2oranında izin verirken Lavandist markasının yağlarındaki kâfur oranı %0,13 gibi son derece düşüktür. Buradan elde edilen yağla,Tugay çifti dermatoljik testlerden geçmiş kozmetik bakım ürünlerini,“Lavandist” adı ile kendi on-line satış kanalları olan lavandist.com üzerinden sunmuşlardır.İstanbul’dan ilham alarak üretilen Lavandist, lavantacı ve istanbul’un lavantası anlamlarını taşıyor. Lavandist kozmetik ürünleri başta lavanta yağı olmak üzere, köpük sabun, lavanta kolonyası, duş jeli, nemlendirici el ve vücut losyonu, topuk yumuşatıcı krem, yastık spreyi, yüz temizleme jeli, yüz-el-vücut kremi olamk üzere 9 farklı üründen oluşuyor.

BEZE Group hakkında:

İletişim sektörünün 1986 yılından beri kesintisiz faaliyet gösteren en köklü şirketlerinden olan Beze Group,  iş geliştirme ve saha çalışmalarında 360° “Kesintisiz Tam Hizmet Ajansı” olarak çalışmaya devam ediyor. Stratejik ve kesintisiz iletişim yönetimi, halkla ilişkiler, sosyal medya ve yönetimi konularında deneyim sahibi olan ajans, kıdemli ekibinin yanı sıra yeni ve genç ekibi ile de değişen dünyadaki dijital dönüşüm için bir proje merkezi oluşturmuştur.

Beze Group kurucusu Bengü Bilik, Atölye Puzzle’ın kurucusu Aslı Levent ve Ayşe Dural birlikte “Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing Grubu”nu hayata geçirdi. “Yeni Nesil Tarımda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” çalışmasının ilk projesi “Dijital Lavanta Okulu” için Osman Tugay ile iş birliği için el sıkışılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.