Yüz Yıkama Cihazı Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı ve pürüzsüz bir ten için cilt bakım rutini oldukça önemlidir. Cildinize gereken bakımı yapmadığınız takdirde; çeşitli cilt sorunları ile karşılaşabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun bakım ürünleriyle cildinizi temizlemeniz oldukça önemlidir.

Cilt bakım ürünleri gözeneklerde biriken kir, yağ ya da makyaj kalıntılarından arındırmayı hedefler. Fakat tek başına bakım ürünleri uyguladığınız zaman istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Yüz yıkama cihazı cildinizi derinlemesine temizlemekte oldukça etkili olan bir üründür. Cilt bakım ve temizleme ürünleriyle birlikte kullanacağınız bu cihazlar sayesinde; hayal ettiğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Pek çok marka; farklı modele ve çalışma prensibine sahip ürünler üretir. Bu üretilen cihazlar genellikle titreşim yayarak çalışır. Titreşimin etkisiyle cildinizi derinlemesine temizleyen bu ürünler sayesinde; parlak, canlı ve temiz bir cilde sahip olabilirsiniz. Yüz temizleme cihazı; genel olarak cildinizi ölü derilerden arındırmaya yardımcı olur. Ürünü kullanma sıklığınız sahip olduğunuz cilt tipine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Seçtiğiniz yüz temizleme cihazını; cilt bakım rutinine eklediğiniz ve düzenli olarak kullandığınız takdirde; cildinizdeki değişime şahit olabilirsiniz. Uzmanlar genel olarak; normal cilt tipleri için haftada 4-5, hassas cilt tipleri için haftada 2-3 defa kullanım önerirler. Yüz temizleme cihazlarının düzenli olarak kullanılması ile beraber pek çok cilt sorununda azalma görülebilir. Burun, elmacık kemikleri, çene ve şakaklarda etkili olan bu ürünler; gözeneklerdeki kirlerin çıkarılmasına yardımcı olur. Her cilt bakımı sonrasında cilt nemlendiricisi ve güneş koruyucu krem kullanılması önerilir. Bu ürünler yalnızca cildi derinlemesine temizlemek ile kalmaz; üstüne bir de titreşim dalgalarıyla masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırır ve cildi dinlendirir. Cildi en iyi şekilde temizleyen bu ürünler; gözenekleri açtığı için cildinizi nefes almasına olanak tanır. Pek çok marka; farklı cilt sorunlarına ve kullanıcı ihtiyaçlarına cevap veren ürünler sunar. Bu ürünler arasından ihtiyacınıza uygun olan seçeneklere ulaşabilir ve cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Yüz Yıkama Cihazı Kullanımının Faydaları

Yüz temizleme aleti düzenli olarak kullanıldığı takdirde pek çok faydayı da beraberinde getirebilir. Bu ürünler düzenli kullanım sonrasında; cildi fark edilebilir oranda sıkılaştırır. Gözenekleri derinlemesine temizleyen bu ürünler; zaman içinde sivilce, yağ bezesi ya da bazı bölgelerde oluşan pütürlü görünümün en aza indirilmesini sağlayabilir. Buna ek olarak yüz temizleme cihazı kullanılmaya başlandığı andan itibaren cildi ölü derilerden arındırdığı için; daha aydınlık ve sağlıklı bir görünüme kavuşmanız muhtemeldir. Ölü derilerden arınan cilt; kendini yenilemek amacıyla kolajen üretimini artırabilir. Kolajen üretimi sayesinde de ciltteki renk eşitsizliği gibi sorunların azaldığı görülebilir. Kolajen üretimi sonrasında da daha sıkı bir cilt görünümüne kavuşmanız olasıdır. Aynı zamanda ölü derilerden arınan cildiniz için kullandığınız tüm ürünler; direkt olarak cildinize nüfuz eder. Bu sayede de temizleme ve bakım ürünlerinizden maksimum verim alabilirsiniz. Özellikle gece yatmadan önce cilt bakım rutininizi gerçekleştirdiğiniz takdirde; tüm gece boyunca yenilenen cilt hücrelerine dışarıdan destek sağlayabilirsiniz. Yüz yıkama cihazlarının üretiminde kullanılan farklı teknolojiler ve ürünün çalışma prensibi sayesinde; ciltteki yaşlanma belirtileri azalabilir. Aynı zamanda kullanılan temizleyicilerin etkisini de artırdığı için yüzdeki lekeli görünümün azalmasına ve cildin daha parlak görünmesine neden olur. Cilt temizleme cihazı genel olarak tüm cilt tiplerine uygun olarak tasarlanır. Herkesin kullanımına uygun olarak tasarlanan bu ürünler, cildi yıpratmadan temizlediği için tercih edilir. Bu cihazlar çalışırken sonik dalgalar yayar. Yayılan sonik dalgalar ciltteki kan dolaşımını artırabilir. Aynı zamanda bu ürünler; yalnızca makyaj yapan kişiler tarafından; makyaj temizliği için kullanılmaz. Cildinizin genetik faktörler, çevre kirliliği ya da beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak gözenekleri tıkanabilir. Bu nedenle yüz yıkama cihazı makyaj yapan ya da yapmayan herkesin bakım rutinine eklemesi gereken ürünler arasında yer alır.

Yüz Yıkama Cihazı Kullanımı

Yüz temizleme cihazları; gözeneklerde biriken tüm yağı, kiri ve bakterileri temizler. Bu aletler; bakım ürünleri ile birlikte kullanıldığı zaman; derinin ulaşılması zor katmanlarına nüfuz ederek, derinlemesine temizlik sağlar. Yüz temizleme cihazı nasıl kullanılır sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Bu cihazları doğru kullanmak oldukça önemlidir. Doğru ve düzenli kullanılan ürünler; ciltteki lekelerin azalmasını ve cildin kusursuz görünmesini sağlayabilir. Evinizde profesyonel bir cilt bakımı sunan bu aletler; markadan markaya farklılık gösterebilen kullanım şekillerine sahiptir. Farklı markalar; geniş ürün çeşitliliği sunar. Bazı markaların sunduğu modellerde değiştirilebilen başlık seçeneği bulunurken; bazı modeller antibakteriyel silikon yüzeyden üretilir. Yüz temizleme cihazlarını kullanmadan önce; eğer cildinizde makyaj varsa, iyice temizlemeniz tavsiye edilir. Bu cihazların kullanımından verim almak istiyorsanız; cilt tipinize ve cilt sorunlarınıza uyum sağlayan bir temizleme jeli ya da köpüğü tercih edebilirsiniz. Bu bakım ürünlerini; cihazın üzerine doğrudan sıkmalısınız. Cihazla yüzünüzü temizlemeye başlamadan önce; cildinizin nemli olduğundan emin olmanız gerekir. Sonrasında ise yüz temizleme aletini bastırmadan, hafif ve dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bu uygulama esnasında; belli bir nokta üzerinde uzun süreler boyunca kalmamaya özen göstererek işleme devam ederseniz ihtiyacınız olan sonuca ulaşabilirsiniz. Eğer bir noktada gereğinden fazla kalırsanız; cildinizin tahriş olarak reaksiyon gösterebilir. Masaj işlemi bittikten sonra ise yüzünüzü yıkayabilir ve nemlendiricinizi sürebilirsiniz. Yüzünüz için kullandığınız jeli; cihazınızın yüzeyini temizlemek için de kullanabilirsiniz.

Yüz Yıkama Cihazı İle Parlak Ciltler

Titreşimli yüz temizleme cihazı genel olarak dairesel hareketlerle uygulama yapılarak kullanılabilir. Cildin ferah, canlı ve aydınlık görünmesini sağlayan bu cihazlar farklı fonksiyonlara sahip olabilir. Her ürün farklı özelliklere sahiptir. Bazı ürünler cildinizi hem temizleyip hem de masaj yapabilir. Buna ek olarak bazı ürünler uygulama sonrasında yaşlanma karşıtı bir etki yaratabilir. Bu geniş ürün yelpazesi arasından kendi cildiniz ve cilt sorunlarınız için en uygun olan ürünü kolaylıkla seçebilir, cildinize hak ettiği bakımı yapabilirsiniz. Pek çok farklı yüz yıkama cihazı markası bulunur. Xiaomi Inface yüz yıkama cihazı; en popüler olan modellerden birisidir. Bu cihazın iki farklı modeli bulunur. İki model de yüz temizleme konusunda başarılı performans sunarken; bir tanesinde masaj seçeneği bulunur. Masaj yapan Xiaomi Inface; cildinizi en iyi şekilde temizlerken; kaslarınızı harekete geçirecek ve kırışıklıklarınızı azaltacak şekilde uygulama yapar. Cihazın çalışma prensibi; çift ses dalgası yaymak üzerinedir. Çift ses dalgası teknolojisi kullanılan bu model; cilt derisini ihtiyaç duyulan şekilde temizleyebilir. Özellikle uygulama sırasında 90 saniyede temizlik vaad etmesi de tercih sebebidir. Bu cihazlar; gri, pembe, turuncu ve yeşil olmak üzere farklı renk seçenekleriyle birlikte sunulur. Inface yüz temizleme cihazı; hafif ve pratiktir. Bu sayede seyahatlere çıktığınız zaman dahi cilt bakımınızı aksatmadan sürdürebilirsiniz. Su geçirmez yapısı ve cildi tahriş etmeyen silikon fırçasıyla derinlemesine temizlik sağlayan bu ürünler; cildinize gereken bakımı yapar. Markanın modellerinde; derin, normal, ince temizlik alanı olmak üzere üç farklı bölge bulunur. Bu kademeleri ayarlayarak; ihtiyacınıza uygun olan bakımı gerçekleştirebilirsiniz. Xiaomi Inface düzenli olarak kullanıldığı zaman; ortaya çıkan doğal cilt ışıltısını görebilirsiniz. Pratik bir kullanım sunan bu ürünü kullanmadan önce buhar banyosu yapmanız tavsiye edilir. Buhar banyosu sonrasında gözenekleriniz açılır. Bu sayede hem bakım ürünlerinin hem de cihazın cildinizi arındırması daha kolay hale gelir. Cihazı ilk defa kullanmaya başlamak için; üzerinde bulunana tuşa uzunca basmanız gerekir. Cihaz çalışmaya başladığı zaman en zayıf kademesindedir. Cihazı açtığınız tuşa her dokunduğunuzda bu kademe artar. İhtiyacınıza bağlı olarak dilediğiniz kademeyi seçerek cilt temizliğinizi yapabilirsiniz. Cihaz çalışma prensibine bağlı olarak; 90 saniye çalışır. 90 saniyede tüm cildinizi temizlemeyi vaad eder. Eğer devam etmek isterseniz, cihazı tekrar çalıştırabilirsiniz. Şarjlı olan bu ürünü, şarj ettikten sonra uzun süre kullanabilirsiniz.

Farklı İhtiyaçlara Uygun Yüz Yıkama Cihazları

Sağlıklı, canlı ve temiz görünen bir cilde sahip olmak hem erkek hem de kadınların isteğidir. Böyle bir cilde sahip olmak için farklı bakım ürünleri ve yüz temizleme cihazları kullanıyor olabilirsiniz. Kullandığınız ürünler; cilt sorununuza ve cilt tipinize uygun ise belirli bir süre sonra istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Örneğin siyah nokta probleminiz olabilir. Bunun için kullandığınız ürünler yetersiz kalabilir. Siyah nokta sorunu için özel olarak üretilen bakım ürünleri ve yüz temizleme cihazları bulunur. Bu ürünleri tercih ettiğiniz takdirde üst düzey bir performans elde edebilirsiniz. Siyah nokta sorunu özellikle burun, çene ve T bölgesinde sık sık ortaya çıkar. Özellikle gözeneklerde derine inen siyah noktalar için peeling ya da temizleme jelleri yalnız başına fayda etmez. Bu sorundan kurtulmak için çeşitli markalar farklı ürünler tasarlar. Bu aletler, kullanan kişilerin cildine hasar vermeden derinlemesine arınma sağlayabilir. Siyah nokta temizleme cihazı kullanarak bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Siyah nokta temizleyici cihazları düzenli olarak kullandığınız takdirde; cildiniz pürüzsüz bir görünüme kavuşabilir. Vakumlu yüz temizleme cihazı siyah nokta temizliği için tercih edilen bir üründür. Bu cihazlar siyah nokta sorununu azaltırken; aynı zamanda ölü derileri arındırır ve kan dolaşımını da hızlandırır. Vakumlu siyah nokta temizleyicisi kullandığınız takdirde; zamanla gözeneklerin en derin katmanına kadar inmiş olan siyah noktalardan bile kurtulmanız mümkündür. Buna ek olarak cihazlar yalnızca siyah noktaları değil; gözeneklerde bulunan tüm yağı, kiri ve makyaj kalıntılarını da haznesine toplar. Bu cihazlar küçük, hafif ve pratik bir tasarıma sahiptir. Bu sayede de dilediğiniz yere yanınızda götürebilir ve bakımınızı aksatmadan, tamamlayabilirsiniz. Cihazlar şarjlı ya da kablolu olabilir. Geniş ürün yelpazesi arasından kendinize ve ihtiyaçlarınıza hitap eden ürünü rahatlıkla satın alabilirsiniz. Bu cihazları kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktalar arasında en önemlisi; belli bir bölge üzerinde uzun süre cihazı sabit tutmadan işleme devam edilmesidir. Buna ek olarak cihazın farklı vakumlama kademeleri de olabilir. Vakumlama kademelerini yavaş yavaş artırmanız önerilir. Kademeyi birden artırdığınızda ya da direkt yüksek kademede vakumlama uygulaması yaptığınız takdirde bazı olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Vakum gücü yüksek olan bu cihazları, belli bir noktada sabit tuttuğunuz takdirde; o noktada kılcal damarların ortaya çıkması, morarma, kızarma ya da tahriş meydana gelebilir. Bunun dışında her noktada 2-3 saniye tutmanız vakumlama işleminin gerçekleşmesi için yeterlidir. Bu cihazları kullanmadan önce buhar banyosu yapmanız tavsiye edilir. Buhar banyosu ya da duş sonrasında kullanılan bu ürünler; gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi için destekleyici olabilir. Pek çok markanın sunduğu ürün seçenekleri sayesinde ihtiyaç duyduğunuz özellikte bir cihazı kolaylıkla bulabilirsiniz.  Yüz yıkama cihazı alternatifleri arasından; cilt tipinize, ihtiyaçlarınıza, bütçenize uygun olan seçenekleri bu linkte bulabilirsiniz. Detaylı bir inceleme yaparak beğendiğiniz modeli tercih edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.