AK Parti’den Sarıdağ’da mülkiyet toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Merkez’e bağlı Sarıdağ’ın SİT Alanı olmaktan çıkartılması çalışmasının tamamlandığını ifade eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun; “Sarıyer’de mülkiyet meselesinin her mahalle hatta her sokak için ayrı bir statüsü ve ayrı bir çözüm şekli var. Tüm sorunları Sarıyerlilerin menfaatleri doğrultusunda bir bir çözmeye devam ediyoruz” dedi.

Sarıyer Merkez’deki Sarıdağ’ın SİT Alanı statüsünden çıkartılma kararı alındı. Böylece Hazine ve belediyeye ait arazilerin önündeki satış engeli de kalkmış olacak. Mahalle sakinlerinin daha önceden de imza toplayarak, gerçekleşmesini istedikleri çözüm şekline dair açıklama yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun şunları söyledi:

“Bizler Sarıyer’in mahalle mahalle, sokak sokak ihtiyaçlarını, problemlerini ve çözüm noktalarını biliyoruz. Sarıyer Belediyesi’nin iş bilmezliğinin faturasını Sarıyer halkı çekmesin diye Sarıyer’e yaptığımız Stadyumdan tutun, ulaşım ve eğitim gibi pek çok kalıcı hizmetin yanı sıra, en önemli sorunlardan olan mülkiyet sorununa dair çalışmalarımız da devam ediyor. AK Partili yönetimler olarak bu güne dek Derbent, Kazımkarabekir, Ferahevler ve yapı kayıt belgesi çalışması gibi çalışmalarımızın yanı sıra, bugün de Sarıdağüstü ve Kocataş mevkii sakinleri için milat olacak bir çalışma yaptık.  Sarıdağüstü sakinleri için milat olacak kararın ardından Sarıdağüstünü ve Kocataş Mevkii sit alanı statüsünden çıkacak. Yani Mahalle sakinlerimiz artık akan damlarını kanuna uygun olarak onarıbilecekler, ısı yalıtımlarını kanuna uygun olarak gerçekleştirebilecekler, başka bir tabirle evlerinin tadilat ve makyajını istedikleri gibi kanuni olarak yapabilecekler. Ayrıca Hazine ve Belediyeye ait arazilerin önündeki satış engeli kalkmış olacak.
Mahalle sakinlerinin daha önceden de imza toplayarak, gerçekleşmesini istedikleri çözüm şekli mahallemize hayırlı olsun.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Ayşe Demir Ünlüyü destekliyorum🙏♥️

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.